fbpx
Blue Hors,  Catago Equestrian,  Dressur,  ECCO,  Pavo,  PEEK 2019,  PEEK 2020

@_horsedeluxe #38 – Bombesikker? Bestemt ikke! (video)

Her gik jeg og troede, at Deluxe var bombesikker. Det er han også i de fleste henseende i dagligdagen. I weekenden prøvede vi så noget nyt, og da fandt jeg da hurtigt ud af, at bombesikker – det er han i hvert fald ikke. Læs om hvorfor herunder. 😀

 

Normalt en bombesikker hest

Lige siden jeg fik Deluxe, har jeg altid kunnet mærke, at han har været super afslappet og altid meget rolig i alle slags omgivelser. Da jeg dengang selv døjede lidt med efterfølgerne af angst for at ride, var det helt afgørende for mig, at Deluxe var så rolig, som han var.

Selv en vinterdag i ridehuset, hvor blæsten rev i ridehusets tag, kunne ikke gøre Deluxe forskrækket. Det satte hurtigt sine spor, og jeg blev mere og mere tryg på ryggen af ham, for jeg vidste, at han ikke reagerede på sine omgivelser. Vi blev mere og mere modige, og efterhånden skridtede vi tur i skoven med helt løse tøjler, og ingen bambi eller fugl skulle skræmme os. 😉

 

Arg okay så – får og køer er måske lidt farlige

Da vi så flyttede til Fangel for et års tid siden, skulle vi gøre bekendskab med nogle nye dyr på vores skridtture. Vi mødte først nogle får på en mark, og er du vimmer, de var godt nok farlige! Sådan nogle små nogle, der bevægede sig og samtidig gloede meget på os, når vi skridtede forbi. Pyha, Deluxe… 😀

Der er også køer i området, både store og små, og de er altså også lidt farlige. Udover lige køer og får, så er der faktisk ikke rigtig noget, som Deluxe er bange for. Vi skridter tit forbi store traktorer, lastbiler osv. uden problemer. Han står bare og kigger, mens de kører forbi. Han er efter min mening så bombesikker, som en hest kan være. Tæt på i hvert fald. Liiiiige indtil vi skulle forsøge os med lidt miljøtræning på ridebanen i weekenden.

 

HVAD er det, du har lagt på ridebanen mor?!

I lørdags, da vi skulle ride, havde Stella og jeg lagt en presenning ud på ridebanen. Planen var, at vi ville lave noget miljøtræning med Deluxe og Gavin. Deluxe er som sagt ret bombesikker, og jeg tænkte derfor, at vi sagtens kunne ride over presenningen og måske ligge den hen over kroppen på ham. Men jeg tog grueligt fejl…

Deluxe og Gavin var helt skræmte allerede da de trådte ind på ridebanen, og vi kunne ikke komme tættere end 4-5 meter på presenningen. Pjat, tænkte jeg. Han skal bare lige have lidt tid til at vænne sig til den, men efter længere tid på ridebanen måtte jeg alligevel opgive. Ikke engang efter jeg var hoppet af, hjalp det. 😀

Herunder er et lille sammenklip af forsøget i weekenden. 🙂

 

Mit næste indlæg

Det var Deluxes første bekendtskab med en presenning. Ja, der er vist ikke andet for, end at vi må øve os lidt mere, og med tiden bør vi nok kunne overvinde frygten og presenningen. Det er i hvert fald mit mål, at vi skal kunne det en dag. 🙂

I mit næste indlæg vil jeg fortælle jer om mine juletraditioner med heste, og så vil jeg indvie jer i en lille overtro, som vi har i stalden. Jeg håber, at I endnu en gang vil læse med. Jeg håber, at I endnu en gang vil læse med. I mellemtiden er I mere end velkomne til at følge med på min instagram @_horsedeluxe, hvor jeg deler en masse billeder, videoer osv. fra min hverdag med hestene.

Vi ses!

 

Knus og kram

Mette og Deluxe

 

Tidligere indlæg

#1 – Here we go again!

#2 – Historien om den sorte hingst (video)

#3 – Rundvisning i stalden (video)

#4 – Hemmeligheden bag en glad hest (video)

#5 – Hvem er @_horsedeluxe?

#6 – Slår generne igennem? (video)

#7 – Har du en sportsfit hest? Part 1 (video)

#8 – Har du en sportsfit hest? Part 2 (video)

#9 – Groomingtips med Dufour (video)

#10 – Transformation Tuesday! (video)

#11 – Sidder du godt i sadlen? (video)

#12 – Har heste personlighed eller er det os, der giver dem det? (video)

#13 – Det er bare prikken over i’et! (video)

#14 – Hverdagens problemer

#15 – Hjelm eller hat?

#16 – Friday Fails (video)

#17 – En sand beretning – 3 år med uheld, ulykke og skader – Part 1 (video)

#18 – En sand beretning – Den værste skade af slagsen – Part 2

#19 – En sand beretning – Ny hest og selvfølgelig også en ny skade – Part 3 (video)

#20 – En sand beretning – En dødsdom og en operation – Part 4 (video)

#21 – En sand beretning – Genoptræningen fik en brat slutning – Part 5 (video)

#22 – En sand beretning – Næsten ude af genoptræning, men så alligevel ikke – Part 6 (video)

#23 – En sand beretning – Hvor mange blokader kan du ligge på en hest? – Part 7 (video)

#24 – En sand beretning – Scintigrafien viste 5 nye skader! Part 8

#25 – En sand beretning – En uventet drejning – Part 9 (video)

#26 – Stoler din hest på dig? (video)

#27 – Husker du at nyde rejsen til målet?

#28 – 6 tips til en stærk overlinje (video)

#29 – Kan heste få huller i tænderne?

#30 – “Du er slet ikke god nok til den hest!”

#31 – Mine 5 bedste tips til en bedre holdning (video)

#32 – Anderledes træning fra jorden (video)

#33 – Mine faste rutiner til at forebygge skader

#34 – Besøg fra mirakelmageren

#35 – Hvordan kommer min hest tilbage efter en operation? (video)

#36 – Er min hest lidt forkælet? (video)

#37 – Bagsiden af de sociale medier (video)

#38 – Bombesikker? Bestemt ikke! (video)

#39 – Er du overtroisk?

#40 – Et tilbageblik på PEEK finalen 2019 (video)

#41 – Der her har vi ventet på i 16 måneder!?!?

#42 – Når enden er god, er alting godt! (video)

#43 – Finalisterne er offentliggjort!!

#44 – Juleaften med nye (corona) traditioner

#45 – Følelsen efter en god omgang undervisning (video)

#46 – Så er finalevideoerne ude! (video)

#47 – 2021 er igang og jeg har en kæmpe nyhed at fortælle!

#48 – Vores nye træningsform begynder at give pote

#49 – Feedback session med Anna Kasprzak (video)

#50 – THE COUNTDOWN HAS BEGUN! (video)

 

Kære læser. Mit navn er Mette Guldberg og jeg er en 25-årig dressurrytter bosat i Odense. Jeg rider til dagligt på min hest Deluxe. Deluxe er en 7-årig hannoveransk vallak, som jeg har ejet siden februar 2019. Her på bloggen vil jeg indvie jer i mit liv som amatør dressurrytter på godt og ondt. Jeg håber, at I vil følge med. Jeg glæder mig meget til at dele min hverdag med jer alle sammen. XO Mette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *