fbpx
Blue Hors,  Catago Equestrian,  ECCO,  Pavo,  PEEK 2019,  Spring

Når ikke alt går efter planen <3

Dyrlæge besøg med Oscar

I dag har vi været ved dyrlægen med Oscar da han siden i sommer har haft meget tynd mave. Han skider op til 7 gange under en øgt hvor det starter med ok lort, men til sidst er det kun vand der kommer ud. Vi har prøvede mange forskellige ting for og se om det hjælper.

Vi havde tandtjek for 1 måned siden hvor dyrlægen fik ordnet hans tænder. Der tog vi også en blodprøve for og se om der kunne være noget han manglede. Blodprøven kom fint ud og ingen mangler. Dyrlægen gav ham her noget pulver der hedder Gut Balancer som skulle hjælpe hans mave. Og vi fik fat i loppefrø skaller.

 

4 uger efter skulle han tjekkes hvis ingen bedring

så efter 4 uger uden bedring af maven tog vi ind til dyrlægen.

Vi kom frem til dyrlægen hvor han fik noget dop og smertestillende. Han blev så sat i tvangsboksen, og fik “mundåbner” på. Dette for at han ikke evt skulle komme til og bide på kamera.

Så kom kamera ned i maven og vi kunne starte med at kigge efter evt mavesår.

Dyrlægen får kamera ned i mavesækken og pumper luft ind så den udvider sig så man kan se efter sår.

Mavesår

Ja det var som jeg troede. Han har desværre mavesår. Som vist her på billede små sår nede ved det røde. Det hvide og det røde skiller mellem der mave syren går til. Dette er så kaldt “normale” mave sår. Som alle heste kan få.

Så tog dyrlægen kameraet længer ned i maven og fant yderlige sår. Her vises som på billede mave sår ved udgangen af maven. Disse sår kommer så af stress.

Oscar er desværre en hest der har tendens til at stresse lidt. Men meget af det er “inde” i hesten som man som ejer/rytter ikke kan se.

Vi ved jo faktisk ikke om der har været flere eller større sår end hvad vi så i dag.

For når han kom til mig, syns jeg han var meget stresset i forhold til hvad han er i dag. Han har blevet meget bedre at ride og roligere med tingene. Springer bedre, mere ro på og stabil til hånden.

Mig og ejer syns faktisk det var godt at vi fant noget. Da vi jo har prøvede lidt forskellige ting for og se hvad der virker.

Nu vil han gå på mediciner i 6 uger, for så at få lavet en ny undersøgelse. Hvis undersøgelser viser gode tegn skal han så halvere medicinerne i ytterligere 4 uger. I håb om at han skal blive helt frisk og rask <3

Da vi kom hjem fik han et lille spand med pavo mash. Han blev jo sultet i 17 timer inden dyrlæge tjekken for at dyrlægen skal se alt inde i maven.

Gunnar og Blue Hors

Ja så har det sig sådan at Gunnar har fået nogle elefant ben. Så han har fået pencilin som han skal gå på i en uge i håb om at blive rask igen.

Det vil jo også sige at Gunnar ikke kommer med ned til Blue Hors hvor han skulle vise sig frem.

Han holder sig hjemme da jeg selv om han ikke er halt kommer til at tage han med.

Jeg bliver sku nødt til at tænke mere på hesten end mig selv <3

MEN

Jeg har heldigvis lille crazy Tove som jeg kommer til at tage med mig til Blue Hors i morgen.

Hun er frisk og rask, måske lidt crazy horse. Sprang hinde lidt i går, hvor hun vælger at springe støtterne over 😛

Hun har jeg jo selv tilredet, så det håber jeg giver et lille plus i bogen!

Så alt i alt er der lidt forandringer i planerne!

Vi krydser fingre for at Gunnar og Oscar kommer sig så hurtig som muligt <3

Og så må vi sku krydse fingre for at Tove opfører sig godt i morgen uden for meget spræl 😛

Vi har jo kun en dag mere ( i dag ) til at træne, og finde det rigtige bid før vi kører ned mod Blue Hors i morgen tidlig kl 05.30.

Jeg glæder mig helt vildt, selv om alt ikke gik efter planen. Gunnar var helt klar og har været på sit bedste de sidste ugerne.

Men det skal nok blive en sjov oplevelse alligevel <3

fb-share-icon

Lidt om mig: norsk ung dame 31 år til flyttet Danmark pga hest, miljø og trænings forhold. Købt mig gård/stald i Gistrup hvor jeg har opstaldning, trænings og salgs stald. Konkurreret op til MA spring og LA dressur og MB derby kørsel. Alsidig rytter men heller mest mod spring. Redet siden jeg var 4 år gammel og aldri klaret at stopp! Mine heste: Min drømme hest er jeg så heldig at eje. Zangersheide vallak på 13 år købt som 5 års hvor han ikke kunne meget. Gået op til MA spring og LA dressur til stævne med mig og vi var så heldigt at ride sixbar 2017 inden han fik en gaffelbånd skade i januar 2018 men er nu igen kommet ud at starte stævne efter 1.5 år med optræning. Så har jeg en 5 års dansk varmblods hoppe som er i gang med at gøres klar til stævne. Der kommer og går flere heste med jævne mellemrum. Alle hestene på stalden fodres med pavo da det er kun det bedste for mine heste. Vil i have mere ad vide skal dere selvfølgelig følge mig, og følge med på vores dag i stalden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *