fbpx
Blue Hors,  Catago Equestrian,  Dressur,  ECCO,  Pavo,  PEEK 2019,  Spring

Den rette træning, kræver hårdt arbejde!

Fra på mandag af, går Poesi og jeg en hård og udviklende tid i møde! Poesi skal være i top form, til og starte LB* & LB**, når vi tager til stævne om 2 uger og tager til Christmas Show Warm Up 2019, mandag d. 2/12! Vi skal på en længere tur på 1.5/2 time (r) for at komme til Velhelmsborg, så mandag d. 2 bliver lang, men forhåbentlig lige så god, som sidste år!!

Hvad indebære ‘den rette træning’?

Det er mega forskelligt fra person til person, hest til hest om hvad ‘den rette træning’ er i det lange løb.

Nogle rytter og heste fungere fuldstændig optimalt ved ridning alle dage, hårdt med hård på og ingen fridage (ikke optimalt efter min mening), imens andre tager mere hensyn til deres heste, som mig selv. Jeg vil naturligvis gerne have at Poesi er i god form og klar på højderne og det hele, men det er vigtigt og tage det i vores tempo, så vi ikke køre død i alt den træning.

Poesi er vigtigere end stævner, men sådan tænker ikke alle. Nogle har ikke heste, for at have en bedste ven, en man altid kan snakke eller omgåes med, græde ud med, eller andet. De har dem udelukkende på grund af stævner, intet mindre. Sindsygt efter min egen mening. Jeg købte ikke Poesi, for at vide at når jeg blev en hvis alder, skulle hun sælges, sådan fungere rideverden ikke for mig! Poesi er hele min verden, til trods for alt vi har været igennem i de sidste (snart) 5 år. Det ikke blot på grund af hendes fortid jeg ikke siger hende, men udelukkende fordi jeg ikke kan leve uden min bedste ven. Penge et blot et beløb, men Poesi er så meget mere værd for mig. Jeg vinder ikke alting, jeg købte ikke en Pony til flere tusind kroner, jeg købte mig ikke til sejr, jeg kæmpede sammen med min bedste ven, for at komme igennem det hele og få at skabt et bånd, som vil vare for evigt!

Jeg tager tingene efter hvad Poesi kan holde til og hvad hun har lyst til. Naturligvis skal der kæmpes for at nå ens mål, især hvis man vil frem i denne sport. For desværre handler rideverden nu til dags, om at købe den bedste Pony, som giver dig sejr, en måde at gøre tingene på, jeg gør blot tingene på en anden måde, hvor jeg arbejde sammen med min Pony og gør vores eventyr fuld af glæde og lyst.

Træning er vigtigt!

Træning er sindsygt vigtigt Ikke kun for at få rosetter med hjem, men hvis vi begge to er i top form, bliver rideturene altså også bare det federe!

Det er ligesom, hvis du ikke kan lide idræt i skole (fx.), fordi du har en dårlig kondi eller andet, som du synes er flovt at vise frem for andre. Måske når vi andre har løbet 5 runder, og vi stadig har massere af luft tilbage og du ikke har, for man det bare dårligt og træls med sig selv.. Det ikke rart. Det lidt det samme her.Billedresultat for træning horse tegning

Er vi ikke i god form, og bliver forpustet efter 2-3 spring, får vi heller ikke den allerbedste tur. I rideverden kommer vi også nogle gange til og samlinde os selv, for meget med dem der evt er på opvarmingen sammen med en selv, en man ser på de sociale mider eller hvad ved jeg. DET SÅ DUMT!! STOP DET!!! Jeg gør det, ikke hvergang men jeg kan da sagtens blive sindsygt usikker på vores egene runde, hvis dem jeg rider med, er sindsygt dygtige, det er klart, det bliver man. Men det skal vi simpelhent holde op med. Det er ikke vigtigt hvad andre gør, eller ikke gør. Det handler blot om dig og din hest. Ikke hvad hende eller ham ved siden af, gør, eller ikke gør, kun dig og din hest! Men det er rigtigt svært og tænke sådan. Det gør både ridefolk, og ikke ridefolk, for det ligger i os som mennesker.. Desværre..

MEN..

Det handler ikke kun om, at være i top form i forhold kondien, men også hvad vi som mennesker spiser og hvad hesten indtager, og så kræver det psykiske også en del.

Det psykiske..

Det psykiske kræver sindsygt meget, når du skal præster godt og tilfredsstille både dig selv og hesten. Som mange ved, efter et af mine indlæg, døjer jeg bla. med ikke altid og være helt på toppen – https://peek.ridersnotebook.dk/kampen-mod-mig-selv/ når det glæder og skulle vise ting frem i sporten. Derfor kræver det ekstra af mig (og naturligvis af nogle som døjer med det samme som mig, eller noget helt andet). Jeg har efterhånden prøver det, rigtig mange gange, og derfor ved jeg nogenlunde hvad jeg skal gøre for at komme igennem dagen og få det bedst og det sjovest, plus hvad jeg skal gøre, når det popper op i mig igen.

Billedresultat for det psykiske

Jeg kan intet gøre for at stoppe det, men jeg kan lade være med og kæmpe imod og vide hvad jeg nogenlunde skal gøre når det sker. Heldigvis er det blevet meget bedre, når vi er til stævner, og jeg kæmper og kæmper for at få det bedste ud af det hele, og forberede mig (selvom det er lidt umuligt og forbedre sig på..). Kæmp mod din krop og overvind din psyke! Jeg tror på dig og din krop! Tro på dig selv!!! Få det sjovt og hyggeligt med din bedste ven, det handler ikke kun om at blive nr. 1. At blive placeret, er noget der kommer efter, men det handler om at være tilpas og hygge sig, som et team!

Billedresultat for psykisk træning

Kost?

Kosten har alverden og sige i forhold til hvordan du kan præstere bedre og yde det bedste af det bedste.

Hvis man spiser usund hele døgnet rundt, for du det sindsygt dårligt. Mad eller drikke, som ikke yder og hjælper din krop, gør bare din krop super svag og utilpas og være i. Det samme glæder for hesten, jo bedre mad den får, jo mere tilpas er den i sin krop.

Billedresultat for junkfood

Spiser jeg Jungfood hverdag, er jeg ikke i stand til og gøre andet end og ligge derhjemme og have det dårligt. Det gør dig dårlig og syg, intet andet! Heste der for, få meget sukker, stivelse eller andet, har det heller ikke selv godt, i den krop, fordi den ikke får noget og ta af og derfor bliver det ofte også en sur hest, fordi den ikke kan overskue og gøre noget, hvis ikke den har det tilpas og rart i maven.

Hvis jeg vil have Poesi til og præstere godt, skal jeg også give hende en fair mulighed for det. Både ifh til at hun får det rigtige foder, og at jeg kan præstere ordenligt, det kræver også noget af min egen livstil.

Jeg har efter sommerferien, arbejdet hårdt med og få Poesi til og yde bedst muligt! Poesi havde stået stille i lidt over 2 måneder i sommers fordi hun havde en flænge op igennem hoven, som ikke ville gå i sig selv igen, til trods for den havde været der i 2 års tid, uden den gjorde rundt, dsv en dag begyndte den og vokse og gøre ondt på hende.

Poesi fik sko på, plejeprodukter fra Blue Hors og flængen gik i sig selv igen!!! Den er faktisk forsvundet helt.

 

Det kunne vi se, fordi smeden var her for 2 ugers tid siden og skulle beskære og skifte sko, hvor flængen var helt væk. Efter     en masse produkt plejning og skoene, var hun ikke længere halt, som jo var helt fantastisk!!

 

Da hun skulle genoptrænes var det vigtigt og give hende noget foder, der hjalp hende og ikke bare gjorde hende fyldt med energi, fordi den energi kunne jo ikke bruges ordenligt.

Der blev lige så stille bygget mere og mere på, og efter hendes genoptræning, lavene viRelateret billede naturligvis også om på hvad hun spise, så hun nu kunne yde det bedste og have energi når vi sprang, tog til stævner osv. Det  har PAVO virkelig hjulpet med og Poesi har aldrig været så god og tilpas til stævner før!! Fantastik foder! OG det siger jeg ikke på grund af, at Pavo er en del af sponsorerne, for Pavo brugte vi også i genoptræningsforløb – før PEEK.

 

 

Mandag starter vi..

Fra næste uge, starter den hårde tid op imod en del flere stævner, med hårde træninger igennem ugerne.  Men stadig huske og have det sjovt. Ønsk hos held og lykke og så håber jeg indlægget her kan bruges til noget.

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *