fbpx
Catago Equestrian,  Pavo,  PEEK 2019,  Spring

Findes der noget bedre end når ens bedste ven bare fungere?

Alle dem der har dyr kan nikke genkendende til den ubehagelig følelse vi får, når vores bedste venner ikke fungere helt som de skal. Sådan har det også været med Belondo.

Mange faktorer spiller ind

Belondo har været i familien i snart 6 år. Han har været en del af hele mit teenageliv, og har lært mig alt hvad jeg kan i dag med hestene. Han har overhovedet ikke været nem, en hest med så meget personlighed skal man lede længe efter. Med ham har jeg startet mit aller første c-stævne og hele vejen op til mit første internationale stævne.

Belondo gør altid (næsten altid) sit bedste. Han er en hest som har sin egen holdning om alting, og man kan aflæse alt på ham. Det aller bedste med ham er, at han altid er til stede, og man får pay back med det samme hvis man ikke er til stede. Så hvis mobilen lige kommer frem, så er man godt klar over, at man ikke er populær. 😅

 

Med alderen kommer der lidt skavanker

Belondo har gået utallige ridestævner sammen med mig. Han er af den ældre type, så i og med han både har skulle tage i mod rigtig mange rytterfejl af mig, så har han også lidt kroppen i mod sig. Han runder de 15 år i år, og det begynder at sætte lidt slid på hans krop. Da han har lidt små forhove, og en stejl skulder resultere det ofte i at han lander lidt hårdt på hans forben. Den seneste tid var han begyndt at have svært ved at strække sig udover bagkanterne på springene, og hans galop var blevet ret stikkende.

Så vi snakkede med vores træner, og blev enige om at en led behandling var en god løsning. Rigtig mange top heste, får lavet utallige behandlinger hvor de får smurt deres led, for ikke at slide unødigt på dem. Især når man taler om springheste, fordi de er rigtig hårde ved deres hov led, og generelt deres forben.

Så er det igang igen

Vi snakkede tingene igennem, og jeg ville gerne ud og ride lidt M-klasser på Belondo igen. Derfor fik han en ledbehandling her lige inden Corona rigtig fik fat i Danmark. Ugerne efter behandlingen tog vi det stille og roligt med ham. Dog ændrede han adfærd overfor mig, og blev den sureste og mest utilfredse hest jeg længe har set. Jeg blev noget fortvivlet, og tænkte nu er det nu der er noget alvorligt galt med ham. Så jeg tog det hele ekstra stille, han gik på fold med sine venner, og det eneste som var ændret var hans mængde og intensitet af ridning.

Han vil bare gå til ridning!

Jeg snakkede frem og tilbage med nogle forskellige kompetente ryttere/trænere, og vi blev enige om at han nok bare savnede hans normale hverdag. Dog var jeg blevet noget hys, med hans forben, så han gik mest til skridt i skoven, og ganske let ridning i hallen. Han blev mere og mere muggen, og man kunne nærmest ikke engang trække ham en tur i skoven. Han have nejhatten på.

Følelsen når ens hest ikke er glad sætter sig i en. Så vi blev enige om at tage chancen og tage ham med til undervisning. Så vi blev nød til at skabe hans kendte hverdag.

Afsted til træning

Dagen kom, og bare da jeg tog Belondo ud af boksen var han mere end klar. Han er den sjoveste fyr. Han elsker at være i centrum, så han blev pakket ind og fik catago fir-tech på fra top til tå. Hans krop skulle have de bedst mulige odds for at kunne restituere bedst muligt. For han skulle jo ud og bruge kroppen en tak mere end normalt.

Belondo løb nærmest op i traileren. Vi kørte afsted og han var bare i sit es. Vi red bare lidt dressur med nogle bomme, så han lige kunne komme igang. Han gjorde det aller bedste han kunne, og var en stjerne. Styrken var selvfølgelig ikke på toppen, men hans galopperede som en stjerne, og overhovedet ikke stikkende, og han slappede af i hele kroppen. Vi skulle bare have hans bagben lidt mere igang 😆.

Da vi var færdige travede han nærmest ned til traileren. Det gør han altid efter han har reddet en super runde til stævner, så ved han godt han har været god, og kan ikke helt være i sig selv af glæde.

Så er vi i fuld gang igen

Nu har vi været afsted til 3 spring træninger, og han har en fest hver gang. Han er blevet sig selv igen, og har nærmest aldrig været bedre. Han har nemt ved at springe alle oxere selv trippelbarer er nemt. Så hans behandling har været det rigtig. Nu skal vi bare have mere styrke i kroppen på ham. Også er han er maks klar til at indtage stævne banerne. Dog er jeg en hønemor overfor ham. Han har givet mig alt. Så han får kun lov til at gå ridestævner hvor der er nogle gode bundforhold, for der er ingen grund til at slide mere på ham end højest nødvendigt. For han skal ikke lærer mere, men bare give mig en masse rutine og vi skal have det sjovt sammen.

 

https://www.instagram.com/tv/B_o2l2LBBrh/?utm_source=ig_web_copy_link

Det rigtig foder og tilskud skal der også til

Ridning og bundforhold er ikke alt. Fodringen har også en kæmpe betydning, da det er hestens byggesten. Derfor skrev jeg straks til Morten fra Pavo, om hvor jeg lige kunne optimere og forbedre hans fodring med hensyn til hans led. Vi aftale at han kom over på Pavo’s performance foder ligesom Lansing, også fik han også lidt tripple P får ekstra energi.

Belondo har dog tildens til at koge lidt over i hans hoved. Derfor er han ikke altid den nemmeste at ride rundt på, hvis der er noget som han ikke kan overskue. Så koger han nemlig rigtig hurtigt over. Derfor sætter jeg også høje krav til hans foder. For han er ikke nem at fodre på. Hvis han stresser det mindste taber han sig lynhurtigt og han tager bare ikke på igen før der er masser af græs på foldene. Derfor har han igennem de seneste år fået noget pebret foder, men det har også bare gjort at han har kunne overskue situationerne i forhold til tidligere, hvor han blev for hurtigt i kroppen.

Nu har han fået performance og tripple p fra pavo i over 1 måned. Jeg kan kun sige en ting. Det fungere siger jeg bare. Han har en super energi, og koger ikke over i hovedet selvom han er lidt en spade til tider. Det er nemlig altid noget spænende med ham Belondo. For han kan bare ikke fungere på alt foder. Hverken i hovedet eller i kroppen. Så det var lidt et sats.

Smuk med smuk på

Nu har han fået foderet i en over 1 måned, nok nærmere to. Han skinner helt vildt i pelsen, og har ikke tabt sig ydeligere. Han er mangler bare muskler, og de kommer stille og roligt. Så jeg er en stor fortaler for Pavo.

Hans pels skinner.

Efter hver træning eller efter hårdt arbejde får mine heste altid catagos fir-tech dækken på. Dermed kan de restituere endnu hurtigere, og sørge for at de ikke bliver alt for ømme i skroget, og dermed forebygge skader.

Tilskudsfoder er et must

Nu hvor man har en lidt ældre hest. Så får han tilskud til hans led. Pt får han top flex fra Blue Hors, som jeg også tidligere har nævnt. Jeg er godt tilfreds. Dog er Belondo lidt sippet, og det kræver at pulveret bliver blandet op i noget mash eller speedibeet. Da han jo nødig vil spise noget han tror der kan forgifte ham 😜.

Udover ledtilskud. Så får han også elektrolytter hver gang han har været ude at springe, så hans krop kan restituere så godt som muligt. Her har jeg lidt forskelligt der kan bruges. Der svinger jeg dog en del imellem, hvad jeg lige har stående og hvad der er tættest på. Jeg har elektrolytter i flydende form fra Blue Hors, som han bare slubre i sig. Samt rehydration fra Pavo også på flydende form, samt e’lyte på pilleform fra Pavo. Her er ingen nykker og han spiser det med glæde.

Nu mangler vi bare stævnerne

Nu er den bedste makker igang igen, og vi hygger os, og træner. Så vi mangler bare stævnerne også er vi maks klar. Tager i også særlig hensyn til de ældre heste, eller hvad gør i for at holde hestene maks fitte.

Du skroller igennem de sociale medier, og vupti så er du endt her. Min store drøm er at komme ud og starte S i springning. Dog er jeg allerede trådt ind i de voksnes rækker i og med at jeg er fyldt de 19. Så jeg er i fuld gang med at blive en kylling. I er velkommen til at følge med på vejen til S, for når jeg har sat mig op til en ting, så skal det ske!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *