fbpx
Blue Hors,  Catago Equestrian,  Pavo,  PEEK 2020,  Spring

En stor idébank 💭 – @camillawitte

Ind i mellem tænker jeg, at jeg måske er havnet i det helt forkerte erhverv! Mit hoved er nemlig fyldt med idéer til produktudvikling i alle afskygninger. Men primært i forhold til min stor passion og hobby – nemlig til min hest! Kender du det, du har et problem – og tænker det her må da kunne løs det. Men ikke rigtig nogen idé til, hvordan det kan blive en realitet? Sådan fungerer min hoved ofte. Jeg har derfor besluttet mig for her at skrible nogle af mine idéer jeg gennem tiden har fået omkring produkter indenfor tre PEEK-partner.

Jeg håber du har lyst til at læse med om mine idéer. Til Pavo er min idé todelt: et sportsfuldfoder til den aktive senior hest og en mash til aktiv restitution. Til Catago er min idé: et sommerdækken og ridebukser. Og til Blue Hors er min idé: en barriespray og læderservietter.

PAVO

Efterhånden bliver flere og flere heste i sporten selv om de bliver ældre og ender i kategorien “senior hest”. Vi er blevet mere opmærksomme på at holde dem i orden med diverse behandlinger og gennem træning. Men der findes en jungle af foder til den ældre hest – alligevel synes jeg der mangler noget til den ældre aktive hest. Jeg blev egentlig først opmærksom på dette da jeg selv købte min gamle konkurrence hest tilbage, hun er nu blevet 18 her ved årsskifte og jeg synes der er uendelig mange muligheder for at kombinere alverdens typer af foder og tilskud. Så tænk hvis man kunne simplificere det hele lidt, at koge det ned til at lave et samlet fuldfoder og en mash man kan tildele efter træning til bedre restitution.

Årsagen til mine valg er at jeg selv benytter mig af Care4Life fordi jeg rigtig godt kan lide indholdet. Men fordi min hest er blevet senior ville 18plus måske være mere ideel. Og fordi hun stadig er aktiv i sporten, tænker jeg SportsFit også kunne være en mulighed. Egentlig allerhelst ville jeg, hvis jeg kunne kombinere de bedste elementer fra de tre til et foder til den aktive senior hest. Deudover supplere jeg med SlobberMash, E’Lyte, MuscleCare & Mobility. Som jeg også tænkte man kunne samle lidt sammen på. Derfor tænkte jeg at man ville kunne tage de bedste elementer og samle til to produkter – et fuldfoder og en mash.

ActiveSenior– et fuldfoder til den aktive ældre hest:En kombination af 18Plus, Care4Life, Sportsfit & Mobility

Komponenter fra 18Plus:

Dette ville i min optik være de primær grundsten i det samlede produkt – pga:

 • Let fordøjelige fibre til at kompensere for et mindre effektivt fordøjelsessystem.
 • Essentielle aminosyrer for at bibeholde god form.
 • Ekstra omega 3 og 6 fedtsyrer.
 • Tilpasset kalcium-fosfor ration.
 • Anti-oxidanter for at støtte immunforsvaret.
 • Ekstra vitaminer og mineraler til passet aktiv senior hest.
 • Små pellets som nemt kan ædes af heste med tandproblemer.
 • Skal kunne fodres både tørt og vådt

Komponenter fra Care4Life:

 • Præ- og probiotika til ordentlig tarmflora og understøttelse af et mindre effektivt fordøjelsessystem. Evt. kombineret med ‘Diamond V’ fra HealthBoost
 • Urtemix med fokus på immunforsvaret, fordøjelse, affaldstoffer, mobilitet og appetit – opgraderet til 17 forskellige urter.
  • Fra Care4Life
   • Rosmarin (kredsløb/nerveafbalancerende)
   • Salvie (fordøjelse/udrensning)
   • Brændenælde (Ømhed/hævelse)
   • Mælkebøtte (udrensning/fordøjelse)
   • Rød solhat (Immunforsvar)
   • Morgenfrue (fordøjelse/galde)
   • Fennikelfrø (slimhinder i mave-tarm/luftveje/gæringsproblematik)
   • Merian/oregano (immunforsvar/fordøjelse/udrensning)
   • Gråbynke (fordøjelse/orm)
  • Yderligere tilføjelser:
   • Hyben (smidighed/antioxidant)
   • Mjødurt (fordøjelse/mobilitet/slimhinder)
   • Burresnerre (lymfesystem/blodcirkulation
   • Marietidsel (udresning)
   • Timian (fordøjelse/luftveje)
   • Mynte (fordøjelse/appetit)
   • Elmebark (beskytter mave-tarmkanalen)
   • Kanel (blodsukker/antioxidanter)

Komponenter fra SportsFit:

 • Ekstra magnesium, særligt tilpasset ældre konkurrenceheste.
 • Naturligt E-vitamin og selen som skal holde musklerne i optimal stand

Komponenter fra Mobility:

Selvfølgelig i præventiv dosis, så kan man tilføje yderligere hvis man har behov for dette.

 • Kollagen
 • Glucosamin
 • Chondroitin
 • Hyaluronsyre
 • MSM
 • Silicium

Komponenter jeg ville tilføje som ikke er med andre Pavo produkter:

 • Tang – som er en naturlig kilde til elektrolytter og antioxidanter, indeholder omega 3 & 6 fedtsyrer, understøtter immunforsvaret, styrker hovkvaliteten og giver blank pels og mindsker tørhed og kløe.
 • Risklid – da det er en letfordøjelig energikilde, som har et højt fedtindhold som giver langsomt frigivet energi. Det kan give flere kalorier, men uden at gå i tændingen. Det har et lavt glykæmisk indeks, med lavt sukkerindhold og lavt stivelsesindhold. Det er med regulerer foderstand, appetit og er muskelopbyggende. Og så styrker det immunforsvaret, da det indeholder naturlige antioxidanter.

ActiveRecoverMash – til bedre restitution: En kombination af FiberBeet, SlobberMash, E’lyte & MuscleCare

Vigtig: skal ikke indeholder ikke nogle vitaminer og mineraler, der evt. kan skabe ubalance i den ration, der allerede gives af fuldfoder.

Komponenter fra FiberBeet:

 • Super-fibre som sikre fibre til den ældre hest.
 • Medvirker til huld og væske indtag hos den ældre hest.
 • Nedsat appetit.

Komponenter fra SlobberMash:

 • Hørfrø for mobilitet og immunforsvar ved belastning.
 • Klid til stabil fordøjelse.
 • Meget velsmagende, selv til kræsne heste og heste med nedsat appetit.

Komponenter fra E’lyte:

 • Erstatter krops-mineraler efter svedning.
 • Til optimal udholdenhed

Komponenter fra MuscleCare:

 • CellProtect antioxidanter og beta-alanin.
 • Til at lindre stive og ømme muskler efter træning.
 • Fremmer nedbrydelsen af og udskillelsen af affaldsprodukter

CATAGO

I det danske vejr er der en uendelig kamp mod vind og vejr. Vi har regn i massevis, selv om sommeren. Men vi kan også have det flotteste solskin. Der er rimelig fladt i Danmark og vi har hvor jeg står både søer og skov, så dermed også insekter. Generelt synes jeg det kan være svært at finde en løsning hvor hesten er beskyttet mod vejret og ikke opheder. De fleste dækkener er for varme eller også bliver de våde og kolde ved den mindste byge. Dermed min idé til et kombinationsdækken.

Derudover har jeg selv et par dårlige knæ, og utrolig svært ved at få knæbandager til at passe inden under mine ridebukser. Er par hofter, hvor jeg måske er lidt stive i og samtidig er jeg jo springrytter på en rimelig

Hybrid Summer – et dækken til de lune men ustadige forårs og efterårs måneder med: En kombination af Fluedækken, Hybrid serien samt Endurance Lændedækken.

Komponenter fra Catago Fluedækken

 • Net i underdelen af dækkenet
 • Bred maveklap m 4-dobbelt gjordlukning
 • Stor haleklap.

Komponenter fra Catago Hybriddækken + hals

 • Integreret luft kanal langs manen, som tillader luften at cirkulere under halsen, hvilket reducerer unødig irritation i manen samt hårtab.
 • Hybrid materiale med varmeregulerende Graphene print (krystalmateriale af carbon i atomtynde lag), under det vandtætte som dækker de store muskelgrupper over ryg og bagpart. Da det har en nærmest ubegrænset evne til at lede varme, hvilket betyder at hestens kropsvarme fordeles jævnt over hele stoffets overflade.
 • En liner på 100g af Hybrid materialet med Graphene print og med Synthermax fiberfill  som kan tages af og på og som kun lige passer under det vandtætte.

Komponenter fra Endurance Lændedækken:

 • Kraftigt vand- og vindafvisende softshell til langs manen, ryggen, lænden samt haleklap.

Camilla Tights – et par ridetights til den super aktive rytter: En kombination af Luca Tights, Lova Tights, Fir-Tech knæbind + rygbælte.

Komponenter fra Luca Tights:

 • Bred elastisk linning
 • Praktisk mobiltelefonlomme ved det ene lår

Komponenter fra Lova Tights:

 • Full grip print.

Komponenter fra Fir-Tech Knæbind + rygbælte:

 • Fir-Tech materiale omkring begge knæ samt knæhaser som hjælper med at øge blodcirkulationen så inflammationer forebygges, og eventuelle skader heles hurtigere.
 • Fir-Tech materiale omkring hofter og ved lænden for at øge blodcirkulationen og smidigheden i hofter og lænd.

Komponenter jeg ville tilføje som ikke er med andre Catago ridebukser:

 • Kompression ved læg til den aktive rytter som har lange dage gående og stående.

BLUE HORS

I det danske vejr er der en uendelig kamp mellem forebyggende og helbredende behandlende tilgang til muk. Jeg synes det kan være problematisk at bruge cremer som forebyggende behandling, da jeg ikke er med til udluk om morgenen og dermed ikke kan smøre det på inden hesten kommer ud. At bruge creme aftenen for inden, synes jeg ikke batter – så har bunden bare suget sig fast i det i stedet.

Og hvem har ikke prøvet at stå til stævne og skulle skynde sig. Eller at hesten allerede har fået udstyret på? Eller bare et sted hvor spray er uhensigtmæssigt. Generelt er jeg ikke så meget for spray til fx trenser, jeg synes der går for meget til spilde af det som rammer ved siden af.

Barrierespray – effektiv forebyggelse af muk, i det våde danske vejr: En kombination af BarrierCreme, WoundSpray og SkinHealer

Skal være oliebaseret alla Pig Oil, således at den er ekstra vandafvisende. Og vigtigst skal den være doping fri, så den også kan benyttes på stævneheste. Kombinerer ud over mine kriterier også de gode egenskaber der er de forskellig, som man ikke helt kan læse sig til i ingredienserne uden en doktorgrad.

Komponenter fra BarrierCreme:

 • Zink som har en udtørrende effekt på muk.
 • Glycerin som plejer, blødgør og beskytter udsatte områder

Komponenter fra WoundSpray:

 • Vævsvenlig spray – hurtigt og nemt

Komponenter fra SkinHealer:

 • Vandafvisende så den beskytter det udsatte område i længere tid

Læderservietter – læderpleje på farten, der ikke sviner: En kombination af Effekt og LeatherClean.

Kommer i en pakke som vådservietter. Eller en fast bøtte man kan trække dem op af.

Komponenter fra Effekt:

 • Læderet bliver blødt, smidigt, vandafvisende og farven aktiveres.
 • Smitter ikke af.

Komponenter fra LeatherClean:

 • Super enkel og effektiv i brug.
 • Flydende læderrens

Hvis ikke du har nået, at læse nogle af mine tidligere indlæg, kan du læse dem her under. Og eller kan du følge med i de finurlige ting, som jeg lægger ud på min instagram @camillawitte 😻

Vi ses! XoXo

Camilla Witte

Tidligere indlæg:

Hej alle, jeg er en 28 år gammel. Springrytter og bosat i Aarhus. Udover at være en inkarneret hestepige, der bruger alt min tid på hest, så læser jeg en Kandidat i sygepleje på linjen avanceret klinisk ekspertise på Aarhus Universitet og er færdig i Juni 2021. Sideløbende arbejder jeg som sygeplejerske i akutmodtagelsen i Skejby og på hjerte sengeafsnittet i Herning som vikar. Hesten jeg primært bruger min tid på, er min galme konkurrencehest Le'Anna, som jeg har købt tilbage dec. 2020. Hun er 18 år og Dansk Varmblod efter Leandro og med Royal Z II som morfar. Jeg deltager i PEEK 2020, og håber du har lyst til at følge med - vi ses! :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *