Blue Hors,  Catago Equestrian,  Dressur,  ECCO,  Pavo

#31 Staldhjælp – @fromjumpingtodressage

WORKING IN THE STABLE (Scroll down for English version)

Sambuca står på fuldpas, hvilket jeg er afhængig af for at få hverdagen til at hænge sammen. Men det er likevel vigtig for mig at blive kendt med hindes rutiner, og være sikker på at jeg kan det hele med at have hest, ikke bare det ”sjove”. Så i de weekenderne hvor det ikke er forelæsning på mit studie og min træner er optaget, plejer jeg at få lov til at have ansvaret for stalden. Noget jeg lærer meget av og setter stor pris på.

Normal hverdag

I en arbejdshverdag præget av opnåelse av ”objectives” og ”key performance indicators” er stalden virkelig et fristed for mig, hvor det er fokus på noget held andet. Og hvor mål opnåelsen består i at sikre at hestene har det godt, at de får den maden de skal have og kommer ud at hygge sig på fold. Meget mindre komplekst, men ikke desto mindre et stor ansvar. Og jeg må indrømme at de første gangene jeg havde ansvaret for stalden blev jeg da lidt nervøs, for det var så vigtig for mig at sikre at det hele blev gjort ordentlig og hestene havde det godt. Efter et par ganger lærte jeg at slappe lidt mere af, da hestene er ret tilgivende om de får aften høet klokken 17 eller 18.

 

 

Stalddag

De der ejer stalden hjælper med at fore morgen hø, så man behøver ikke at komme tidlig i stalden. Men om jeg har anledning til det kan jeg godt lide at komme ganske tidlig. Det at blive mødt med nogen glade heste der har lyst til at komme ud er en rigtig god måde at starte dagen på. Hvis været er til det ved jeg hestene kan lide at være på fold i mange timer, så det plejer jeg at passe på at de får. Flere af hestene i stalden er i tilridning, men de er tak og pris meget håndteret, så de er nemme og trekke til og fra fold. Jeg er ikke den tuffeste hverken fra bakken eller når jeg rider, så for at jeg skal kunne bidrage er jeg lidt afhængig av at det.

Sambuca må som regel derimod vente lidt med at komme på fold, da jeg plejer ride hinde fra morningen af. Det er virkelig i løbet av disse morgenerne jeg har havet nogen av de fineste øjeblikkene med Sambuca; en stille morgen med en nydelig himmel og verdens bedste hest er altså ikke fejl. En anden god ting ved at have stalden i weekenden er å kunne bruge lidt ekstra tid på at strigle og ordne Sambuca. Hun er ikke en vældig kontakt søgende hest, men jeg kan godt mærke hun liger at blive ordnet. Og ikke mindst det at ting foregår i et rolig, afslappet tempo. Det tror jeg alle heste kan lide.

Hårdt arbejde

Efter ridning kommer så også Sambuca på fold, og så er det tid for det hårde arbejde. Boksene skal ordnes, det skal fyldes halm og hentes hø. For en stakkars kontor medarbejder er dette altså hårdt arbejde. Men jeg tror det er rigtig godt for mig at vide hvor meget arbejde der ligger i at have hest, så det hele ikke bliver for rosenrødt. Det hænder nemlig jeg drømmer mig væk i en egen gård der ude på landet…

Hvis det er tid til overs plejer jeg også at pudse alt av Sambuca’s udstyr lidt ekstra grundig. Jeg pudser over det efter jeg har redet til hverdags også, men da bliver det ikke gjort så nøje. Jeg har fået anbefalet Blue Hors Leather Oil spray til mit udstyr, både fordi sprayen når ind på områder hvor man ikke kan nå med klud, men også fordi det er meget tid at spare på at have olien i en spray. Om jeg ved at det ikke er længe til neste stævne plejer jeg også at gå over alt metal med sølv eller messing puds. Så skinner det virkelig! Jeg skifter også antræk til Sambuca en dag i ugen, så søndag er den store dagen for det. Ja, jeg ved det er lidt specielt, men jeg kan altså godt lide at gå op i ”matchymatchy”.

Som i sikkert kan forstå bytter jeg gerne en weekend på sofaen med en dag i stalden, selv om det betyder at jeg må bruge lidt flere kræfter. For mig giver det i hvert fald rigtig god mening at vide hvordan Sambuca skal passes og plejes, og ikke bare lære at ride.

Følg os gerne på Instagram @fromjumpingtodressage

 

Bedste hilsner fra

Hanne

 

Tidligere indlæg:

#1 Get to know us

#2 Finding Sambuca

#3 Out in the field

#4 My trainer

#5 MatchyMatchy

#6 First show

#7 Competition preparations

#8 Competition update

#9 What does horse welfare mean to you?

#10 Goals and ambitions

#11 Competition plans

#12 I am only riding in the riding school

#13 Certification of riding instructors

#14 Any volunteers?

#15 Feeding plan

#16 The road to regional competitions

#17 Winter is coming

#18 Positivity

#19 Hvad er du taknemlig for?

#20 Opdatering fra hold konkurrencen

#21 Mit supporter team

# 22 Wish list

#23 Halloween competition

#24 New goals

#25 More matchy matchy

#26 Riding with a double bridle

#27 Are you a role model?

# 28 Birthday girl

#29 How to get previous riders back into the sport?

#30 Challenges and trust

 


Stable work

Sambuca is on full board, which I am dependent on because of work and studies. But it is still important to me to get to know Samucas’s routines, so I know every aspect of having a horse, and not just the “fun” stuff. So in the weekends where there is no lectures and my trainer is busy, I am allowed to be in charge of the stable. Which I both appreciate and learn a lot from.

My normal workday is focused on “objectives” and “key performance indicatiors” so the stable duties is a great escape for me, where the focus is totally different. And where goal achievement is measured with regards to how the horses feel, and that they get the food and care that they need. A lot less complex, but never the less no less responsibility. And I must admit that I was quite nervous the first few times.

The owner of the stable feeds the horses in the morning, so there is no need to be there super early. But if I can, I really like to come early and enjoy some quiet time with happy horses. I also know that if the weather permits it, the horses enjoy being out in the field for several hours. Which is something I try to accommodate. Sambuca on the other hand has to wait a little until getting out in the field, as I like to ride her in the morning.

After I have ridden Sambuca it is time to work! The boxes needs to be sorted and hay needs to be gathered. For the poor office worker (me), I can tell you that this is hard work. If I have time left I also like to do a thorough clean of Sambuca’s tack. I have been recommended Blue Hors Leather Oil for my equipment, as the spray reaches areas that you a normal cloth can’t access and since it is a spray it saves time. If it is not long until the next competition I also polish the metal to make it extra shiny. And every Sunday it is time for a new outfit for Sambuca, so I have a change out for next week’s #matchymatchy set. I know I am a little crazy on that aspect…

As you probably can understand I would gladly exchange a calm weekend on the coach with one spent in the stable, even though it requires some extra work on my side. As it is really important for me to not only learn to ride, but also be able to take care of Sambuca in any way needed.

 

Best regards,

Hanne

 

 

Jeg er en 36 år gammel aspirerende dressurrytter, som opprinnelig kommer fra Norge. Men jeg har nå boet i Danmark i lidt over 3 år. Som mit brugernavn tilsier har jeg tidligere konkurrert i spring, men jeg forsøger nu at lære at ride dressur. Min hest heter Sambuca og er en 6 årig dansk varmblodshoppe, og jeg har kun haft hinde i et halvt år. Jeg håper dere vil følge oss på vår dressur reise:) Mvh Hanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *