fbpx
Blue Hors,  Catago Equestrian,  Dressur,  ECCO,  Pavo,  PEEK 2020

Det er bare lidt sjovere

Nogle spørgsmål jeg stiller mig selv engang imellem. Samt nogle grunde til jeg har valgt at det skal være ungheste frem for tilredet heste. Disse er nogle ting jeg nogen gange tænker på når jeg er færdig med at ride, eller har været til et stævne der ikke gik alt for godt.

 

Hvorfor er det jeg vælger at ride heste til?

Hyggelige stunder

Fordi det er udfordrende og man udvikler sig som rytter. Når man køber føl/plage som man går og hygger med i nogle år, opbygger man et helt specielt bånd med dem. Jeg synes på en måde er fedt at kunne sige, at jeg selv har lært hesten alt den kan. Samtidig er det et kæmpe skulder klap, når den går ind og vinder en klasse.

 

Er det ikke trælst at skulle starte forfra IGEN?

Både og… tilridning af heste kan godt være lidt stressende og man kan godt blive lidt frustreret nogle gange. Man føler at man endelig er kommet godt i gang, og så starter man bare forfra igen med en ny hest. Jeg har før tænkt at nu vil jeg simpelthen ikke have en ung igen. Næste gang skal den mindst være ride vant. Men alligevel ender jeg med at få fat i en hest der intet kan. Ærligt talt så er det jo også lidt sjovt at se hvordan de udvikler sig over årene!

Her er 2 billeder af Agent, cirka med 1 års mellemrum. Jeg vil da sige der er sket en del siden da! Han har i hvert fald fået mere balance, både i trav og galop

 

Første gang på ryggen af Agent
Første gang på ryggen af Agent
Cirka et år efter første gang

 

Cirka et år efter første gang

Hvorfor køber jeg ikke bare en hest der kan det hele?

1. plads i hans første LB1

Hmm… ja det er jo egentlig et godt spørgsmål. Det er jo mega fristende at købe en lækker langbenet hest der kan alt og som man bare kan gå ud og vinde alting med. Men jeg er desværre ikke rig og har ikke lige pengene til det. De ville nok også bare være lidt for “let” at købe en der kan det hele. Jeg kan godt lide en lille udfordring. Desuden har vi altid købt ungheste og tænker også jeg bliver ved med i fremtiden.

Helt ærligt så synes jeg også bare det er lidt mere fedt at vinde på en hest man selv har tilredet!

Sylvfin og jeg med æresdækken og rosette
Jyskmester Senior Spring

 

Mange tak fordi i læste med håber vi ses næste gang!

 

Gå gerne ind og tag et kig på min Instagram

Mine andre indlæg!

#1 Hej igen

#2 Vejen mod Dressur Championat

#3 Dressur Championat 2020 (Video)

#4 Stævne opdatering #1 (Spring)

#5 Ungheste i ridning

#6 Staldmiljøet er vigtigt for både hest og rytter

#7 Tillid mellem hest og rytter

#8 Så kom vi til undervisning igen! (Dressur undervisning)

#9 Det er bare lidt sjovere

#10 En helt almindelig hverdag

#11 Stævne opdatering #2 (Dressur debut)

#12 Uden mad og drikke, duer hesten ikke!

#13 Hov hov… ” ingen hov, ingen hest”

#14 Skån hestens ryg (Video)

#15 De sidste sjove point

#16 LB 1, 2, 3 GO!

#17 Det handler ikke altid om at vinde

#18 Det er aldrig hestens skyld

#19 Et uheld kommer sjældent alene

#20 Når “bare en hest” er hele ens verden

#21 Lad heste være heste

#22 Husker du skridten?

#23 Nej! Ikke det igen…

Hej mit navn er Rikke. Jeg er Fjordheste rytter og jeg er stolt af mine drenge! En dårlig tempereret rytter, vil aldrig kunne lave en god tempereret hest. Mit fokus er, at hest og rytter trives sammen som ekvipage, og målet er at nå så langt i dressur og spring, som vi overhovedet kan.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *