fbpx
Blue Hors,  Catago Equestrian,  Dressur,  ECCO,  Pavo,  PEEK 2020

@_horsedeluxe – Når uheldet er ude

Det er ved at være noget tid siden, at jeg har lavet et indlæg på Riders Notebook, og det er der sådan set en grund til. Deluxe og jeg havde nemlig et lille uheld for nogle uger siden, og det vil jeg fortælle jer lidt om i dag. 🙂

 

En helt almindelig skridttur

For noget tid siden var Deluxe og jeg alene på skridttur i nærområdet. Jeg kunne godt mærke, at han var mere og mere ivrig og frisk med tiden, men han var stadig fuldt styrbar for mig. Indtil denne dag. Vi kommer skridtene hen forbi et andet ridested, hvor deres heste løber lidt vildt omkring. Deluxe bliver lidt hidsig og begynder at jappe lidt afsted i en blanding mellem skridt, trav og passage.

20 meter længere henne er der en ridebane, hvor ejeren er igang med at longere sin springhest. Idet den får øje på Deluxe, flyver den i vejret og begynder at lave bukspring og løbe ad H-til. Deluxe, der allerede var i hopla, bliver endnu mere ivrig og begynder at dreje rundt på stedet, mens han bukker. Jeg mister den ene stigbøjle ret hurtigt, og beslutter mig for at hoppe af inden jeg bliver smidt af. Jeg har efterhånden været i denne situation et par gange, men de andre gange nåede jeg aldrig at tænke sådan, og i stedet endte jeg i sandet. 😀

 

Når uheldet er ude

Ved mit ellers så (i mit hovede) smarte valg om at hoppe af, lander jeg lidt uheldigt og falder på numsen. I samme sekund som jeg lander, hopper Deluxe og ender med en hov direkte oven på min fod. Av! Jeg slipper Deluxe, der selvfølgelig nu er helt rolig og bare begynder at græsse (skøre hest), og tager i stedet fat om min ankel. Jeg kan mærke, at jeg har fået et kæmpe vrid i foden, formentlig fordi mit ben ikke lå ned, da han landede på min fod.

Nå, men jeg måtte ringe til min veninde, og få hende til at komme og hente mig og Deluxe. Heldigvis var vi ikke længere væk, end at hun kunne køre hen til mig, så jeg kunne tage bilen tilbage til stalden, mens hun gik hjem med Deluxe. Guld værd, siger jeg bare! Jo længere tid, der gik, des værre synes jeg egentlig, at min fod fik det. Efter et par timer begynder min fod at dunke endnu mere, og smerten tager til. Min fod er helt blå og hævet, og jeg havde svært ved at gå på den. Jeg beslutter derfor at tage på skadestuen for en sikkerheds skyld.

 

Et besøg på skadestuen

Efter 2 timers ventetid og en omgang røntgen fortæller lægen mig, at foden heldigvis ikke er brækket. Jeg har fået et vrid i anklen og en forstuvning. Jeg, der ikke har så meget forstand på hverken vrid eller forstuvninger, tænker, at så skal foden nok have tid og ro. Men næ nej du. Som lægen sagde: “Det er bare en forstuvning, hvilket jo egentlig bare betyder genoptræning, så du skal bare igang med at gå”. Jo tak du, det gør jeg da bare. 😀

Min fod blev også bedre ret hurtigt igen, men det tog alligevel noget tid inden jeg kunne gå normalt igen. Og det tog faktisk også ret lang tid før jeg kunne få almindelige sko på. Så jeg levede i kondisko, der ikke var snøret i 14 dages tid. 😀 Men bedre blev det da, og jeg mærker ikke så tit noget til det mere. Det er primært, hvis jeg kommer til at sætte foden i en skæv position, at den godt kan gøre lidt ondt.

 

Ingen ridning

Selvom jeg ikke kunne ride i noget tid, skulle sådan en lille skade da ikke afholde mig fra at være i stalden. Så selvom jeg humpede rundt, var jeg stadig ude ved Deluxe og de andre heste hver dag. Han skal jo passes selvom jeg har en dårlig fod. 😉 Jeg kunne dog ikke ride i noget tid, og derfor fik Deluxe lidt fri.

De første par gange, når jeg forsøgte at sætte mig op på Deluxe, gjorde ret ondt i foden. Det var nemlig venstre fod, som var skadet, og det er den fod jeg bruger, når jeg skal sætte mig op på Deluxe. Det lykkedes dog med smertestillende at komme stille og roligt igang igen. 🙂

 

Det var alt for denne gang.

XO Deluxe og Mette

 

Kære læser. Mit navn er Mette Guldberg og jeg er en 25-årig dressurrytter bosat i Odense. Jeg rider til dagligt på min hest Deluxe. Deluxe er en 7-årig hannoveransk vallak, som jeg har ejet siden februar 2019. Her på bloggen vil jeg indvie jer i mit liv som amatør dressurrytter på godt og ondt. Jeg håber, at I vil følge med. Jeg glæder mig meget til at dele min hverdag med jer alle sammen. XO Mette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *