Agent
Dressur,  Spring

Er det en fugl, er det et fly, nej det er en ny hest!

Jeg ville lige dele min oplevelse omkring køb af ny hest. Hvordan jeg griber det an og hvad der kommer til at ske.

Hvordan griber jeg det an?

Jeg har lige købt en ny stjerne, vi fik ham gennem dyrlæge tjek og samme aften fik jeg ham hjem.

 

Da det var om aftenen var de andre heste kommet ind fra fold, vi valgte at bytte rundt på 2 af hestene så den nye og hans kommende foldkammerat ville stå ved siden af hinanden i løbet af natten og lære hinanden lidt bedre og kende. De var begge to rimelig cool og tog det stille og roligt.

Hvad sker der på folden?

Vi har valgt at dele vores heste op, så der er 2 heste på hver mark. Så næste dag da de skulle lukkes ud, kom 2 af dem over på en ny mark. Her havde de gået dagen for og fik vænnet sig til indhegningen og terrænet. Derefter lukkede vi den nye ud på en fold for sig selv de første 30 min, for at se hvordan de tog det. Vi valgte at lave 15 meter mellem deres marker, så de kun kunne kigge over til hinanden.

Da de havde vænnet sig til at der var kommet en ny og den nye havde vænnet sig til dens nye mark. Hentede vi hans foldkammerat som han skulle gå med. De løb lidt rundt og blev hurtigt gode venner.

De næste par dage.

Her i løbet af de næste par dage får de lov til at gå sådan. Derefter lukker vi stille op mellem dem. Så de kommer tættere på hinanden og til sidst kan snuse til hinanden over hegnet.

Vi har før gjort det på denne måde og jeg synes faktisk det fungere rigtig godt.

Ha’ en god rigtig god dag, jeg håber vi ses i næste indlæg!

Hej Mit navn er Rikke. Jeg har en 4års vallak som skal til og igang med ridning, en 2års hingst som jeg er ved at vinde tilliden til og gøre klar til tilridning om et par år, en 8års vallak som jeg selv har tilredet, vi har haft debut i 90cm spring og LA2 dressur. En dårlig tempereret rytter, vil aldrig kunne lave en god tempereret hest. Mit fokus er, at hest og rytter trives sammen som ekvipage, og målet er at nå så langt i dressur og spring, som vi overhovedet kan. En glad hest er en god hest.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *