Blue Hors,  Catago Equestrian,  ECCO,  Pavo,  Spring

Efterår er lig med muk

Så er det blevet rigtig efterår og der er meget mudret overalt. Det er især den tid på året hvor alle, som har heste med hvide ben, bare hader. Fordi mudret omgivelser giver muk.

Muk – hvad er det

Rigtig mange af jer ved hvad muk er, men det skader ikke at det bliver gentaget. Dette stykke tekst er taget fra netdoktor.dk “Muk er en samlet betegnelse for infektion nederst på benene, forårsaget af bakterier, svampe,  mider eller dermatophilus congolensis. Det er en eksemlignende tilstand.

  • De første symptomer overses ofte, da selv små, ikke-blødende skader med kun lidt hævelse af regionen kun opdages ved meget grundig pasning og pleje
  • Når infektionen er etableret ses hævelse og serumudsvedning
  • Skæl og skorpedannelse ses typisk i området
  • Både tør og fugtig muk kan forekomme“ https://www.netdyredoktor.dk/hest/sygdomsleksikon/m/muk/

I kan læse mere om det på linket ovenover

Hvad gør jeg, når Kasus har muk?

Jeg er så heldig at Kasus får ikke de slemmeste muk i verden. Det er faktisk meget nemt at pleje. Det jeg gør er at jeg vasker Kasus for mudder. Det er for at der ikke sidder noget der kan påvirke behandlingen.
Så vasker jeg Kasus ben (det der er ramt af muk) med medi-skrup i lunken vand). Jeg bruger skumklude. Hver gang at jeg har vasket et sted, så tager jeg en ny, for at det ikke skal sprede sig.

Derefter smørrer jeg med denne skinhealer fra Blue Hors. Jeg synes at det virker rigtig godt. Siden at jeg ikke har prøvet andre midler mod muk. Hvad gør du når du skal behandle din hest for muk?

Hverdagslækker

Kasus fik også lige klippet man og hale (jeg synes at det er blevet langt) og i kan evt. læse om hvad jeg gør når min hest skal være ekstra lækker her Hverdagslækker hest

Jeg hedder Laura og er 22 år gammel. Jeg studerer bioanalytiker og jeg har en hest. Han hedder Klintegårdens Kasus og han er 9 år gammel vallak. Vi rider dressur, spring og military, dog mest spring

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *