fbpx
Blue Hors,  Catago Equestrian,  Dressur,  ECCO,  Pavo,  PEEK 2020,  Spring

Arbejdsdag i stalden! (20-11-20)

Så sluttede en lang arbejds dag! Først op kl. 5:40 og derefter på arbejde som normalt. Fri kl. 12 og så hjem og give den Maks gas i stalden.

Mudder, fold og flis

Idag har vi flist en masse træ og lagt det ud på hestenes marker ved indgangen. Der er kun jord at gå på og når det regner, bliver der hurtigt mudderet. Så nu er der lagt et lag flis ud og så håber vi at det hjælper på det. Der er også blevet lagt et lag flis ud foran stalddøren da der også hurtigt kan blive mudderet der.

Da hestene også går med sko, tænker jeg at det ville hjælpe på at de ikke taber dem. Mudderet kan gøre det svært for hesten at trække sin forhov til sig før baghoven kommer og sætter sig i det samme spor. Hvilket kan gøre at de træder skoen af. Derudover kan fugten i jorden gøre hovene bløde og skoen kan have svært ved at sidde fast på hoven. Når først hesten har tabt en sko, kan det være svært at få en ny til at sidde fast.

Udmugning

Alle 4 bokse er blevet muget helt i bund, hvilket de også trængte til. Nu har de alle en ren og tør boks at stå i. Det er bedre for deres hove og det giver en bedre luftkvalitet. Sylvfin synes det var dejligt med en ny ordnet boks.

Masser af lys og bedre luftkvalitet

Alle vinduerne er blevet vasket, så der kan kommer så meget dagslys ind som muligt her i den mørke tid. Nu er det også lettere for hestene at kigge ud af vinduerne igen.

Derudover har jeg fejet alt spindelvæv ned. Det har været en god hjælp i sommerens med alle fluerne, men nu er det på tide at de skal ned. Det har givet et frisk pust og stalden er meget mere indbydende at være i. Sammen med alt spindelvævet røg alt støvet også ud! Jeg åbnede alle vinduer og døre, så der kom gennemtræk og der var god udluftning.

Staldgangen er blevet fejet og alting blev flyttet så jeg kunne komme helt ud i alle hjørner.

Nyt frisk vand

Til sidst fik jeg rengjort deres vandkrybber, de er blevet vasket både ud- og indvendig. De fik derefter fyldt deres krybber op med rent vand. Jeg vaske de dem i sæbe vand og skyllede dem grundigt af med vand bagefter.

Nu når hestene skal bruge så mange timer inde i stalden her om vinteren, synes jeg det er vigtigt at det skal være et godt sted for dem at være.

Alt det jeg ikke nåede

Jeg fik selvfølgelig ikke lavet alt det jeg gerne ville nå, da der jo som sædvanlig ikke er nok timer i døgnet… Så jeg nupper lige en arbejdsdag mere i morgen.

Jeg mangler stadig at vaske deres vandtrug udenfor og give dem nyt frisk vand. Samt skal jeg have ordnet hallen i morgen. Der skal ordnet hovslag, bunden skal vandes inden det begynder at fryse og så ville jeg også gerne have bunden harvet.

Det var også meningen at Sylvfin skulle klippes idag, da han er ved at have lang pels igen og så svedte han også en del sidst gang vi red. Og hvem ved, måske der kommer en lille stjerne på måsen igen? 😉

Oog så skal jeg vidst også have kigget på sadelrummet, det roder vidst en lille smule.

 

Taak fordi i læste med idag, håber i vil læse med i næste indlæg!

#1 Hej igen

#2 Vejen mod Dressur Championat

#3 Dressur Championat 2020 (Video)

#4 Stævne opdatering #1 (Spring)

#5 Ungheste i ridning

#6 Staldmiljøet er vigtigt for både hest og rytter

#7 Tillid mellem hest og rytter

#8 Så kom vi til undervisning igen! (Dressur undervisning)

#9 Det er bare lidt sjovere

#10 En helt almindelig hverdag

#11 Stævne opdatering #2 (Dressur debut)

#12 Uden mad og drikke, duer hesten ikke!

#13 Hov hov… ” ingen hov, ingen hest”

#14 Skån hestens ryg (Video)

#15 De sidste sjove point

#16 LB 1, 2, 3 GO!

#17 Det handler ikke altid om at vinde

#18 Det er aldrig hestens skyld

#19 Et uheld kommer sjældent alene

#20 Når “bare en hest” er hele ens verden

#21 Lad heste være heste

#22 Husker du skridten?

#23 Nej! Ikke det igen…

#24 Heste i trafikken – sikkerhed frem for alt

#25 Den smukke svane

#26 It’s not much, But it’s home

Hej mit navn er Rikke. Jeg er Fjordheste rytter og jeg er stolt af mine drenge! En dårlig tempereret rytter, vil aldrig kunne lave en god tempereret hest. Mit fokus er, at hest og rytter trives sammen som ekvipage, og målet er at nå så langt i dressur og spring, som vi overhovedet kan.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *