Blue Hors

Efter endt ferie, så skal der optimeres

Ridelysten boomer frem

Kender vi det ikke alle. Hestene tager alt tiden fra os, og nogle ganger tager man lidt for meget ind, og tiden løber fra os. Sådan ender det ofte for mig. Gymnasiet tager bare alt tiden ! Især nu hvor alle de store opgaver kommer osv. Dog havde jeg bestemt at jeg skulle et smut på skiferie.

Væk fra hverdagen

Tiden flyver afsted. Hestene tager den ene dag efter den anden, og af en eller anden grund mangler os hestefolk altid timer i døgnet. Dette er i hvertfald min hverdag. Gymnasiet tager alle de lyser timer her i vinteren, og hestene tager alle de resterne vågne timer.

 

Når det hele bliver for meget

Hele den sidste lange periode har jeg bare drønet derudad. Jeg ville nå alting, og det skulle bare lykkedes. Jeg går ellers meget op i at havde hovedet med her i ride verdenen, ellers bliver det hele for meget, og man ender med at lave nogle dårlige beslutninger, der resulterer i dårlige rideture. Overskuddet bliver nul, og hestene giver ikke samme overskud som før. Det var den følelse jeg sad med inden jeg tog afsted på skiferie.

 

Tag tid til og komme væk

Jeg vil det her hest, og nu skal jeg bare rykke. Alt teorien er ved at være på plads. Så i år skal der bare trænes. Derfor ved jeg med mig selv, at jeg skal huske at koble af, og den bedste måde er at komme helt væk fra hestene.

Men wow en udsigt!!! Elsker at se den rå natur!

Skiferie

I efteråret besluttede jeg mig for at tilmelde mig til skolens skiferie. Jeg har aldrig rigtig været på ski før. Eller jo 2 gange i Harzen (få timer nede for den danske grænse) hvor vi var afsted i få dage.

Skiferie på højt plan

I år skulle være året, hvor jeg rigtig skulle mærke hvad det vil sige at stå på ski. Hele oplevelse skulle med. Så afsted med mig og to andre venner. Ind i en bus, og 22 timer senere kom Val Thorens i syne.

 

Mongol på ski

Eller rettere sagt kyllingen på ski. Jo flere år jeg får på bagen, jo mere kontrol ønsker jeg. Det samme gælder for min ridning, og det er også derfor jeg har sat mig et mål(ride s), for uden et mål ville jeg bare blive tilbage i min komfortzone, og ride en masse LA’er og MB’er.

Jeg må erkende verdensmester det bliver jeg i hvertfald ikke på ski. Jeg er decideret dårlig, eller det var jeg til at starte med.

 

Det er svært at lære nyt

Dengang man var lille. Der var alting en leg, og man lærte nye ting så hurtigt. Eller havde man bare ikke samme fornemmelse for tid? De to jeg var med er nogle hajer til Ski, og snowboard, jeg havde fra start anerkendt mit niveau.

 

Erkend hvor du er

Det vigtigste for mig er at anerkende hvad jeg kan, og hvad jeg vil. Der findes ikke noget værre end at gå rundt og spille Karl smart og tro man er verdensmester, når man egentlig bare er en knold. Folk bliver bare trætte af en. Dog betyder det heller ikke man skal hakke ned på sig selv. Jeg anerkendte fra start at jeg var en spade til ski, men inden ugen var omme så skulle jeg kører ned af en rød pist. Slut prut!!

 

Hård start

Afsted med en gondol, op på bjerget, også eller på med skiene, og afsted. Flot udsigt. ”Argh det går da meget godt” Den røde pist der kan jeg nærmest tage i dag, tænkte jeg…

Hvorefter mindre end 10 sekunder senere fuld hjertebanken, og en krop i chok. Døden blev nærmest set i øjnene, da synet af en yderst nedadgående bakke kom frem. Argh okay rytter er man jo, så ned skal man. Lige så stille, med yderst usikre sving snoede jeg mig afsted.

….. BANG!!!!! Så sad jeg der inde i et hegn, skien slået af, og ikke helt funktionel mere.

 

Så sad jeg der i 30 minutter, og kunne ikke overskue hvordan jeg nogensinde skulle komme ned ad den her uendelig lange pist. Nå, men ned skal man jo, så jeg gik afsted, og kom til et fladt stykke, og jeg satte mig ned og fiksede skien, alting kan fikses bare man er flittig nok.

Dermed var det et must at holde en pause på vejen ned af pisterne de første dage. Bare for at kunne klare det oppe i hovedet.

 

Øvelse gør mester

Hver dag var jeg ude og stå på ski, og langsomt var der mindre og mindre hjertebanken, og bakkerne blev mere og mere fordøjelige. Når man rider, skal man hele tiden koncentrere sig om at være i nuet. Det samme gælder på ski. Alle andre tanker skal lukkes ude, og det eneste fokus skal være på opgaven, ligesom ridning. Jeg skulle virkelig koncentrer mig, og hurtigt fandt jeg ind i min egen boble og fik løst opgaven, og kom ned af utallige bakker.

 

Når kroppen ikke gider lystre

Jeg er en rytter der virkelig mærker efter, og jo mere erfaring jeg får på ryggen af hestene, jo mere frustreret kan man blive, når kroppen bare ikke lytter. Jeg har en tildens til at spænde i ryggen, og jeg kan mærke at jeg har svære ved at følge rytmen til venstre i galop end højre. Det samme kunne jeg mærke på ski. Jeg havde langt nemmere ved at dreje den ene vej, end den anden. Jeg endte med at stå og råbe af mine ben, for der skete bare intet når jeg ville til højre.

 

Succes kommer til dem der prøver

Endelig efter flere dagens frustrationer lykkedes det. Teknikken kom langsomt frem, og pisterne blev lettere og lettere. Det resulterede i allerede to dage før vi skulle hjem, og jeg sagde fåck det og tog den røde pist ned selvom der var snestorm. Uden at kunne se længere frem end 2 meter. Kørte jeg langsomt ned ad pisten, skridt for skridt. Fuldt ud koncentreret og med 130% kontrol, og jeg nåede helt ned til bunden uden et eneste styrt

 

Savnet til ridning

Hver gang jeg får for travlt, så er det helt en befrielse at komme afsted, dagene væk går umenneskelig hurtig, og hestene fik ganske få tanker. Man når altid lige at overveje om man rent faktisk gider det ridning her. Dog dog sker det altid på nogle af de sidste dage at hestene kommer tilbage til hjertet. Så er man også bare mere end klar til at komme hjem.

 

Så mens jeg sidder i bussen på vej hjem til Danmark igen. Så planlægges der utallige træninger, stævnerplaner osv for hestene og jeg.

Hjem og optimeres

Nu hvor jeg er kommet hjem, så er ridelysten der 130%. Dog kan vi gøre så mange ting når vi rider for at optimere hestene osv. Men ved selve ridningen kan vi måske optimere 80% på hestene, de sidste 20%, Hvis ikke meget mere. Kan vi gøre igennem foder, tilskud, laser og jeg kunne blive ved.

Blue Hors

Derfor har jeg allieret mig med Blue Hors. Pt er Belondo kommet på en muscel build kur. For han har hver vinter en tendens til at blive tynd, og han har altid haft svært ved at sætte muskler på bagparten. Så nu skulle være nu. Jeg må sige jeg er ganske fint tilfreds her 3 uger inde i kuren. Belondo har fået en meget skinnende pels, samt han har sat nogle rigtig flotte muskler på hans hals, og hele forparten. Synes egentlig også der var kommet noget mere bagpå. Men bare det at jeg har været væk i en uge, og der har været dårlig vejr har gjort at han har tabt sig en del, selvom han har været holdt i gang. Det er selvfølgelig ærgerligt, men jeg må sige han er så lækker og smidig at ride rundt på. Så de muskler er rigtig godt på vej.

Udover muscle build får Belondo også top flex, da han er ved at være en ældre herre.

https://www.bluehors.com/da/produkter/top-flex/https://www.bluehors.com/da/produkter/top-flex

Så skal der bare trænes

Nu er alle byggestenene sat, så nu skal der trænes, hestene skal rides og stævnerne skal vi bare ud til.

Du skroller igennem de sociale medier, og vupti så er du endt her. Min store drøm er at komme ud og starte S i springning. Dog er jeg allerede trådt ind i de voksnes rækker i og med at jeg er fyldt de 18. Så jeg er i fuld gang med at blive en kylling. I er velkommen til at følge med på vejen til S, for når jeg har sat mig op til en ting, så skal det ske!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *