fbpx
Dressur,  PEEK 2020

3 ting jeg arbejder på med Angel inkl video!

Nu hvor træningen er gået igang med Angel, er det pludselig en masse som skal læres. Både for hende, men også for mig. Selvom jeg kender til en del i rideverdnen skal jeg lære alt på ny. Jeg skal lære at ride og håndtere Angel i de forskellige siturationer vi kommer ud i, og finde på den bedste træningsmetode for hende. Alle heste er forskellige.

Samtidig skal Angel lære alt som en ridehest skal kunne. Stå bundet, sadle op, gå frem, dreje og meget mere. Jeg fokuserer lige nu på det jeg mener er vigtigst. Når de punkter er på plads begynde jeg at rykke videre op ad stige. Ligesom jeg gjorde med Calli. Alt bliver taget i hendes tempo, så hun kan følge med fysisk og mentalt.

Fremdrift

Det vigtigste Angel skal lære her i starten er at holde fremdriften. Hun må ikke gå ned i tempo med mindre jeg beder hende om det. Jeg vil heler have at hun er for frisk end at jeg konstant skal drive hende frem. Det betyder at hun selvfølgelig ikke må gå i skridt eller stoppe op, men også at hun ikke må sænke farten i gangearterne. Hun skal skridte og trave i det rigtige tempo så hun kan komme til at bære sig rigtig.

Jeg krævede ikke nok fremdrift af Calli så han blev meget tilbageholden på det punkt. Jeg har lært fra min fejl og ved derfor at dette er et super vigtig element i Angels træning. Jeg rider i korte intervaller så jeg er sikker på at hun kan holde til det. På den måde kan jeg også forlange at hun rider fremad uden at køre hende død.

Styring

Styringen er selvfølgelig ligeså vigtig som tempo. Jeg skal kunne styre hende derhen hvor hun skal ride. Jeg vil både kunne bruge ben og tøjle, så derfor er det vigtig at hun kender begge signaler.

Det handler ikke kun om at dreje. Hun skal kunne vige for min schenkel, ligesom hesten gør i en schenkelvigning. Jeg vil godt kunne ændre det spor hun rider i uden at drej hele hendes krop. Generelt er det en god egenskab at kunne “skubbe” hesten til siderne.

Derudover bruger man konstant drejesignalerne. Specielt i springning, så derfor skal de helt på plads før jeg begynder på noget andet.

Opstigning

Jeg skrev i sidste indlæg at jeg havde problemer med at Angel rykkede sig når jeg skal op, og det har vi stadig. Hun vil gerne skubbe sig selv væk fra mig og stolen, så jeg ikke kan nå hende. Jeg vil gerne have en hest som står stille under opsidningen og først går frem når jeg beder om det. Derfor er det vigtig at Angel bliver rykket tilbage hver gang hun drejer sig væk. Når hun først står stille kan jeg stige op. Hvis jeg lov hende dreje vil det blive til en dårlig vane, som ingen af os vil have.

Når først jeg er oppe i sadlen er der intet, så det kræver bare en masse træning og øvelse. Jeg er sikker på at Angel nok skal lære det hele, men det kommer til at tage tid. Jeg har intet at nå med hende, men glæder mig blot til at se hendes udvikling.

 

Jeg har fået noget video af os ride som er lagt op på min instagram. Der er link til det her, hvor resten af mine videoer og billeder kan ses. Ridevideo af Angel

Hej alle sammen! Jeg hedder Luna er all-around rytter. Jeg mistede i oktober 2020 min hest Callisto, og er nu ejer af en skøn hoppe på 6 år og hendes føl fra maj 2020. Her vil jeg dele ud af vores oplevelser, op og nedture som vi står overfor. Jeg håber at i vil følge med. Jeg lægger dagligt indhold op på min instagram som i er velkommene til at følge rider_lunaranyue!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *