fbpx
Blue Hors,  Catago Equestrian,  Dressur,  ECCO,  Pavo,  PEEK 2020

At ride pony imod hestene – kast dig ud i det

Kast dig ud i det. Der er frit fald, du har aldrig prøvet det før, måske er det skræmmende. Men hvorfor er det ikke det værd? Har du noget at miste? Svaret er KAST DIG UD I DET. Glem ikke hvem du er, hvad du kæmper for og hvorfor du kæmper, men kast dig ud i det!

 

Farvel til ponyårene og hej til noget nyt og spændende..

Mit ponyår sluttede i 2019 og jeg trådte ind i 2020 som juniorrytter..Det betød at jeg som mange andre gerne ville have en hest. Tanken om at slippe Flintdales Noller (min pony) var uudholdelig.. Derfor er hans forevigt hjem hos mig.

Jeg ville ride ponylandsstævner i Sverige og så måtte jeg prøve mig ud i hesteklasserne! Først debuterede vi i LA1, så LA4. Senere prøvede vi kræfter i LA2, 3 og 5 – på D-plan så at sige.

Men faktisk er det at ride pony mod hest blevet meget mere normalt end jeg først troede! Når jeg kommer ud på stævne banerne ser jeg indtil flere ponyer. Enten er de opklasset, hvor nogle bare rider D-stævner.

Fra kul til diamant – det er ikke nemt

I starten var jeg nervøs.. Hvad nu hvis dommeren ikke brød sig om at en pony red hesteklasser, ville konkurrenterne tage hensyn. Og nej det var ikke altid nemt for hestene red tæt på os, tog ikke hensyn, nogle så ned på os eller kom der en up-coming star, så havde vi ikke en chance! For det var ikke nemt, og det kommer ikke til at blive nemmere!

Men med min opmuntrende mor på sidelinjen og en masse træning, har vi med charme klaret os godt, og har endda redet med om placeringerne – altså når det er sjovt! Det var bare ikke en dans på tornfrie roser, men alt det hårde arbejde er det der sliber kuldet til diamanten!!

Da jeg fandt ud af at jeg både kunne få lov at ride pony i Sverige (når altså Noller er ponymålt) OG opklasse ham som hest var jeg ovenud lykkelig. For hvis jeg kun skulle ride D-stævner, blev jeg hurtigt og hurtigere end jeg troede udklasset af LA3 og nedefter. Det efterlader mig med 3 andre programmer at ride, men hvad skulle jeg gøre hvis jeg blev udklasset der..? Derfor blev Noller opklasset.

Blod på tanden! OP PÅ HESTEN

Det har givet mig blod på tanden til aldrig at give op. At fortsætte selvom det ikke lige gik som forventet!! Jeg kunne super godt tænke mig en hest, men hverken tiden eller økonomien er til det..

Da jeg en dag læste om fjordhesten der har fået B-kvalifikation for hest, tænkte jeg for mig selv. Det vil jeg også prøve på, for hvad skal gå galt? At jeg fejler? OP PÅ HESTEN IGEN

Jeg har altid sat mig et stort mål, det er ikke et mål jeg fortæller nogle om. For ih og åh jantelov. Men for at nå det mål, så har jeg været nødt til at sætte en masse små opnåelige delmål.

For mig har et mål været at få lavet den sk*de versade. For hold nu op hvor er det svært mod hestene, Noller har ikke det samme flow, det er svært at have vinkel nok, så mangler han bæring eller noget helt fjerde.
Men en stemme i mit hoved har hele tiden sagt til mig “keep going, you can do this”. Det er den der har vendt det hele efter en skod tur. Find de gode ting, hvad var godt, hvad var skidt og hvor kan jeg forbedre mig?

Så jeg nyder tiden og uddannelsen af Noller – og hvem ved, måske starter vi en dag højere end LA🤞🏻

Den daglige træning

Til daglig træner jeg utrolig meget smidighedstræning. Hvor vi også er begyndt at få mere bounce i Nollers gangarter. Altså at få ham mere på bagparten. Og det er hårdt, det er en lang kamp men jeg ved det er det værd.
På min instagram ligger jeg videoer og billeder op fra stævner, skovture, strandture og min daglige træning. Hvis i vil følge med der kan i trykke på linket nedenunder:

https://www.instagram.com/p/CGnoIsehyyv/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Kærlig hilsen Maja❤️

fb-share-icon

Hej mit navn er Maja. Jeg kommer til at skrive blog indlæg, der for mig handler om dagligdagen, stævnedagene og rejsen i ridningen. Jeg har med min pony Flintdales Noller kæmpet os fra LD D-niveau til sidste år at ride PRI/PRT/PRM på nationaltplan. Jeg er en rytter der går meget op i den tekniske del af ridningen. Samt den fysiske træning af rytteren

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *