fbpx
Blue Hors,  Dressur,  PEEK 2020

#2 Det Perfekte Hjørne

Nu da jeg endelig kunne komme til og ride ordentlig dressur på en ordentlig bane, lagde jeg mærke til nogle ting som jeg lige ville tage op som dressurrytter. Hjørner. Emnet er hjørner i dag. På en helt normal dressurridebane har vi fire hjørner. Okay, og hvad er der så med de hjørner der? Jeg er ret sikker på at ikke særlig mange dressurrytter for kommentarer for deres ridning gennem hjørner og hvis man gør så skulle det være noget tydeligt. I bund og grund er det ikke fordi dommere kigger specielt meget på ridningen gennem hjørner kun hvis der sker tydelige fejl undervejs. Så i min teori er det i hvert fald at mange dressurrytter faktisk ikke tænker over de fire hjørner når vi så rider et program.

For mit vedkommende er det ikke lang tid siden hvor jeg fandt ud af hvor nyttige de hjørner faktisk er under et program. Mange vidste det måske i forvejen men nogle gør måske ikke, så derfor vil jeg lige hurtig give en forklaring på hvorfor det er så vigtigt at ride de hjørner til perfektion og specielt når man kommer højere op i sværhedsgraderne.

Lateral bend of the horse - Straightness TrainingNu er jeg oppe i de programmer hvor jeg skal ride versader på langsiderne, og derfor er det super vigtig at min hest er klar på at skulle samle sig og bøje sig samt holde energien. Dette kan jeg 95% være sikker på jeg for hvis jeg bruger hjørnet til at forberede mig ved at samle hesten og bøje den i hjørnets bue samt bruge Longeing-elements | Straightness Training & Academic Art of Ridingindvendige ben og udvendige tøjle. På denne måde sørger jeg for at hesten er bøjet, smidig og har indvendige bagben under sig samt at udvendige skulder ikke falder ud og indvendige bagpart ikke falder ind. Hvis jeg ikke forbereder mig i hjørnet ender det 99% med at hesten i versaden ikke er samlet ordentlig og måske endda slår fra med hovedet, da man ikke har udvendige skulder med og indvendige bagben under sig.

Det samme kan man faktisk også sige med volter og buer generelt. Hvis der ligger en volte eller en bue i programmet så er det tit og ofte fordi dommeren gerne vil se at hesten er balanceret på buen eller som en hjælp før en sværere øvelse såsom versaden eller sidetraversen.

En øvelse som jeg tit bruger nu om dage som min undervise gav mig, er at ride 10 meter volter i hvert hjørne. På denne måde for man mere fokus på at bøje hesten ordenligt samt øve sig mere på indvendige ben og udvendige tøjle.

Til sidst vil jeg sige at jeg selvfølgelig ikke er verdensmester i dressur osv. Jeg taler ud fra mine erfaringer og hvad der virker for mig og min hest.

Nu om noget helt andet så opdagede jeg igen at Bob er begyndt at klø sin hale, som han nogle gange gør i perioder. Så derfor bruger “Anti Itch” fra Blue Hors Health Care, som virker mega godt. Efter nogle få behandlinger stopper han med at klø. Det er så dejligt at der er så meget i flasken og at den har et lille rør af en art som også gør at gelen ikke er ud over det hele og at man kan få det ind til haleroden. Jeg bruger den altid i disse små perioder han får, da han generelt er lidt sensitiv i huden. Om sommeren når fluerne også kommer er han også super påvirket og irriteret af fluerne hvor vi også bruger “Buzz Off Gel” af Blue Hors Health Care, hvor man er helt sikker på at der sider et godt lag beskyttet mod fluerne specielt på maven og ved hans ædlere dele, hvis man kan sige det på den måde.

Anyways, jeg må hellere stoppe nu før det bliver for langt at læse. Men tak igen og jeg håber i kunne lærer noget nyt.

Mvh
Julia Mishukova & Rødhøjs Chico

fb-share-icon

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *