fbpx
Blue Hors,  Catago Equestrian,  Dressur,  ECCO,  Pavo,  PEEK 2020

@_horsedeluxe – Min hest vil ikke sætte pels. Hvad gør jeg?

Der er efterhånden en del ting, der har været “længe undervejs”. Foråret lader vente på sig, genåbningen af Danmark og ikke mindst corona. MEN – det her skal handle om noget helt andet. 🙂

 

Min hest er grå

Sådan her har Lux set ud de sidste 4 måneder.

Overskriften giver måske ikke helt mening for de fleste af jer, for Deluxe er jo sort. Det er han i hvert fald normalt, når han ikke er blevet klippet. Jeg plejer ikke at klippe mine heste mere end 1, maks. 2 gange om vinteren for ikke at ødelægge pelsens naturlige rytme for meget. I år blev jeg nødt til at klippe Deluxe to gange, for han var simpelthen blevet så langhåret.

Sidste gang jeg klippede ham, var før jul. Det vil sige altså lidt mere end for 4 måneder siden. Og ved I hvad? Deluxe har bare været grå lige siden. 😀 Hans ellers så smukke sorte pels har været ikke-eksisterende i de seneste 4 måneder, og jeg har forsøgt ALT for at sætte lidt gang i hans pels.

 

Hvad jeg plejer at gøre

Det er ikke første gang, at Deluxe har behov for lidt hjælp til pelsskiftningen. Normalt får han altid Blue Hors B-vitamin i pelsskiftesæsonen (ca. oktober-november og igen marts-april), og det plejer at være rigeligt til at få sat lidt skub i tingene. Det var det bare ikke i år. Jeg måtte tænke ud af boksen, for der skete bare ingenting. :O

Jeg ringede derfor til Pavo for at høre dem, om det kunne være fordi Deluxe manglede nogle vitaminer eller mineraler i hans daglige kost. Men heller ikke her lå problemet. Deluxe får absolut alt, hvad han har behov for gennem sit foder fra Pavo SportsFit og sin portion Pavo Slobbermash med Blue Hors B-vitamin og enten MuscleBuild, Eplus eller MuscleCare.

 

Du skal tænke ud af boksen

Selvom foderkonsulenten fra Pavo forsikrede mig for, at Deluxe har alle de vitaminer og mineraler, som han skal bruge, foreslog hun, at jeg gav ham en måneds kur med Pavo MultiVit 15 for at booste mængden af vitaminer i en periode. Det kunne nemlig godt sætte gang i pelsen. Det prøvede jeg så, og jeg må sige, at resultatet taler for sig selv. 😀 🙂

Deluxe er helt klart begyndt at sætte pels, og jeg kan efterhånden ane min sorte hest igen (se billede nederst i indlægget). Det tager dog tid, men det er ikke mere end 3 uger siden, at jeg begyndte med MultiVit kuren. WUHU! I 4 måneder har min hest været grå, og endelig lykkedes det mig at få sat gang i pelssætningen. Så hvis du står i samme problem med din søde hest, så prøv at give den en omgang Pavo MultiVit 15. 😉

 

Foråret er på vej

Med pelsen igang og foråret på vej, er det tid til at få nogle gode rideture udendørs – både på banen og i skoven. Deluxe og jeg rider faktisk ude det meste af året, da vi ofte er på tur et par gange eller 3 i ugen. Vores udendørsbane har dog været sat til med sne og vand henover årsskiftet, men nu er den bare tip top. Det er SÅ dejligt at kunne ride ude igen uden at fryse numsen af eller blive driv våd.

Vi nyder det i fulde drag, og så er det jo altid godt med lidt D-vitamin og lange lyse aftener. Det giver mig helt følelsen af sommer, og det er også tydeligt at mærke, at Deluxe også er lidt ekstra glad for tiden. Det er så dejligt. 🙂

 

Rigtig god weekend!

XO Deluxe og Mette

 

Kære læser. Mit navn er Mette Guldberg og jeg er en 25-årig dressurrytter bosat i Odense. Jeg rider til dagligt på min hest Deluxe. Deluxe er en 7-årig hannoveransk vallak, som jeg har ejet siden februar 2019. Her på bloggen vil jeg indvie jer i mit liv som amatør dressurrytter på godt og ondt. Jeg håber, at I vil følge med. Jeg glæder mig meget til at dele min hverdag med jer alle sammen. XO Mette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *