fbpx
Blue Hors,  Catago Equestrian,  Dressur,  ECCO,  Pavo,  PEEK 2019

“Et ærlige indlæg” ???

Er det ikke tankevækkende at vi “takker” hinanden for ærlighed?

Det er en hel uge siden at jeg sidst har skrevet her på bloggen. Det er egentlig ikke fordi jeg ikke har haft noget at skrive om. Tværtimod har jeg en hel liste inde i mit hoved med tanker, ideer og oplevelser jeg gerne vil dele med jer. Men årsagen er slet og ret at jeg bare har haft et MEGA fyldt program. Ja det er altså ikke tid man får af at være arbejdløs :0)

Det er som om at jeg de sidste mange måneder har skubbet alverden små opgaver og projekter foran mig. Hvergang der er noget jeg ikke lige har kunne finde tid til så har jeg sagt til mig selv “det må du ordne efter den 1. oktober”. Det gav en masse ro da jeg i sin tid sagde det. Det var rart og føltes ligesom “lovligt” at placere opgaverne ude i fremtiden. Problemer er bare at det siden har indhentet mig, for nu synes jeg pludselig at jeg “skylder” at få styr på alting, samtidig med at jeg også skal ride 100% og være mor 200%…. Så faktisk har jeg endnu ikke siddet i sofaen med den der latte med vaniliesirup og en god bog som jeg havde drømt om, men det må snart komme :0)

Mit sidste indlæg..

Noget af det jeg har tænkt meget over den sidste uge er den response jeg har fået på mit sidste indlæg “landsstævne debut”. Indlægget handlede om det der med at have lov til at være skuffet selv om man egentlig havde klaret noget godt. Jeg fortalte om hvordan jeg efter min og Don Juans landsstævnedebut først havde givet udtryk for at være rigtig stolt over min præstation, men indrømmede efterfølgende at der faktisk også var en snært at skuffelse tilstede. Det er lige præcis denne “indrømmelse” der er kommen en hel masse response på. Der er faktisk rigtig mange som både personligt og via diverse beskeder har skrevet “tak for et fint indlæg”, “tak fordi du er ærlig”, “det du skriver kender jeg godt” og  “du hjælper mig med også at være ærlige over for mig selv”. Det er jo i sig selv helt fantastisk at få den slags response. Jeg tror ikke altid at I tænker over det når i skriver til mig, men jeres opbakning betyder faktisk også rigtig meget for mig. For selv om det måske ikke altid er synligt så er det faktisk også svært for mig at være ærlig og sårbar. Jeg vil så gerne have at I ved at jeres opbakning rent faktisk hjælper mig til at turde at blive ved med at gøre det jeg gør og godt kan lide…

Som sagt er det heller ikke altid let for mig at være ærlig og sårbar. Nogen gange vil jeg bare gerne have, at det hele skal være rosenrødt! Alle skal helst synes, at jeg gør det godt, at jeg er et godt menneske, en god ven og en god rytter. Det ville da umiddelbart bare være mega rart hvis det var sådan. Men ærligt så ved vi jo godt alle sammen, at der ikke er nogen af os der er 100% hele tiden. Alligevel kan det være virkelig svært at accepterer og rumme det når vi ikke er det…

Så når jeg præcis får den slags respons som jeg har fået i den forgangne uge så sætter det virkelig mange tanker igang oppe i mit hoved. Hvorfor er det sådan?, Hvorfor er følelsesmæssig ærlighed og sårbarhed så svært?, hvorfor har vi brug for at andre viser os deres sårbarhed før vi selv kan gøre det?, hvad er det vi er bange for vil ske og hvorlænge skal dette “rosenrøde udstillingsvindue” bestå?

 

Mennester er “meaning making machines”

For flere år siden havde jeg den glæde at tage en lifecoach uddannelse ved Manning Inspire. Jeg husker så tydeligt den gang jeg første hørte selveste Chris Manning sige “people are meaning making machines”! Først forstod jeg det ikke rigtig, men så forklarede han det for mig. Det han mente var, at os mennesker bedst kan lide når ting giver mening, når der er en forklaring og når vi derfor ikke behøver at spekulere eller gå i det uvisse. Det er meget nemmere for os at “parkere” ting der nager os når vi ved hvorfor de gør det. Det er de færreste af os der egentlig bryder os om at spekulere. Spekulationer opstår ofte sammen med dilemmaer. Der kan selvfølgelig både være gode som vanskelige dilemmaer. Hvis det handler om hvilken restaurant man skal spise på fredag aften så er det nok lige til at overskue. Modsat hvis det handler om hvorvidt man skal eller ikke skal tilmelde sig en sværere klasse til næste stævne af frygt for at fejle så er dilemmaet noget andet.

Den sidste uge har jeg som sagt tænkt en her masse. Jeg tror det som jeg er kommet frem til er, at spekulationer ofte kan virke drænende og at vi derfor ofte “opfinder” en forklaring for ikke at behøve at spekulere længere. “Det gik også skidt til stævnet fordi de andre red for tæt i opvarmningen”, “De vandt også bare over mig fordi rytteren har det rette navn” eller som i mit eget tilfælde “jeg er vildt stolt og tilfreds med min lille hest, det kunne ikke have været bedre”, trods at jeg inders inde havde håbet på en bedre præstation!

Det kan selvfølgelig være en fin nok løsning, at opdigte en forklaring og dermed parkere problemet på den korte bane, men i længden tror jeg ikke på at det fungerer. Ærligt talt, så tror jeg det er tid til at skifte spekulationerne ud med accept! Hvorfor ikke bare accepterer at tingene er som de er? Nogen gange skal man turde at finde forklaringen hos sig selv. Ja hun vand over mig, ja hun var bedre, ja jeg tog munden for fuld, ja jeg proriterede dårligt, ja jeg var urimelig osv osv…. Andre gange behøver der ikke at være en sikker forklaring og så er det om at accepterer det og se fremad.

 

Accept er ikke det samme som at være tilfreds!

Det er vigtigt for mig at pointere at ACCEPT IKKE ER LIG MED AT VÆRE TILFREDS… For det er selvfølgelig ikke sådan at man skal være tilfreds med et dårligt ridt eller en situation hvor man ikke var den bedste udgave af sig selv. Jeg mener bare at man skal acceptere at det skete. “it is what it is”! Det kan ikke laves om! Hvis vi accepterer de hændelser vi skaber og de følelser vi har så er det meget nemmere at arbejde videre med det og dem og dermed komme tættere på det vi gerne vil… Så mit budskab idag er bare:

VÆR´ DIG!

Accepter at være dig når du slår til

Accepter at være dig når du fejler

Så er du altid tilstrækkelig,

og vejen mod det du gerne vil bliver langt kortere!

Min næste udfordring.

I kommende weekend er der stævne på Frederiksværk Ridecenter. Jeg har meldt til begge dage. Søndag skal jeg ride en MB2, hvilket jeg har det helt ok med. Lørdag skal jeg ride en MA1 og det er kart en større udfordring. Igen jeg ville elske at ride ind på banen med en top sikker mavefornemmelse, men det gør jeg LANGT fra! Don Juan er stadig ikke helt hjemme i piruetterne… Nogen gange går han helt i stå, andre gange springer han ikke rundt bagi, endnu andre gange bytter han under vejs og sidst kan det en sjælden gang i mellem være at han kommer nogenlunde hæderligt rundt. Men det skal ikke stoppe os… Jeg bliver nød til at kaste mig ud i det hvis vi sammen skal videre. Jeg prøver at være ligeglad med hvad folk tænker, jeg prøver at lade vær med at føle mig udstillet hvis jeg ender som nummer shock og jeg prøver at være stolt over at vi er nået dertil hvor vi er idag.Om jeg så skal sidde med den der halv skuffede følelse i sofaen lørdag aften så er det sådan det er. Om ikke andet bliver vi en erfaring rigere og det tæller stort på den lange rejse mod Herning :0)

 

 

Så endnu engang tak til jer for at hjælpe mig med at turde at være ærlig og sårbar. Jeg mestre det stadig ikke helt, men jeg øver mig hver dag og det føles rart. Husk på at det kun er ting som er vigtige for os der kan få vores følelser i brand. Hver gang vi mærker en følelse uagtet om den er rar eller mindre rar så repræsentere den et værdisæt inden i os. Så næste gang du mærker en følelse inden i så spørg dig selv “hvad er det for en værdi inden i mig som bliver ramt”? Også selv om det er de andre der er latterlige, så er det stadig din værdi der lider. Død du stille dig selv det spørgsmål så er du allerede meget langt i arbejdet mod at kunne rumme og arbejde med dine egne sårbarheder.

Rigtig god uge alle sammen!!!

Nyd den, nyd hinanden og NYD JER SELV!

XOXO

Rie

 ______________🇩🇰_____________

Hvis du kunne have lyst til at læse mere om os, så er her en samlet oversigt med link til de indlæg jeg til nu har skrevet i forbindelse med Peek konkurrencen…. :0) Jeg ville blive meget glad hvis du ville følge med os på denne rejse!

#1 – Peek – Tilbage til eventyret! (video)

#2 – Vi vandt over fluerne, men table klassen(video)

#3 – Ja tak! -en hest med tænding. (video)

#4 – Tilridning af søhest! (Sjov Video)

#5 – Gribskovmester 2019 – SÅDAN! (video)

#6 – Hjemmelavet hygge. (Video)

#7 – Bør’ man stikke en rask hest?

#8 – Jeg kryber til korset!

#9 – Forsiden af din krop er stærkest!

#10 – Holdet er sat til DM!

#11 – Må man presse sit barn?

#12 – #1 DM video blog (video)

#13 – #2 DM video blog (video)

#14 – #3 DM video blog (video)

#15 – Tiden er inde til en ny pilot!

#16 – STOR CADEAU

#17 – Gode tips til klipning af hest

#18 – Nyder at være enebarn

#19 – Jalousi i sporten

#20 – Godt jeg ikke gav op!

#21 – Vender op og ned på det hele

#22- Værdifulde idoler i hverdagen (video)

#23 – postkort fra Sydfrankrig

#24 – Elsker du også detaljer?

#25 – Billige og hurtige tricks til miljøtræning (video)

#26 – fyldt op på alle konti

#27 – Et billede af DIN pony (gave til dig)

#28 – Hvor klogt er det lige?

#29 – En svære tilridning (video)

#30 – Den svære tilridning – Dag 2 (video)

#31 – Landsstævne debut

 

 

 

Hej med dig.... Du kender mig højest sandsynligt ikke, men det kommer du måske til hvis du har lyst til at følge lidt med her på bloggen... For at du får en lille fornemmelse af hvem jeg er vil jeg lige benytte lejligheden til at fortælle dig det grundlæggende. Jeg hedder Rie Obling og er i skrivende stund 37 år gammel. Jeg har redet siden jeg var 9 år og købte selv min første pony (Lotte) da jeg var 12 år gammel. Selv om nogen måske vil mene at jeg er ved at være for gammel til den slags, så går jeg som så mange andre ridepiger med en indre drøm om en dag at ride grand prix. Måske lykkedes det en dag, måske ikke. Det vil kun tiden vise... Så følg med her på blogge så ser vi om min drøm en dag bliver til virkelighed....

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *