fbpx
Blue Hors,  Catago Equestrian,  Dressur,  ECCO,  Pavo,  PEEK 2020

De sidste sjove point

Nogle gange når man starter dressur, er det de sidste sjove point der kan afgøre hvor man placere sig. Nogle gange kam man ærge sig over at man måske er ½ point fra placering. Når man ser kritikken tænker man måske, det der kunne jeg godt have fået mere for!

Rid præcist

Når man ridder dressur programmer, er det en god ide at læse dem godt og grundigt igennem. Står der f.eks. I trav ved H, så er det ved H og ikke før eller efter. Står der f.eks Anspring mellem A og K, så gør det ikke noget at man ikke får sprunget an ved A. Man har helt hen til næste bogstav til at nå det.

Jeg synes også tit man ser til stævne, at nogle ikke rider en præcis volte. Volter er svære at lave, da hesten skal væk fra hovslaget og barrieren som den støtter sig op ad. Samt at lave en rund volte. Tit  ser man en oval volte, både i den ene og den anden retning. Eller også bliver den lidt kantet.

Jeg er selv lidt perfektionist og vil helst gerne selv ride så præcist som muligt!

Midterlinjen

Midterlinje på 4års

Rid lige ned ad midterlinjen. Det er en øvelse som er i alle programmerne og den kan ikke undgås. Det er en øvelse som dommeren ser lige forfra. Alt kan afsløres når man rider ned ad midten. Det er let for dommeren at se om hesten slingre, går på 2 spor, kommer skævt ned ad midten eller noget andet. Rider man lige ned ad midten kan man sagtens score et 7-tal!

Det er en øvelse jeg tit øver med mine heste. Selv de unge heste får lov at skridte ned ad midten når jeg rider hjemme. For så er man allerede i gang med at forberede hesten og det bliver med tiden lettere, når man skal til at trave.

 

 

Rytter opstillingen

Nogle gange kan det også være ens egen opstilling, som måske gør at man får lidt mindre point. Jeg har selv haft lidt problemer med min opstilling. Men efter jeg begyndte til undervisning er den blevet meget bedre. Selvom at jeg tit fik og vide at jeg sad rigtig flot på min hest af dommerne. Så har jeg fået rettet lidt ting, som gør at jeg sidder endnu pænere nu.

Hælene ned!

Jeg kunne godt komme til at sidde med hælene lidt for højt oppe. Så det kunne godt komme til at se ud som om at jeg sad med sporerne i siden på hesten. Samt at jeg sad og drev hesten frem hele tiden. Dette er dog blevet rettet. Nu ser det ikke “svært” ud længere. Når man sidder med sporerne i siden på hesten, kan det godt se ud som om at den skal holdes frem hele tiden og det bliver “svært”. Jeg har fået hælene på plads  og prikker kun til hesten når der er brug for det.

Så skal man passe på sine skuldre. De skal ikke for langt op, eller for langt tilbage. Det kan godt komme til at se anstrengende ud, hvis man læner sig forlangt tilbage. Husk skulder, hofte, schenkel. De skulle gerne være på lodret linje med hinanden!

hænderne på højkant!

Dette er også en vigtig ting når man ridder dressur. Ikke kun ser det godt ud og dommeren elsker det. Men ens håndled er også mere fleksibel, hvis man vender sin hånd på højkant. Det er lettere at arbejde med biddet, støtte og styre hesten.

Alle overgange tæller

Kan man ride nogle flotte overgange, kan man også få nogle gode point.

Husk at øve overgange! Dette er også en vigtig øvelse i dressuren. Det er vigtigt at hesten kommer frem når man beder den om det. Samt at den kommer tilbage igen. Det hjælper også til at man kan ride mere præcist, hvis hesten reagere på ens signaler.

Man ser tit heste der slår fra i overgange. Enten løber de eller også kommer hovedet op til skyerne. Øv dem derhjemme og husk at alle overgange tæller, også selvom at du bare skal til at skridte af.

Der sker fejl

Skulle der ske en fejl i programmet, er det ikke verdens undergang. Den øvelse er fortid og nu skal man videre til den næste. Ærger man sig over fejlen resten af programmet rundt, får man ikke redet ordenligt. Da ens tanker er et andet sted. Hvis man er irriteret over fejlen, kan det ses på resten af programmet. Det kan se ud som om man er sur/træt af det hele og det ses i ridningen.

Så bare tænk pyt, det går nok og så rider vi bare røven ud af bukserne i de næste øvelser!

 

Tak fordi i igen læste med!

Gå gerne ind og tag et kig på min Instagram

Mine andre indlæg!

#1 Hej igen

#2 Vejen mod Dressur Championat

#3 Dressur Championat 2020 (Video)

#4 Stævne opdatering #1 (Spring)

#5 Ungheste i ridning

#6 Staldmiljøet er vigtigt for både hest og rytter

#7 Tillid mellem hest og rytter

#8 Så kom vi til undervisning igen! (Dressur undervisning)

#9 Det er bare lidt sjovere

#10 En helt almindelig hverdag

#11 Stævne opdatering #2 (Dressur debut)

#12 Uden mad og drikke, duer hesten ikke!

#13 Hov hov… ” ingen hov, ingen hest”

#14 Skån hestens ryg (Video)

Hej mit navn er Rikke. Jeg er Fjordheste rytter og jeg er stolt af mine drenge! En dårlig tempereret rytter, vil aldrig kunne lave en god tempereret hest. Mit fokus er, at hest og rytter trives sammen som ekvipage, og målet er at nå så langt i dressur og spring, som vi overhovedet kan.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *