Blue Hors,  Catago Equestrian,  Dressur,  ECCO,  Pavo

Dressurprogram – De ekstra procenter er gemt i sans for detaljen

 

Vi kender nok alle, skuffelsen ved ikke at opnår det procenter som vi syntes vi have fortjent når vi starter dressur stævner……….for hvem vil ikke gerne ride til over 70 % hver gang man er til stævne??

Men når vi så ser hvordan Cathrine Dufour og Daniel Backmann nørder detaljerne i dressur programmerne og hvordan opnår de sindssygt høje procenter når de starter stævner så må jeg nok erkende, at de ekstra procenter ligger gemt i sans for detaljen og hvis jeg er opmærksom på dette så kan det hurtigt ses på de procenter jeg opnår til stævnerne.

Cathrine Dufour og Daniel Backmann er blevet til det de er i dag fordi de har bestemt sig for det!!

Jeg har selv været gennem en forvandling i forhold til min egen præcision og gennem bevistheden om hvordan de forskellige øvelser skal tegnes og udformes gennem dressur programmet. Der er mulighed for, at hente 0,5-1 point i hver øvelse gennem dressurprogrammet.

Dette har betydet, at jeg flere gange har opnået 69-73 % i alle LA programmerne. Disse procenter har jeg aldrig før opnået men det er opnået ved at være helt klart i mit eget mindset omkring foberedelse og forbedring af øvelserne!!

Jeg kan mærke, at hvis jeg i hele ugen op til et stævne har det rigtige mindset og overskud til at være bevist om min træning samt gennemgangen af dressur programmet i mine tanker så kommer der de bedste resultater. Samspillet sammen med sin hest er jo et makkerskab som bygger på rutiner, tillid og gensidig respekt.

Hvis jeg gennem den daglige træning er bevist omkring præcisionen i hver enkelt øvelse så vil jeg opnå de ekstra procenter som jeg måske har savnet. Hesten har jo ikke en jordisk change for at udføre øvelserne korrekt hvis ikke den er rigtig forbredt på øvelserne.

Gennemgang af dressurprogrammet i tankerne skal ikke bare være sådan en hurtig gennemgang af hvordan programmet er men det skal være en detaljeret gennemgang af programmet som hvis jeg sad på hesten, så jeg på den måde er knivskarp på hvilken korrektioner jeg skal fortage hele vejen rund i dressurprogrammet.

Punkter som hjælper mig, at være opmærksom op til stævnet:

  • Gennemgå dressur programmet øvelse for øvelse i sine tanker
  • Rigtige mindset og målrettet træning
  • Præcision – forberede hver enkelt øvelse

Cathrine Dufours teknik:

Hvor mange af jer har prøvet effekten af  Cathrine Dufours ” Tante strop”? Den forvandling jeg har opnået ved, at benytte denne teknik er fantastisk!!

“Tanta stroppen” har gjort, at jeg fik den rigtig følelse ved, at komme rigtigt ned i sadlen og sidde rigtigt ned omkring hesten. Foruden har jeg haft en rigtig god effekt af, at gøre som Cathrine Dufour gør på Bohemian på opvarmnings banerne. Hun  tage tøjlerne ind gennem “Tante stroppen” for på denne måde, at sikre en stabil hånd som hesten kan få støtte på.

Dessur program træning med anerkendte dommer:

For mig har det været en rigtig god ide, at deltage i et kurser hvor der er en anerkendt dommer om bedømmer dit ridt og gennemgå programmet med dig bagefter. På denne måde så bliver man mere bevist om hvad dommerne vil se på banen.

Nr 3 ved DM 2019 for Trakehner

Mon Chevalier som kun er 7 år kan sagtens lave øvelserne når bare jeg strammer mig an og hvis jeg er koncentreret om, at forberede øvelserne rigtig så bliver øvelserne også rigtig i form og udtryk.

Hemligheden er det rigtige mindset! 

PRÆCISION, PRÆCISION OG ATTER PRÆCISION!!!

 

Jeg hedder Helle Larsen og er 42 år gammel. Jeg har redet siden jeg var 5 år og som så mange andre har jeg været mange år om at få råd til en stjerne hest som kan begå til stævnene. Denne hest Mon Chevalier er helt særlig grundet hans kapacitet men også fordi han overlevede tarmslyng sidste år. Vi har formået at ride ham fra genoptræning til MB på kun et år efter operationen. Jeg drømmer om at vi en dag er klar til at starte PSG sammen. Jeg har gjort mig mange tanker om oplæg til bloggen så derfor vil jeg gerne deltage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *