Dressur,  ECCO,  Pavo,  Spring

Engagerede trænere er guld værd!

I dag vil jeg gerne skrive om trænere og om de engagerer sig eller ej for dig som rytter!

Det er jo rigtig mange af jer der rider for træner hver uge.

  • Men er din træner engagerede i dig som rytter?
  • Får du den hjælp du har behov for?
  • Får du den støtte du har brug for?
  • Føler du at du bliver en bedre rytter for hver gang du rider undervisning?
  • Føler du dig tilfreds med din træner?

Det er nogle af de punkte jeg vil tale om.

 

Er din træner engagerede i dig som rytter?

Her mener jeg om din træner tænker på dig og din hest/pony som et individ eller bare et objekt! For der er faktisk mange trænere der kun ser dig som et objekt og ikke et individ der ønsker noget med træningen. Nogle trænere kommer på arbejd, underviser og går igen uden at tænke over hvad du som rytter syntes om dagens undervisning.

Her syntes jeg at træneren skal vise engagement og vise dig som rytter at du er værdt noget. Træneren skal gå ind i de små detaljer om hvad h*n mener du skal lave med hesten. Hvordan man gør den bestemte øvelse. Ikke robe dig i hovedet fordi du ikke forstår hvad h*n mener. H*n skal kunne blive glad og vise det når du laver noget godt sådan at du også kan blive glad og forstå når du har lavet noget godt.

Hvis du nu f.eks. skal til stævne så syntes jeg at træneren skal gå ind hvad du skal ride til stævne og træne på det som passer til lige det stævnet. Efter stævnet syntes jeg træneren skal spørge hvordan det gik, hvordan syntes DU som rytter det gik? Hvad skal i træne på til jeres næste stævne? Her syntes jeg træneren skal tænke på dig og hesten om hvordan i 2 skal kunne nå jeres udvikling og jeres næste mål!

Får du den hjælp du har behov for?

Hvis du nu f.eks. har et problem i ridningen og ikke helt ved hvordan i skal få det rettet op i det eller hvordan i skal udføre opgaven. Får du så hjælp af din træner så du forstår opgaven? Eller får du bare ad vide at du er dum? Her syntes jeg træneren igen skal gå ind i dit og hestens problem. For at kunne løse denne opgaven på den bedste mulige måden. Tage steg for steg lidt for lidt for at kunne blive bedre og ikke skyndte sig fremad.

Jeg husker selv en gang jeg havde problemer med en øvelse i dressur som jeg bare ikke kunne finde ud af. Her spurgte jeg træneren om hvad han mente. Hvad jeg kunne gøre for at løse opgaven på en rigtig måde. Her fik jeg ad vide at jeg var dum og ikke forstod noget. Og at jeg bare skulle lave øvelsen rigtig. Ja men hvordan skal jeg så lave opgaven rigtig når jeg ikke kan forstå hvordan jeg skal ride denne opgaven? Her syns jeg træneren kunne stilt sig op ved siden af mig og fortalt mig hvad jeg kunne gøre bedre. Hvordan mine ben skulle sidde for at udføre opgaven så hesten forstod hvad jeg mente.

Den bedste måden at hjælpe sine elever her er at få dig som rytter ind på midten og lige vise fra jorden af hvordan træneren ville have udført opgaven og hvad h*n ville gjort med hjælperene for at få hesten til at forstå hvad vi vil.

Får du den støtte du har brug for?

Føler du at din træner støtter dig igennem din tid som elev? Når du er til stævne, føler du din træner støtter dig i hvad du skal ride? Eller føler du at din træner er lidt ligeglad med hvad du er ude og ride til stævne?

For at du skal kunne yde det bedste skal også din træner vise dig at h*n er der for dig. At h*n støtter dig hele vejen frem til stævne og efter stævne uanset hvad der er sket. Om i har fået en premie eller om i ikke lige havde jeres bedste stævne. Det er faktisk ret vigtig for dig som rytter at du har nogen rundt dig der støtter dig. At din træner siger øvbøv så træner vi lige på det der ikke var så godt i weekenden. Eller siger fedt, tillykke hvor er i gode 😀

Vil din træner f.eks. bruge 5 min af sin tid og se den film du fik taget af din runde? Her syns jeg at træneren skal tage de 5 ekstra minutterne og se filmen lige for og se hvad i kan træne mere på frem til næste stævne.

Føler du at du bliver en bedre rytter for hver gang du rider undervisning?

Det er faktisk vigtig at du som rytter føler at du får udnyttet den undervisningen du får. Og at du føler du har brug for den hjælp du får til undervisningen?

Du rider jo undervisning for en grund. Den grund er at blive en bedre rytter sammen med din hest. Din træner skal så sørge for at i os bliver lidt bedre for hver gang. Nogle gange skal man have en ting ad vide 100 gange inden den faktisk sidder. Gider din træner at sige det 100 gange eller opgiver h*n undervejs?

For hver gang du rider skal du sidde med den følelsen at jeg lærte noget nyt i dag. Eller i dag forstod jeg opgaven h*n viste mig. Træning skal være sjovt men os fuld af lærdom!

Føler du dig tilfreds med din træner?

Hvis du føler dig tilfreds med din træner. Skal du føle

  • At din træner er egagerede for dig og din hest
  • At du får den hjælp du søger
  • At du får den støtte du har behov for
  • At du bliver en bedre rytter for hver gang

Ja så har du nok fundet en træner der er rigtig for dig og din hest. For der er jo rigtig mange ting der spiller ind for at man skal kunne blive en bedre rytter. At din træner støtter dig i dine valg. Hjælper dig med de problemer du og din hest har. Engagerede i dig og hesten og de stævner i rider. At i har en god tone jer imellem.

Hvis du ikke får alt det her, så skal du nok enten tale med dig træner om det og sige din mening, eller finde en ny træner for dig og din hest.

Lidt om mig: norsk ung dame 31 år til flyttet Danmark pga hest, miljø og trænings forhold. Købt mig gård/stald i Gistrup hvor jeg har opstaldning, trænings og salgs stald. Konkurreret op til MA spring og LA dressur og MB derby kørsel. Alsidig rytter men heller mest mod spring. Redet siden jeg var 4 år gammel og aldri klaret at stopp! Mine heste: Min drømme hest er jeg så heldig at eje. Zangersheide vallak på 13 år købt som 5 års hvor han ikke kunne meget. Gået op til MA spring og LA dressur til stævne med mig og vi var så heldigt at ride sixbar 2017 inden han fik en gaffelbånd skade i januar 2018 men er nu igen kommet ud at starte stævne efter 1.5 år med optræning. Så har jeg en 5 års dansk varmblods hoppe som er i gang med at gøres klar til stævne. Der kommer og går flere heste med jævne mellemrum. Alle hestene på stalden fodres med pavo da det er kun det bedste for mine heste. Vil i have mere ad vide skal dere selvfølgelig følge mig, og følge med på vores dag i stalden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *