Hestesko og smede værktøj
Blue Hors,  Catago Equestrian,  Dressur,  ECCO,  Pavo,  Spring

Når smeden kommer forbi

I dag har Agent og Sylvfin haft smed. Korrekt beskæring og skoning er nogle af de ting, der har allerstørst indflydelse på hestens atletiske funktion.

Sylvfin

Han har fået filet hans hove en smule, da han ikke trængte det vilde til at få dem klippet. Sylvfin gik i starten med forsko, fordi han havde en forhov der revnede op ad. Revnen har egentlig været væk i lang tid, men vi valgte at blive ved med at have sko på ham. Da vi brugte mordax hullerne, når vi sprang.

I sommers trådte han sine sko af, så vi valgte at prøve og lade ham gå uden. For som sådan var der ingen grund til at han skulle have dem på. Nu har han gået uden sko siden og revnen er ikke kommet tilbage. Sylvfin er heller ikke ømtået eller noget. Så vi fortsætte uden sko på ham.

Agent

Han er blevet beskåret og fået lagt sine sko om. Da vi købte Agent fik vi og vide, at han var ømtået og derfor gik han med sko. Han var blevet ømtået af at gå i sand bunden i ride hallen. Men Agent havde også en stor revne i hans højre baghov. Grunden til at vi valgte at blive ved med at have sko på ham, er fordi han havde den revne.

Agents hove med forsko

Smeden har idag vejledt os til at tage bagskoene af ham, da jorden er ved at være frossen. Samtidig kan det også være utrolig farligt for ham, at have sko på alle 4 ben når der kommer sne og is. Har han alle 4 sko på ville han helt sikkert blive ‘bambi på glat is’. Han ville have større mulighed for at glide og få et vrid i benene eller kroppen. Det ville vi jo helst ikke skulle ske.

Så vi valgte at sige go for at tage bagskoene af og hvis han begyndte at vise tegn på at han var ømtået, så skulle vi endelig ringe og så ville smeden komme hurtigst muligt og sætte dem på igen.

Agents baghov
Hans baghov ser så meget bedre ud nu, end da jeg fik ham hjem. Dengang var der en lang revne op ad hoven.

Agents hestesko

Da Agent ankom havde han sko på uden mordax huller. Det var heller ikke noget problem, hvis bare vi kun skulle ride på sandbane. Men da vi kun har græs at ride på udendørs, kan det være glat at ride med 4 sko. Så derfor har vi altid fået lavet sko med mordax huller i. Så jeg sætter altid mordax i når vi skal ride på vores græs mark. Hellere være sikker og få en god tur, end at man slet ikke kan komme til at ride.

Hestesko

Håber vi ses i næste indlæg!

Instagram

Gå også gerne ind og læs mit sidste indlæg Stævne opdatering #5

Hej Mit navn er Rikke. Jeg har en 4års vallak som skal til og igang med ridning, en 2års hingst som jeg er ved at vinde tilliden til og gøre klar til tilridning om et par år, en 8års vallak som jeg selv har tilredet, vi har haft debut i 90cm spring og LA2 dressur. En dårlig tempereret rytter, vil aldrig kunne lave en god tempereret hest. Mit fokus er, at hest og rytter trives sammen som ekvipage, og målet er at nå så langt i dressur og spring, som vi overhovedet kan. En glad hest er en god hest.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *