fbpx
Blue Hors,  Catago Equestrian,  Dressur,  ECCO,  Pavo,  PEEK 2020

@_horsedeluxe #23 – En sand beretning – Hvor mange blokader kan du ligge på en hest? – Part 7 (video)

Ingen halthed – igen igen

I dette indlæg er vi nået til vores dyrlægebesøg og den nye ”dødsdom” over Deluxe. Som beskrevet i sidste indlæg, skulle vi ud til dyrlægen med sadel og trense, så jeg kunne ride derude. At jeg rider Deluxe, er åbenbart den bedste måde at vide, om han egentlig er halt, for dyrlægen kunne ikke altid se det.  Vi kommer ud til dyrlægen en tirsdag morgen, og både mandag aften og søndag var Deluxe halt. Så langt så godt.

Vi smider ham i longen, og I kan næsten gætte jer til, hvad resultatet er: Deluxe er rengående. For tredje gang!?! Det var simpelthen utroligt altså. Man skulle tro Deluxe gjorde det med vilje. Jeg var nødt til at knytte en kommentar til dyrlægen om, at jeg altså ikke er hypokonder. 😀 Jeg kommer op for at ride på Deluxe, og her kan jeg tydeligt mærke, at han ikke er helt i orden. Som om noget har sat sig fast. Men selvom jeg kan mærke noget, kan dyrlægen ikke se nogen halthed. Nogle gange må man bare følge sin mavefornemmelse, så derfor måtte vi prøve os frem.

Herunder er et udklip af det video, jeg altid tager, når jeg er i tvivl om halthed. Det er altid meget godt for dyrlægen at have noget at sammenligne med. Specielt hvis der kan være et par dage imellem haltheden opstår og dyrlægen ser hesten. 🙂

 

 

Blokader, blokader og atter blokader

Vi starter med at blokere højre forbens kodeled. Det er her vi tror, at skaden sidder, for det er her Deluxe er blevet opereret. Blokaden gør dog intet – hverken mere rengående eller fremprovokering af nogen halthed. På den igen… Vi ligger herefter en blokade i hele højre forben for bare at lokalisere, om skaden sidder her.

Til at starte med, er der heller ikke noget udfald, men efter nogle ekstra runder i trav, kommer der pludselig en lille halthed. Men haltheden kommer nu fra venstre forben. På videoen fra dagene før, er det tydeligt, at det er højre forben, den er galt med, og nu er både dyrlægen og jeg helt forvirrede.

 

Flere blokader, men intet svar

Vi ender derfor med at ligge en blokade i venstre forbens kodeled. Dyrlægen synes det bliver lidt bedre, men det er stadig ikke helt godt, når jeg rider.

Vi prøver derfor at blokere hoven på venstre forben, og det giver faktisk et resultat – til at starte med i hvert fald. De første par runder på venstre volte kan jeg ikke mærke noget, og dyrlægen kan heller ikke se noget.

Men da jeg skifter volte, er fornemmelsen der bare igen. Jeg kan mærke, at han ikke er rengående, men dyrlægen kan stadig ikke se noget. Mystisk. Jeg sender dyrlægen ud af ridehallen for lige at kunne mærke efter for mig selv.

Efter en kort pause, prøver jeg at trave igen, og der er det helt tydeligt. Deluxe er halt, og nu er dyrlægen heller ikke i tvivl. Problemet er bare, at blokaderne ikke fundet stedet og dermed heller ikke skadesårsagen. Øv.

Sådan her ser man ud, når man har fået lagt blokader i begge forben. 🙂

 

Ikke flere blokader – Hvad gør vi så?

Eftersom jeg var nødt til at ride på Deluxe for at kunne mærke efter, var der en grænse for, hvor mange blokader vi kunne ligge og samtidig gøre det uden at sætte min og Deluxes sikkerhed på spil. Når man ikke kan ligge flere blokader, hvordan finder man så lige skadesområdet?

Ja, ser du – man laver en scintigrafi. En scintigrafi er kort fortalt, hvor man sprøjter noget radioaktivt stof ind i hesten. Stoffet vil på et særligt kamera oplyse de områder, hvor der er inflammation og smerte, og på den måde kan man lokalisere problemet. Så det måtte vi jo gøre. Hvad resultatet blev, vil jeg fortælle jer om i næste indlæg. 🙂

 

Mit næste indlæg

Jeg håber, at I endnu en gang vil læse med. I mellemtiden er I mere end velkomne til at følge med på min instagram @_horsedeluxe, hvor jeg deler en masse billeder, videoer osv. fra min hverdag med hestene.

Vi ses!

 

Knus og kram

Mette og Deluxe

 

Tidligere indlæg

#1 – Here we go again!

#2 – Historien om den sorte hingst (video)

#3 – Rundvisning i stalden (video)

#4 – Hemmeligheden bag en glad hest (video)

#5 – Hvem er @_horsedeluxe?

#6 – Slår generne igennem? (video)

#7 – Har du en sportsfit hest? Part 1 (video)

#8 – Har du en sportsfit hest? Part 2 (video)

#9 – Groomingtips med Dufour (video)

#10 – Transformation Tuesday! (video)

#11 – Sidder du godt i sadlen? (video)

#12 – Har heste personlighed eller er det os, der giver dem det? (video)

#13 – Det er bare prikken over i’et! (video)

#14 – Hverdagens problemer

#15 – Hjelm eller hat?

#16 – Friday Fails (video)

#17 – En sand beretning – 3 år med uheld, ulykke og skader – Part 1 (video)

#18 – En sand beretning – Den værste skade af slagsen – Part 2

#19 – En sand beretning – Ny hest og selvfølgelig også en ny skade – Part 3 (video)

#20 – En sand beretning – En dødsdom og en operation – Part 4 (video)

#21 – En sand beretning – Genoptræningen fik en brat slutning – Part 5 (video)

#22 – En sand beretning – Næsten ude af genoptræning, men så alligevel ikke – Part 6 (video)

#23 – En sand beretning – Hvor mange blokader kan du ligge på en hest? – Part 7 (video)

#24 – En sand beretning – Scintigrafien viste 5 nye skader! Part 8

#25 – En sand beretning – En uventet drejning – Part 9 (video)

#26 – Stoler din hest på dig? (video)

#27 – Husker du at nyde rejsen til målet?

#28 – 6 tips til en stærk overlinje (video)

 

 

Kære læser. Mit navn er Mette Guldberg og jeg er en 25-årig dressurrytter bosat i Odense. Jeg rider til dagligt på min hest Deluxe. Deluxe er en 7-årig hannoveransk vallak, som jeg har ejet siden februar 2019. Her på bloggen vil jeg indvie jer i mit liv som amatør dressurrytter på godt og ondt. Jeg håber, at I vil følge med. Jeg glæder mig meget til at dele min hverdag med jer alle sammen. XO Mette

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *