fbpx
Blue Hors,  Catago Equestrian,  Dressur,  ECCO,  Pavo,  PEEK 2020

@_horsedeluxe #22 – En sand beretning – Næsten ude af genoptræning, men så alligevel ikke – Part 6 (video)

Den ene hest bliver aflivet, den anden får GO til at starte genoptræning

Mine to elskede drenge.

Ja, som overskriften så fint fortæller, så fik jeg selvfølgelig tjekket Deluxe samtidig med at min dyrlæge tjekkede Fiddie, som jeg skrev om i mit sidste indlæg. Det var en dag med meget blandede følelser. Fiddie fik som sagt sin ”dødsdom”, og samme dag fik jeg at vide, at Deluxe var fit for fight til at starte genoptræning. What a day…

Summa summarum er, at jeg får tilsendt en genoptræningsplan på 16 (16!) uger fra dyrlægen, og så går vi i gang. Fordi der har været så stor usikkerhed omkring Deluxe, vælger jeg faktisk at forlænge genoptræningen med 2 uger, således jeg starter meget langsommere end ellers. Jeg har ikke travlt. Mit vigtigste mål er blot at få Deluxe tilbage som ridehest.

 

2 uger tilbage, og så er den gal igen

Vi genoptræner i 16 uger, og alt går som planlagt. Vi har i perioden haft besøg af dyrlægen, som har tjekket, at alt er, som det skal være, og at der ingen aktivitet er i højre forben, hvor skaden sidder. Det hele var godt. Med 2 uger tilbage af genoptræningen, er Deluxe pludseligt halt. Ja ja, det sker jo. Men med min historik bliver man altså rimeligt bange, når det sker…

Jeg bestiller tid ved dyrlægen, og da vi kommer derud, er Deluxe rengående. Jeg var paf og dyrlægen tænkte helt sikkert, at jeg var tosset. Heldigvis tager jeg altid video, og derfor kunne jeg da også dokumentere, at Deluxe havde været halt. 😉 Vi får at vide, at vi skal skridte i en uge, og så kan vi gå i gang igen.

 

En omgang ”Deluxe Special” kan være for meget af det gode

Et par dage efter jeg kom hjem fra dyrlægen, finder jeg ud af, at Deluxe har lavet et overben på højre forben, og jeg slår 2 og 2 sammen og tænker, at det nok er derfra haltheden stammer. Vi rider videre, og alt er godt. Efter ca. 1 uges ridning, laver Deluxe et af hans skøre hop på ridebanen (en såkaldt ”Deluxe-special”), og bagefter er han bare stok halt. Amen altså…

Jeg giver ham lige et par dage, for hvis han nu havde trådt forkert, burde det gå i sig selv. Det gør det (selvfølgelig) ikke, og jeg ringer til dyrlægen. Et par dage senere ved dyrlægen, er Deluxe rengående. IGEN!??!! Denne gang havde jeg tjekket ham dagen før, hvor han var halt. Mit hovede kunne ikke længere følge med.

Herunder er der lidt video af vores træning kort forinden Deluxe blev skadet igen. 🙂

 

 

Hestemor med træk som en hypokonder?

Endnu engang kunne jeg selvfølgelig “bevise” haltheden på video, men når hesten ikke er halt, er der jo ikke meget at gøre for dyrlægen… Hjem igen for at skridte i 4 dage, og så prøver vi igen. Men da vi starter op igen, kan jeg bare mærke, at der er noget galt. Momentvis er han halt, momentvis er han rengående. Det er så mystisk.

Jeg ringer til dyrlægen, og vi aftaler, at jeg skal komme ugen efter med sadel og trense, så jeg kan prøve at ride på ham derude. Dagene op til skal jeg ride på Deluxe for at ”sikre mig” at han er/bliver halt. Det er skørt ikke? Man forsøger at fremprovokere en halthed, for at kunne behandle det. Det lyder ikke helt moralsk korrekt i mine ører, men vi var nødt til at finde ud af, hvor han havde ondt henne, så han kunne få det bedre.

 

Mit næste indlæg

Min lille baby efter blokade, men ingen halthed.

Næste indlæg kommer til at handle om besøget ved dyrlægen og endnu en ”dødsdom”. De der dødsdomme følger mig åbenbart, og dem vil jeg altså snart gerne være fri for… Men inden det sker, skal I selvfølgelig have resten af historien. 🙂

Jeg håber, at I endnu en gang vil læse med. I mellemtiden er I mere end velkomne til at følge med på min instagram @_horsedeluxe, hvor jeg deler en masse billeder, videoer osv. fra min hverdag med hestene.

Vi ses!

 

Knus og kram

Mette og Deluxe

 

Tidligere indlæg

#1 – Here we go again!

#2 – Historien om den sorte hingst (video)

#3 – Rundvisning i stalden (video)

#4 – Hemmeligheden bag en glad hest (video)

#5 – Hvem er @_horsedeluxe?

#6 – Slår generne igennem? (video)

#7 – Har du en sportsfit hest? Part 1 (video)

#8 – Har du en sportsfit hest? Part 2 (video)

#9 – Groomingtips med Dufour (video)

#10 – Transformation Tuesday! (video)

#11 – Sidder du godt i sadlen? (video)

#12 – Har heste personlighed eller er det os, der giver dem det? (video)

#13 – Det er bare prikken over i’et! (video)

#14 – Hverdagens problemer

#15 – Hjelm eller hat?

#16 – Friday Fails (video)

#17 – En sand beretning – 3 år med uheld, ulykke og skader – Part 1 (video)

#18 – En sand beretning – Den værste skade af slagsen – Part 2

#19 – En sand beretning – Ny hest og selvfølgelig også en ny skade – Part 3 (video)

#20 – En sand beretning – En dødsdom og en operation – Part 4 (video)

#21 – En sand beretning – Genoptræningen fik en brat slutning – Part 5 (video)

#22 – En sand beretning – Næsten ude af genoptræning, men så alligevel ikke – Part 6 (video)

#23 – En sand beretning – Hvor mange blokader kan du ligge på en hest? – Part 7 (video)

#24 – En sand beretning – Scintigrafien viste 5 nye skader! Part 8

 

Kære læser. Mit navn er Mette Guldberg og jeg er en 25-årig dressurrytter bosat i Odense. Jeg rider til dagligt på min hest Deluxe. Deluxe er en 7-årig hannoveransk vallak, som jeg har ejet siden februar 2019. Her på bloggen vil jeg indvie jer i mit liv som amatør dressurrytter på godt og ondt. Jeg håber, at I vil følge med. Jeg glæder mig meget til at dele min hverdag med jer alle sammen. XO Mette

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *