fbpx
Dressur,  PEEK 2022,  Riders NOTEBOOK

Er din mentalitet vigtig?

Siden jeg begyndte på arbejde, har jeg faktisk ikke fået redet Gitte særlig meget! Det er vildt ærgerligt og jeg har også vildt dårlig samvittighed. Gitte er også blevet en lille bitte smule tyk, på grund af, at vi nærmest ikke har været i gang i de sidste 3 måneder.

 

 

 

Jeg vil dog ærligt sige, at det har været svært at have haft noget overskud, når det har været rigtig mange ting i luften, som skulle ordnes. Så derfor er det klart, at det tærer på overskuddet. Men nu er det sket en masse og der er kommet styr på en masse ting. Derfor har jeg også fået mere overskud til at kunne lave mere! Både derhjemme, men også i stalden. I går var faktisk en rigtig god dag, da jeg både var på arbejde, ude at handle, tømme og fylde opvaskemaskinen, vaske det op som skulle vaskes op i hånden, lave mad og komme ud i stalden, samt nå at ride lidt. Ja nogle vil nok tænke på om M overhovedet laver noget så? Men lige nu ligger han faktisk i sygesengen, da han er kommet til skade. Det er ikke noget voldsomt alvorligt, men alvorligt nok, til at han skal hvile sig! Men selvom han ligger der, havde jeg virkelig bare overskud i går, som var virkelig rart!

 

 

 

Så da jeg kom ud i stalden, skulle jeg egentligt have fodret, men det havde en anden klaret før mig. Så skulle boksen og alt det andet selvfølgelig også klares. Det er jo meget normalt jo 😉 før jeg lukkede de andre heste ud, nåede jeg lige at få redet lidt. Gitte er stiv som et bræt. Men det har hun af alle dage været! Jeg har prøvet at få hende løsgjort. Men når man ikke kan få redet hesten kontinuerligt, ja så bliver det ikke rigtig bedre vel?! Både i går og dagen før nåede jeg at ride. Det er jo virkelig varmt om dagen, så derfor står hestene indenfor og kommer ud for natten. Det betyder jo også at ridning en er om aftenen. Den ene dag, var der en anden som også red. Gitte stod og kiggede på dem meget nysgerrigt! De er vildt gode hende og hendes hest! Sagde til Gitte, at sådan skulle vi også være og det var lidt ligesom om hun fattede det, da hun var meget dygtigt og virkelig prøvede! Hun er nu sød min lille pruthest!

 

 

 

I går ville jeg også ud at ride på hende. Hun var ikke helt så dygtig og der var mange misforståelser mellem os. Men hende der red sammen med mig i forgårs, gav os et tip om at der skulle noget mere fart på, samt snakkede hun noget om hvad hun kaldte for passiv ridning.  Derfor prøvede jeg at have mere fart på i går. Jeg ved det jo godt selv, men når den ene ikke kan trække vejret ordenligt og den anden har stået stille i 2-3 måneder, ja så bliver det lidt “dårlig” ridning. Men i går prøvede jeg virkelig at give det et skud energi og prøvede at få lidt mere fremad drift på hende og ved i hvad?! Det virkede faktisk!

 

 

 

Selvfølgelig ville det virke, men jeg fik også bare en gladere hest ud ad det! Kunne så tydeligt mærke at det der med bare skulle traske rundt i et lunte tempo, er virkelig kedeligt for Gitte! Man kan nærmest bare mærke hvordan hun tænker “kææææft hvor er det her kedeligt!!”. Så jeg prøvede virkeligt at få lidt mere tempo i hende og så livede hun helt op! Det var virkelig rart for hende kunne man mærke! På en eller anden måde var det også lidt nemmere at ride, hvis det giver mening? Lige i starten, skulle jeg selvfølgelig presse hende lidt mere end normalt, da hun lige skulle forstå det helt præcist. Men bagefter, så var der bare meget mere tempo på og lettere at komme rundt! Istedet for at tænke på at jeg skulle en helt masse ting, mens jeg red. Så fokuserede jeg faktisk bare mere på at tempoet skulle være bedre. Ren mentalt var det også det jeg tænkte.

 

 

 

Så hvis nu man skal ud at ride, så er det også vigtigt at rent mentalt også have en klar idé om hvad det er du vil med din træning den dag. Vil du arbejde mere på dit tempo, så fokuser på det inde i dit hoved. På den måde bliver det faktisk også lettere for hesten at afkode, hvad det er du vil have af den. Det sker fordi hvis du fokuser på det, så er din krop klar på det. Og din hest kan mærke alle de små bevægelser, fornemmelser osv. Via din krop! Måske man skulle øve det der mentale lidt mere… 😬

fb-share-icon

Hej alle sammen. Jeg er blogger her hos Ridersnotebook.dk Jeg er ejer af verdens smukkeste fjordhest som hedder Gitte. Hende ejer jeg sammen med min kæreste M. Elsker dem begge to meget højt. Her på bloggen vil i høre meget mere om mit liv sammen med de to ❤ Tak fordi i følger med ❤

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *