fbpx
Blue Hors,  Catago Equestrian,  ECCO,  Pavo,  PEEK 2020,  Spring

Feedback fra Søren Møller Rohdé 📝 #29 – @camillawitte

PEEK-konkurrencen lakker nu for alvor mod enden, hvilket betyder at vi har fået vores online feedback og de nu er lagt ud på youtube – du kan finde dem alle her. Og jeg vil bare lige sige, hvem vil ikke gerne høre hvad en af Danmarks bedste ryttere har og sige til lige netop sin hest? 

Hvem er manden bag skærmen

Da jeg er springrytter, betyder det, at jeg skulle have feedback fra Søren Møller Rohde. Og gud, hvor var jeg spændt. Jeg havde på forhånd lige tjekket hvem det nu var som rytter, der skulle sidde og give feedback på mit ridt. Og det er vildt hvad internettet kan bidrage med.

Han er chefberider og daglig leder for Stutteri Ask. Danner par med Karen Møller Rohde, som også er rytter ved Stutteri Ask. Begge er en kanon springrytter, og begge rider stævner i både ind- og udland med stor succes. Søren selv blev Danmarksmester 2019 på Todt Un Prince Ask. Så alt i alt er Søren en super kompetent springrytter, som jeg ville elske at få undervisning af – men denne gang må “nøjes” med en online feedback, hvilket viste sig at være super sjovt!

Feedback – det tager jeg med

Først skulle jeg beskrive Turbo lidt for Søren, så han vidste hvilket udgangspunkt han skulle vurderet ridtet ud fra. Kort fortalte jeg at det var min gamle hest, som jeg har købt tilbage da hun muligvis er gået i stå. Han spurgte til hvordan gået i stå og jeg måtte fortælle at det primært har været stop og mest til stævner – men at det er noget jeg aldrig har prøvet med hende. Har til svarede Søren at med en stophest handler det om historik, som kan være komme i løbet af kort tid. Men at det var en fordel at jeg ikke selv har haft de oplevelser med hende.

Søren synes det var sjovt at jeg havde købt min gamle konkurrencehest tilbage og at det for mig var den samme hest at komme tilbage på. Og så bed han mærke i at, jeg havde pointeret at jeg ville starte op stille og roligt med hende – det lød for ham fornuftigt givet hendes tendens tidligere med stops, var det i hans øjne vigtig at få bygget selvtilliden op.

Banegennemgang med feedback

Vi startede videoen på samme tid, så vi kunne se på det begge og så snakke om turen spring for spring. Hvilket egentlig var en fantastisk måde at gøre det på. Jeg ridser lige kort op med den feedback jeg fik for de 8 spring, og så synes jeg egentlig at du selv skulle se videoen – den er lagt op lige herunder:

  1.  Kommer ind over med et godt grundtempo.
  2. Hesten tænker den rigtige vej og fint tempo, dejlig lige på sporet.
  3. Bliver lidt ivrig og løber ud til den højre side.
  4. Dejlig lige i trekombinationen. God rytme og fin ro. Løber en lille smule ud af kombinationen til sidst – hvor jeg med fordel kan rette mig lidt om og dermed skabe lidt ro.
  5. Kommer fint ind over og bliver så ivrig på den faste afstand.
  6. Igen for ivrig, hvorfor det bliver for voldsomt og få fem lidt korte galopspring. Skal være mere afslappet, hvorfor man til træning måske kunne stoppe op og komme igen indtil den slappede af.
  7. Dobbeltspring, hvor den igen bliver ivrig ud af. Igen her styr på overkroppen og få sig rettet op.
  8. Et godt spring – da heste som regel bliver mere frisk til slut på banen. Derfor godt at se jeg giver mig god tid til sidste det sidste spring.

Overall var Søren vild med at hun var på sporet, da det er vigtig – så vi ved hvor kan vi styre dem henne. Hans forslag var at jeg med fordel kunne splitte banen op, evt med volter, så jeg fik mere ro på hende og hun ikke blev så ivrig. Jeg var i følge Søren fint med hesten hele vejen. Han pointerede desuden at når hesten er 18 år, så skal den have lov til at være sig selv, man skal ikke forsøge at ændre en helt masse. I stedet skal man finde samspillet og få det til at fungerer derudfra. Hvilket jeg synes gav super god mening – og så er det jo godt det er mig selv der har uddannet hende i sin tid!

Sørens hovedpunkter i forhold til mit ridt var at tænke over:

  • At det er hestene bærer os rundt og ikke os der bærer hestene rundt.
  • Der skal være tillid til både hest og rytter og tillid for hjælperne.
  • VIGTIGT – Ro er ikke bare at holde tilbage, men at finde en rytme og holde den.

Se hele feedbackseancen her:

Fremadrettet

Jeg synes det er vildt fedt at Søren så nøjagtig de samme ting som jeg selv tænkte efter at have set mit ridt igen og igen. Men også at de ting han sagde som fx. på sporet er noget af det min træner gentager gange mange som vigtigheden bag spring. Hans har nemlig en lille abc som hedder: balance, ligeudretning, på sporet. Så det viser jo bare, at det vi arbejder med er det rigtige og det er vejen frem for os. Det var rigtig fedt at få et godt skulderklap til at vi bare skal blive ved i den retning.

Så selvom vi står i en tid, hvor vi alle er ved at være godt trætte af ikke at kunne komme ud og shine på stævnebanerne og undervisning i hallerne er næsten blevet en by i Rusland. Så synes jeg faktisk at det hele lysner en smule for mig. Jeg har haft brug for tiden med Turbo uden at kunne komme til at tage hende med til noget fordi jeg synes det kunne være sjovt. Jeg elsker, når jeg kan mærke at jeg bliver stærkere efter de udfordringer der indimellem opstår. Sådan er det også nu! Og jeg sætte mere pris på den tid vi har, hvor vi kan lave andre ting fordi vi er skudt ud af hverdagen tummerum.

Gratis læring

Slutteligt så synes jeg, at alle skal gå ind og se alle feedback videoer! For selvom feedbacken er tilegnet den enkelte ekvipage, så er der rigtig god læring i det. At se og et ridt og bagefter høre de kloge ord der bliver knyttet på kan give virkelig meget til refleksion for en selv. Så det er bestemt et kig værd. Jeg synes, også at I skal gøre Jer selv den tjeneste at se alle videoerne. Man lærer jo altid meget, både af at se andre ride, men også at se andre få undervisning.

Tusind tak for din tid til at læse mit indlæg. Hvis ikke du har nået, at læse nogle af mine tidligere indlæg, kan du læse dem her under. Og eller kan du følge med i de finurlige ting i min hverdag, som jeg lægger ud på min instagram @camillawitte 😻

Vi ses! XoXo

Camilla Witte

Tidligere indlæg:

 

 

 

 

fb-share-icon

Hej alle, jeg er en 28 år gammel. Springrytter og bosat i Aarhus. Udover at være en inkarneret hestepige, der bruger alt min tid på hest, så læser jeg en Kandidat i sygepleje på linjen avanceret klinisk ekspertise på Aarhus Universitet og er færdig i Juni 2021. Sideløbende arbejder jeg som sygeplejerske i akutmodtagelsen i Skejby og på hjerte sengeafsnittet i Herning som vikar. Hesten jeg primært bruger min tid på, er min galme konkurrencehest Le'Anna, som jeg har købt tilbage dec. 2020. Hun er 18 år og Dansk Varmblod efter Leandro og med Royal Z II som morfar. Jeg deltager i PEEK 2020, og håber du har lyst til at følge med - vi ses! :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *