Dressur

Er ryttertræning overhovedet vigtigt?

Fysisk træning som rytter er utrolig vigtigt! Som jeg skrev i mit indlæg, omkring det at være stækere i den ene side end den anden, vil jeg komme ind på det omkring stytketræning som rytter.

Er ridning en sport? Ja selvfølgelig er ridning en sport, og ligesom alle andre sportsgrene og andre sportsfolk, så er det vigtigt, at man er i god fysisk form.

Indholder reklame for fitnessguru

Det kræver som rytter en ekstrem kropsbevidsthed, balance og styrke i kroppens kerne – dvs. muskler i mave, ryg og bækken. Hvis man ikke har den nødvendige styrke, så vil man kompensere og klemme sig fast med benene eller ”hænge” i tøjlen. Så det, at rytteren er smidig i sine muskler, er vigtigt for at kunne være i stand til at følge hestens bevægelser. Hvis man som jeg ønsker at komme langt i sporten, er det vigtigt man kan alt det.

Min træning

Jeg begyndte at tage min egen ryttertræning mere seriøst for et par måneder siden, og jeg har siden kunnet mærke en stor forandring. Jeg har fået en meget større kropsbevidsthed, efter jeg er startet min træning. Jeg kan give signalerne bedre, fordi jeg kan adskille kropppen fra hinanden, så mine muskelgrupper kan arbejde uafhængigt af hinanden. Jeg er ikke der hvor jeg vil være endnu, men jeg kan mærke en stor forskel.

Jeg fik lavet et træningsprogram af en personlig træner, som selv rider på et højere niveau. Deri er der taget højde for mig og mine mål. Jeg tilføjer selv plankeøvelser, og øvelser som at aktivere min core.
Mine resicends band som er på mit udvalgte billede, er fra fitnessguru. De er virkelig gode, og nogle jeg oså bruger i min træning!

Jeg har også trænet min balance en del, og bruger en stor fitness bold til det. Det er virkleig udfordrende, men noget der er super godt for at kunne skille kroppen ad.

Husk dig selv!

Mange ryttere gør alt for hestens ve og vel men glemmer vigtigheden i at pleje deres egen krop. Måske vil din hest sætte større pris på at du fik styr på din egen krop, frem for at få symptombehandling på de skader der er forårsaget af forkert belastning fra rytteren.

Knus Immi og Lykke

Jeg hedder Lykke, og har den skønneste fuldboldsaraber-hoppe der hedder Immi. Vi har omskolet hende, og er lige startet på LA-klasserne. Det er en hård men fantastisk rejse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *