fbpx
ECCO,  PEEK 2020,  Riders NOTEBOOK

Badeferie alla vandbåndsophold 🏖 – @camillawitte

Efter at have været afhængig af folk til at hjælpe mig med at passe Turbo i 3 måneder. Synes jeg næsten ikke jeg kunne tillade mig at bede om hjælp til 2 ugers sommerferie oveni. Så jeg besluttede at den økonomiske støtte fra ECCO og PEEK konkurrencen, skulle gå til et ophold med vandbånd til Turbo. Sådan at hun stadig var holdt i gang, mens jeg holdte ferie – men at det blev uden den store vægtbelastning på ryggen. Så jeg bestilte 16 dage på Lybækgård ved Herning og det har jeg ikke fortrudt siden. Jeg kan se en bedre overlinje og mere rumpe, og et helt andet afskub på Turbo – så hun kommer sikkert igen!

Om Lybækgård

Katrine Gammelgaard Steffensen og Carsten Gammelgaard ejer sammen Lybækgård ved Herning. Carsten er uddannet beslagsmed og har gennem mange år, arbejdet tæt sammen med flere dyrlæger. Kathrine har redet det meste af sit liv, og har bl.a. været i stalden hos Lars Petersen i USA. Så hestene er i kompetente og gode hænder hele tiden. På Lybækgård rummer de faciliteter som isoleret 20x40m ridehal med spejle og fiberbund, 25x65m udendørs bane, store lyse bokse, koldtvandsspa med vibrationsgulv, vandbånd samt solarie.

Om aquabåndstræning

Aquatræning har gennem den seneste tid vundet indpas og er blevet en unik og revolutionerende måde at træne sin hest på, uanset om det er et supplement til den daglige træning eller for at genoptræne den skadet hest. Netop fordi hesten går i vand bliver behandlingen særlig skånsom. Fordelene er en forbedring i hestens evne til at holde sig oppe, og således reducere vægtbelastning og rystelser på leddene og skabe modstand til ledbevægelsen. Vandmodstanden bevirker en specifik gangmodifikation ved forskellige vandhøjder, og derudover har det kolde vand en særdeles positiv indvirkning på hestens sener og øger blodcirkulationen.

Aquatræning foregår i skridt. I takt med at vandhøjden øges, bliver hestens bagpart aktiveret, ryggen løfter sig, og svinget igennem hesten forbedres markant. Ved vandhøjde under knæet løfter hestene sig over vandet, og ved høj vandstand trækker hestene sig igennem. Det giver mulighed for at træne forskellige muskelgrupper. Ydermere har er der mulighed for at køre med hældning på båndet, hvis fx hesten har udfordringer med at søge dybt under arbejdet. Længden af træningstiden, hastighed og vandmængde kan reguleres. Dette gør at man kan lave et meget individuelt træningsprogram til hver enkel hest.

Jeg håber det måske har givet lidt stof til eftertanke. Hvis ikke du har nået, at læse nogle af mine tidligere indlæg, kan du læse dem her under. Og eller kan du følge med i de finurlige ting, som jeg lægger ud på min instagram @camillawitte 😻

Vi ses! XoXo

Camilla Witte

Tidligere indlæg:

fb-share-icon

Hej alle, jeg er en 28 år gammel. Springrytter og bosat i Aarhus. Udover at være en inkarneret hestepige, der bruger alt min tid på hest, så læser jeg en Kandidat i sygepleje på linjen avanceret klinisk ekspertise på Aarhus Universitet og er færdig i Juni 2021. Sideløbende arbejder jeg som sygeplejerske i akutmodtagelsen i Skejby og på hjerte sengeafsnittet i Herning som vikar. Hesten jeg primært bruger min tid på, er min galme konkurrencehest Le'Anna, som jeg har købt tilbage dec. 2020. Hun er 18 år og Dansk Varmblod efter Leandro og med Royal Z II som morfar. Jeg deltager i PEEK 2020, og håber du har lyst til at følge med - vi ses! :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *