Blue Hors,  Catago Equestrian,  Dressur,  ECCO,  Pavo,  Spring

Dressur og spring, passer sammen?

Jeg er springrytter, men det betyder bestemt ikke, at jeg ikke rider andet.

Jeg rider dressur ca. 4 gange i ugen, for hvis ikke min grundridning er i orden, er der intet spring.

I mandags fik Poesi og jeg dressurundervisning af min springunderviser Christian Petersen.

Poesi er en meget speciel Pony, som kræver en rytter, der vil kæmpe for tingene. Poesi er en svær Pony og har nogle særheder. Det er svært for andre og sætte sig ind i, især hvis man kun underviser person (erne) i spring.

Det er derfor en kæmpe mulighed og mega fedt at Christian underviser i dressur også. Det gør han kan sætte sig ind i tingene og se hvad vi kæmper med, uden for spring, og dermed kan han også sætte de ting vi øver i dressur, ind i spring.

I mandags fik vi som sagt dressurundervisning og det var SÅ lærerigt!👏🏻

Poesi havde fra starten sin “nej hat på”, men det var enlig ‘godt’. For så kunne han se, hvor stærk og træls hun enlig kan være, for det er der, jeg har brug for hjælp til hende – ikke til når hun går godt, der ved jeg forholdsvis godt hvad vi gør, og skal øve.🐴

Poesi var rigtig stærk og gik imod mine stop-signaler, som gjorde det svært og få lavet og udført det vi nu, blev bedt som.

Vi valgte igennem træningen kun og øve to ting, i både skridt, trav og galop.

  • Vi skulle øve og ride lige ud, det vil sige at for eksempel at ride på langsiden helt lige, med lige vægt på både for- og bagparten og lige meget styrke i begge mine hænder, så hun var fuldstændig ligeudrettet, samt indridning og ja, i det hele taget ridning, hvor hun skulle gå lige, og lytte til mine ben, hænder og stemme.👌🏻

Som i kan se på dette billede (👆🏻), så træner vi i og ride lige ud. Det er svært og og hårdt, men vi øver og øver!

  • Vi øvede også, at ride helt ind i højderne. Det er en rigtig god øvelse, til Poesi. I spring ville Poesi gerne springe til venstre, og derfor er denne øvelse rigtig god. Her bestemmer jeg nemlig fuldt ud.
  • Formålet med denne øvelse er, at få hesten til at lytte til dit ben. ‘Den’ skal være ligeudrettet indtil mine ben og hænder, giver lov og tegn til, at ‘den’ på dreje og dermed runde sig. Her betyder det, at jeg sidder korrekt, lige vægt i mine tøjler og mine schenkler omkring hesten, hele tiden. En god øvelse for os begge to, og hold nu op, det var hårdt!!😳

For eksempel her (👆🏻), er mine schenkler ikke omkring hende hende tiden, som betyder at hendes bagpart ikke er nok med.

  • I galop, øvede vi præcis det samme, men her ville Poesi rigtig gerne løbe fra problemerne og bliver derfor enormt stærk, plus så blev hun rigtig sur, fordi jeg krævede noget fysisk hårdt arbejde for hendes side og hun blev presset, fordi hun synes det var hårdt. Da Poesi ikke har den allerbedste balance i venstre galop, firetaktetede hun også nogle gange.  Dog synes jeg, at hun klarede det så flot og da hun forstod hele budskabet i vores undervisning, fik hun også “ja hatten på” og arbejde mere med mig, i stedet for imod.

Naturens “valg”:

  • Fjordheste er en tungere og mere robust race og fjordheste er ikke velsignet med den bedste galop fra naturen, lige som mange andre Ponyer. Det kræver meget længere tid, at få lavet en god og afbalanceret galop, i forhold til andre, og det er også derfor at det tager tid – længere tid. Men alt kræver træning, noget mere end andet!

Galoppen som i måske kan fornemme her (👆🏻) på billede, er “lang”. Der er fordi hun bliver en smule stærk fortil og dermed gerne ville løbe lidt fra det, for så bliver det nemlig nemmere for hende selv..🤷🏼‍♀️

Vi kæmpet for at nå vores mål og kæmper for at komme videre i denne sport!!

Jeg elsker spring, men det betyder ikke at alt andet skal glemmes. Dressur er så vigtigt, for uden kommer vi ingen steder hen.

Håber at dette indlæg, måske kunne give jer nogle råd og idé’er, til hvad i kan øve med jeres egne spring heste/ponyer!🐴

Knus herfra <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *