fbpx
Blue Hors,  Catago Equestrian,  Dressur,  ECCO,  Pavo,  PEEK 2020

Det handler ikke altid om at vinde

Selvfølgelig vil man altid gerne vinde eller have en placering med hjem og det vil jeg da også gerne selv. Men når jeg rider de unge heste til stævne, er det også for at få en kritik af dommeren. Det gælder også om at udvikle sig som rytter. Samt udviklingen af sin hest.

 

Få undervisning

Undervisning er også en rigtig god ting at få, hvis man gerne vil udvikle både sig selv og hesten.

Det gælder om at finde en god underviser der forstår både hest og rytter,. Samt kender til hvordan man får hesten til at fremstå godt. Derfor er jeg utrolig glad for min underviser Kurt Christensen. Han er en fantastisk underviser og er ikke bange for at sige sin mening. Han hagler ikke bare sin rytter ned når man gør noget forkert. Han er slet heller ikke bange for at rose sin rytter når man gør det godt.

Læs dine kritikker igennem

Man kan lære rigtig meget ved at læse sin kritik igennem efter hvert stævne.

Det kan godt være man ikke er enig med dommeren, men de ser nogle gange bare noget andet end man føler. Derfor kan man lære af at læse kritikken, prøve og rette nogle af de ting dommeren har skrevet. Næste gang man så tager til stævne kan man så se om det er blevet bedre.

Få en til at filme

Jeg synes det er så dejligt, når man har fået filmet sine ridt. Så kan man kigge i kritikken samtidig med at man ser programmet igennem. og se hvad dommeren mener. Det er også lettere at forstå kritikken og få rettet fejlene, når man kan se dem. For det er ikke sikkert at man kan mærke det når man rider.

Det er også rigtig fedt hvis man kan få en til at filme i dagligdagen. Når man bare selv rider rundt kan det godt føles som om at det ser helt forfærdeligt ud. Kan man se lidt video af det, kan man måske selv finde “fejlende” og få dem rettet stille og roligt.

Se andre ride

Man kan også sagtens lære vildt meget ved at se andre ryttere ride. Jeg sidder tit og snakker med min mor omkring dem der rider og det er slet ikke for at kritisere nogen. Når jeg sidder på hesten, har jeg en helt anden fornemmelse af hvad andre ser. Der for føler jeg, at jeg lære rigtig meget ved at se og snakke omkring de andres ridt. Man får en helt anden forståelse for hvordan det egentlig ser ud og hvordan det skal se ud. Selvfølgelig er alle heste og ryttere ikke ens og vi har alle vores udfordringer.

Når man sidder som skriver

Man lære utrolig meget ved at sidde som skriver ved en dommer.

Dommeren kommentere for det meste på de forskellige øvelser. Derfor kan man også lære noget ved at sidde som skriver. Man for en bedre forståelse/fornemmelse for hvordan øvelserne skal udføres korrekt. Derudover lære man også at tænke som en dommer, så man ved hvordan de vil have det. Hvordan hestens skal ligges ned, hvordan tempoet skal være osv. Man får lidt samme syn på en ekvipage som dommeren.

 

 

 

Man vinder alligevel personligt

Jeg synes at går man ind og rider en dressur program og man er super tilfreds når man er færdig. Så har man allerede vundet! Det kan også være at der er en øvelse man har kæmpet helt vildt meget med, den lykkedes og man er super tilfreds!

Nogle gange skal man også bare gøre sit bedste og måske bare prøve at slå sin egen rekord. Gøre det bedre end sidste stævne man var til. Vinde over sig selv.

 

 

F.eks. til Agents sidste stævne red vi vores første LA1. Jeg havde overhovedet ikke forventet at vinde en placering. Derimod tog jeg ham med for at finde ud af om han var ved at være klar til de højere klasser. Vi red et rigtig fedt program, dog med nogle små fejl. Men jeg var super tilfreds og følte allerede jeg havde “vundet” det hele. For jeg kunne ikke være mere tilfreds med det program.

 

 

 

 

 

 

Hvordan udvikler i jer som rytter? Skriv gerne en kommentar!

 

Tak for at i læste med, håber i vil læse med næste gang!

 

Gå gerne ind og tag et kig på min Instagram

Mine andre indlæg!

#1 Hej igen

#2 Vejen mod Dressur Championat

#3 Dressur Championat 2020 (Video)

#4 Stævne opdatering #1 (Spring)

#5 Ungheste i ridning

#6 Staldmiljøet er vigtigt for både hest og rytter

#7 Tillid mellem hest og rytter

#8 Så kom vi til undervisning igen! (Dressur undervisning)

#9 Det er bare lidt sjovere

#10 En helt almindelig hverdag

#11 Stævne opdatering #2 (Dressur debut)

#12 Uden mad og drikke, duer hesten ikke!

#13 Hov hov… ” ingen hov, ingen hest”

#14 Skån hestens ryg (Video)

Hej mit navn er Rikke. Jeg er Fjordheste rytter og jeg er stolt af mine drenge! En dårlig tempereret rytter, vil aldrig kunne lave en god tempereret hest. Mit fokus er, at hest og rytter trives sammen som ekvipage, og målet er at nå så langt i dressur og spring, som vi overhovedet kan.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *