fbpx
Blue Hors,  Catago Equestrian,  Dressur,  ECCO,  Pavo,  PEEK 2019,  PEEK 2020

@_horsedeluxe #36 – Er min hest lidt forkælet? (video)

Guderne skal vide, at der i dag er 117 forskellige ting, fancy produkter og nye opfindelser, som skal hjælpe os med at give hestene de allerbedste vilkår for at præstere og være sunde. Da jeg for 10-12 år siden havde pony, var det altså slet ikke så udbredt, at man havde et massagedækken eller måske et underlag med keramiske tråde. Men vi er blevet klogere og meget bedre til at passe på vores heste. 🙂

 

Ømme muskler og sarte ben

For knap 2 år siden da jeg købte Deluxe fandt jeg ud af, at han havde meget meget ondt i ryggen og overlinjen. Deluxe havde været redet med en sadel, der ikke passede så godt til ham, og det havde desværre sat sine spor. Dybe spor. Faktisk så dybe, at jeg ikke kunne strigle ham selv med min blødeste børste i sadellejet.

Efter adskillige behandlinger med laser, massage og kranio sakral terapi blev det noget bedre, men det sidder stadig i ham. Fordi sporene har sat sig så dybt i Deluxe, gør jeg også mit for at hjælpe ham og sørge for, at han ikke har ømme muskler og ondt i ryggen. Ridningen og en tilpasset sadel har gjort en stor del, men det har også krævet anden forkælelse…

Herunder er en video af Deluxe efter en masse massagebehandlinger, hvor jeg endelig fik lov til at gnubbe ham lidt. 🙂

 

 

Jeg har købt mig fattig i udstyr

Jeg har altid lært, at når man har sagt A, må man også sige B. For mit vedkommende var mit A, at jeg købte Deluxe. Mit B derimod er, at jeg skal passe så godt på ham, som jeg overhovedet kan. Whatever it takes. Det har jeg efterhånden taget ret bogstaveligt, fordi jeg har købt mig fattig i diverse udstyr til Deluxe.

For at nævne nogle få, så har jeg bl.a. investeret i en Energy Laser, et massagedækken fra Horseware, et Catago Fir-Tech Healing dækken og ikke mindst et par Back on Track staldgamacher. Jeg bruger det hele ugentligt, nogle af tingene endda dagligt.

Her 2 år efter, kan jeg endelig mærke, at det virkelig har hjulpet at forkæle Deluxe lidt ekstra med alle disse fancy produkter. Og det varmer mit hjerte så meget. 🙂 🙂

 

Mit nyeste fund til samlingen

Mit nyeste fund til samlingen er fra den splinter nye kollektion fra Catago. Catago har nemlig netop udviklet en rygvarmer i deres Fir-Tech serie. Rygvarmeren indeholder carbon fibre, som er særligt velegnede til at stimulere og fremme selvhelingsprocesser i sener, led og muskler. Rygvarmeren afgiver en konstant langbølge infrarød varme, som virker behagelig og afslappende på muskler og væv. På den måde opnår man en optimal opvarmning og restitution af kroppen.

Deluxe har jo desværre fået konstateret kissing spines for nyligt, og samtidig hermed bliver han stadig hurtigt øm og får smerter i ryggen pga. ridningen. Som sagt sidder det dybt i ham, men de behandlinger, som jeg giver ham med laseren hjælper en del. Rygvarmeren kan helt sikkert være en yderligere hjælp, og endda nem for mig lige at ligge på ham inden og efter ridningen. Og så er den faktisk heller ikke så dyr. Så det er jo bare win-win. 😀

 

En julegave til Deluxe?

Jeg har lidt en tradition om, at mine kæledyr – kanin, hund eller hest – skal have en julegave præcis som jeg får det af min familie. For mine kæledyr er en del af min familie. 🙂 Pengene hænger jo ikke ligefrem på træerne, og når man er studerende med en hest, så løber pengene desværre stærkt. Men måske det skal på min ønskeliste, og så kan jeg glæde Deluxe med det. 🙂

 

Mit næste indlæg

Som I nok kan læse, så er Deluxe måske lidt forkælet. Men som sagt, så føler jeg det som min pligt at passe 110 % på Deluxe. Det er trods mig, der har valgt Deluxe, og ikke Deluxe, der har valgt mig. Men jeg håber da, at han ville vælge mig, hvis han kunne. 😀

I mit næste indlæg vil jeg dele en lidt sjov oplevelse med jer. Jeg håber, at I endnu en gang vil læse med. I mellemtiden er I mere end velkomne til at følge med på min instagram @_horsedeluxe, hvor jeg deler en masse billeder, videoer osv. fra min hverdag med hestene. 🙂

Vi ses!

 

Knus og kram

Mette og Deluxe

 

Tidligere indlæg

#1 – Here we go again!

#2 – Historien om den sorte hingst (video)

#3 – Rundvisning i stalden (video)

#4 – Hemmeligheden bag en glad hest (video)

#5 – Hvem er @_horsedeluxe?

#6 – Slår generne igennem? (video)

#7 – Har du en sportsfit hest? Part 1 (video)

#8 – Har du en sportsfit hest? Part 2 (video)

#9 – Groomingtips med Dufour (video)

#10 – Transformation Tuesday! (video)

#11 – Sidder du godt i sadlen? (video)

#12 – Har heste personlighed eller er det os, der giver dem det? (video)

#13 – Det er bare prikken over i’et! (video)

#14 – Hverdagens problemer

#15 – Hjelm eller hat?

#16 – Friday Fails (video)

#17 – En sand beretning – 3 år med uheld, ulykke og skader – Part 1 (video)

#18 – En sand beretning – Den værste skade af slagsen – Part 2

#19 – En sand beretning – Ny hest og selvfølgelig også en ny skade – Part 3 (video)

#20 – En sand beretning – En dødsdom og en operation – Part 4 (video)

#21 – En sand beretning – Genoptræningen fik en brat slutning – Part 5 (video)

#22 – En sand beretning – Næsten ude af genoptræning, men så alligevel ikke – Part 6 (video)

#23 – En sand beretning – Hvor mange blokader kan du ligge på en hest? – Part 7 (video)

#24 – En sand beretning – Scintigrafien viste 5 nye skader! Part 8

#25 – En sand beretning – En uventet drejning – Part 9 (video)

#26 – Stoler din hest på dig? (video)

#27 – Husker du at nyde rejsen til målet?

#28 – 6 tips til en stærk overlinje (video)

#29 – Kan heste få huller i tænderne?

#30 – “Du er slet ikke god nok til den hest!”

#31 – Mine 5 bedste tips til en bedre holdning (video)

#32 – Anderledes træning fra jorden (video)

#33 – Mine faste rutiner til at forebygge skader

#34 – Besøg fra mirakelmageren

#35 – Hvordan kommer min hest tilbage efter en operation? (video)

#36 – Er min hest lidt forkælet? (video)

#37 – Bagsiden af de sociale medier (video)

#38 – Bombesikker? Bestemt ikke! (video)

#39 – Er du overtroisk?

#40 – Et tilbageblik på PEEK finalen 2019 (video)

#41 – Der her har vi ventet på i 16 måneder!?!?

#42 – Når enden er god, er alting godt! (video)

#43 – Finalisterne er offentliggjort!!

#44 – Juleaften med nye (corona) traditioner

#45 – Følelsen efter en god omgang undervisning (video)

#46 – Så er finalevideoerne ude! (video)

#47 – 2021 er igang og jeg har en kæmpe nyhed at fortælle!

#48 – Vores nye træningsform begynder at give pote

#49 – Feedback session med Anna Kasprzak (video)

#50 – THE COUNTDOWN HAS BEGUN! (video)

 

Kære læser. Mit navn er Mette Guldberg og jeg er en 25-årig dressurrytter bosat i Odense. Jeg rider til dagligt på min hest Deluxe. Deluxe er en 7-årig hannoveransk vallak, som jeg har ejet siden februar 2019. Her på bloggen vil jeg indvie jer i mit liv som amatør dressurrytter på godt og ondt. Jeg håber, at I vil følge med. Jeg glæder mig meget til at dele min hverdag med jer alle sammen. XO Mette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *