Lukas, Sylvfin og Alfred
Blue Hors,  Catago Equestrian,  ECCO,  Pavo,  Spring

Foldtid = Gratis træning?

Jo flere timer på fold, jo mindre risiko for skader?

Det er en vigtig træning?

Sylvfin, Alfred og Lukas på marken

De fleste skader sker oftest hos heste, som kun er ude få timer i døgnet. Fordi de har en masse opsparet energi, at de ofte farer rundt på marken og laver buk/krumspring af glæde over at komme ud. Det er meget uheldigt, fordi ens hensigt om at lukke hesten ud er rigtig nok. Men resultere i at hesten bliver skadet i stedet for styrket. Jo mere hesten står inde, jo mindre modstandsdygtig vil dens bentøj være overfor alle buk/krumspringene.

 

Sylvfin og Raket

Skader i forbindelse eller som følge af træning mindskes, hvis hesten går ude de fleste timer af døgnet. Mange af os træner vores hest, det ofte enten med samling for øje eller for at øge dens præstationer. Hvis ikke sener og musklerne er stærke og smidige nok, er risikoen for mikrotraumer, som på sigt fører til ledbetændelser og seneskader, meget stor.

Så når hestene går ude, vil de frie bevægelser styrke sener, muskler og knogler, hvilket mindsker risikoen for skader. Så selvom vejret er gråt og trist, så lad hestene gå ude så meget som muligt. Heste er ikke skabt til at stå i en boks hele tiden, men til at gå rundt og græsse det meste af dagen.

At kunne være en hest

Lang foldtid er vigtig og gratis oparbejdelse til en stærk og modstandsdygtig hest. Uden lange dage med solskin, regn og blæst, eller med mudder, græs eller sne under hovene. Ville den ikke være i stand til at leve det liv, som den er skabt til, eller vi som rytter forlanger af vores hest. Foldtimerne gør at hesten er i stand til at være hest.

Hvorfor er foldtid godt?

  • Det øger muskelmassen
  • Det styrker nervesystemet
  • Det sætter forbrændningen op
  • Det forbedre koordinationen samt kropsbevidstheden
  • Det sætter gang i blodomløbet
  • Det styrker sener, bindevæv og ledbånd

Mine heste

Alfred og Agent snuser til hinanden over hegnet

Heste er flokdyr, de er vant til at hapse efter hinanden, bliver uvenner over småting og gnubbe hinanden. Dette kan de dog ikke, hvis de står inde i en boks. Alle mine heste går ude så meget som muligt. Jeg synes det er vigtig for heste at komme ud blandt andre og være sig selv. Mine heste går 2 og 2, så de har en foldmakker. Udover det kan mine heste også snuse og gnubbe hinanden over hegnet. Hestene er skabt til at gå rundt ude mellem 16-20 timer om dagen, samt tage hierarkiske kampe og små lege. Det er noget der skal til for at der bliver ro og orden i flokken.

 

 

Vi ses i næste indlæg!

Hej Mit navn er Rikke. Jeg har en 4års vallak som skal til og igang med ridning, en 2års hingst som jeg er ved at vinde tilliden til og gøre klar til tilridning om et par år, en 8års vallak som jeg selv har tilredet, vi har haft debut i 90cm spring og LA2 dressur. En dårlig tempereret rytter, vil aldrig kunne lave en god tempereret hest. Mit fokus er, at hest og rytter trives sammen som ekvipage, og målet er at nå så langt i dressur og spring, som vi overhovedet kan. En glad hest er en god hest.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *