ECCO,  Pavo,  Spring

At kombinere gymnasie og hest!

At have hest kræver tid, penge og endnu mere TID, det tror jeg vi alle sammen ved. Men hvordan skal vi så bære os ad med at have en hest, samtidigt med at vi forsøger at uddanne os? Jeg går i 3.g på en STX og forsøger at gøre lige præcis dette. 

 

At være realistisk

Det er ikke let, og det kræver vedholdenhed og stædighed. Da jeg startede i 1.g i 2017, gik der ikke mere end et halv år, så var jeg nede med stress første gang. Jeg gik i skole fra 8.10 – 15.15, havde en hest der skulle passes, samt arbejdede som underviser i en lille rideklub. Det var en alt for stor mundfuld, især fordi at det var mit første år på gymnasie og der var en masse nye ting at lære. Jeg måtte derfor se i øjnene, at som det var lige på dette tidspunkt, måtte jeg fokusere 110% på min ridning, samt på skole. Jeg stoppede derfor med at undervise for at få mere tid til hest, lektier og afleveringer. I dag underviser jeg stadigvæk ikke fast, og har derfor kun skole og hest at tænke på, men det er for mig dog også rigeligt!

 

At gøre ting overskueligt

Måden hvorpå jeg har fået det hele til at hænge sammen er, at jeg har lavet en plan for det næste halve år. Jeg har skrevet ned hvilke stævner jeg gerne vil til, hvilke perioder jeg skal lave store opgaver, samt en ugeplan.

Jeg har specielt arbejdet med en træningsplan for hesten, så jeg ved præcist hvad jeg skal lave den pågældende dag. For mig betyder det at jeg har mere overskud, og at jeg ved at jeg får trænet præcis som jeg gerne vil. Det kan hurtigt blive uoverskueligt sidst på ugen, hvad man egentligt har lavet med hesten og derfor er det rart at have på papir så man ikke er itvivl.

Det er jo dog en selvfølge at en nedskreven plan ikke er løsningen på alle problemer. Hvad der er rigtig vigtigt er, at man ved man har nogen – eksempelvis forældre – der kan træde til når perioderne er stressede.

Min far hjælper utroligt meget til i min hverdag. Han kører mig til træning, ordner stald hvis jeg har for mange lektier, samt betaler for stævner når jeg ikke selv har råd (i og med jeg ikke har et arbejde). For min far og jeg er det et teamwork at have en hest, og jeg er super afhængig af hans hjælp.

 

Det KAN lade sig gøre!!!!!

Med dette vil jeg sige. Det KAN lade sig gøre at have en hest samtidigt med gymnasiet. Det kræver at du vil ligge alt overskydende tid i stalden, og at du kender dig selv. Lav en plan hvis det er det der kan hjælpe lige netop DIG. Brug din studievejleder, det gjorde jeg da alt så uoverskueligt ud i 1.g. Men ikke mindst – tro på at det kan lade sig gøre og kæmp for det.

 

Knus Christine og Montana

 

Mit navn er Christine og jeg er den heldige ejer, af en Dansk Varmblod ved navn Montana -S. Vi har dannet par i start 1,5 år, og er så småt begyndt på FEI-stævnerne. Jeg selv er dog en hele normal gymnasieelev, og kæmper derfor for at få råd til stævner og udstyr. Det er en kamp jeg elsker, og nyder hele vejen igennem. I kan følge den her på PEEK riders notebook

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *