fbpx
PEEK 2020

Hestefolk = kagefolk

Kager 🙂

 

Nu startede jeg ud med at fortælle en masse om mine heste og min sygdom, men en anden stor del af mit liv er kager. Og dem skal i selvfølgelig ikke snydes for. Eller i skal i hvert fald høre om kager og se lidt billeder.

 

Odense marcipan

Jeg arbejder som konditor hos Odense marcipan og det er mit drømmejob. Jeg har de mest fantastiske kollegaer og en arbejdsplads med rum og plads til alle. Ville ønske at alle mennesker kunne være så glade for deres job, som jeg er. Nu skal det ikke blive alt for rosenrødt, for jeg har da også kedelige opgaver og ting jeg helst ville være fri for, men jeg ER bare glad for mit job.

I min hverdag laver jeg stort set aldrig det samme, to dage i træk. Jeg har rigtig mange forskellige opgaver – nogen store og nogen smĂĄ. I bund og grund, sĂĄ udvikler jeg opskrifter med vores produkter, for at inspirere dig til lækre kager, desserter og konfekt. Det gør jeg sĂĄ i rigtig mange afskygninger fx til hjemmesider, til bageren, til kokken, til kurser og til messer. Jeg arbejder med kunder rundt i hele Europa og rejser gerne ud et par gange om mĂĄneden, for at besøge dem. Jeg har været rundt i de sjoveste kroge af Europa og oplevet virkelig mange spændende byer og mennesker.

En af mine yndlings opgaver er at lave flotte brochure med lækre billeder. Normalt foregĂĄr det sĂĄdan at jeg modtager et brief, fra mine kollegaer. I briefet beskriver de, hvilket emne vi skal arbejde med – det kan fx være julekonfekt, pĂĄskeæg eller tærter. Her efter gĂĄr jeg sĂĄ i krig med at udvikle opskrifter og testbage alle kagerne. NĂĄr det hele sidder lige i skabet, kører vi til fotografen med kagerne og styler dem undervejs, mens vi tager flotte billeder. Det er et fedt samarbejde mellem fotografen og jeg, der skal fĂĄ kagerne til at se ud pĂĄ bedst mulige mĂĄde. Her efter skal opskrifterne skrives rent og sættes op sammen med billederne.

 

Hvem spiser alle de kager

Rigtig mange af de kager, som jeg bager, skal ikke bruges til andet end et billede og kunne egentlig blot ryge i skraldeposen, men det ville jo være madspild! Mange af mine kollegaer tager gerne imod kagerne men ofte får jeg lavet så meget at de ikke kan spise mere og gæt hvem der så er klar til at aftage dem?? Det er selvfølgelig alle mine staldkammerater og især også mine trænere. Jeg har gerne kage med i stalden flere gange om ugen og står selvfølgelig for kagen til alle vores arrangementer. Om det er kedelige endeskiver eller flotte lagkager betyder ikke så meget i stalden- her bliver alt med sukker spist.

 

 

Har du kage med??

Malibus tidligere ejer Tina, fik denne kage til sit bryllup

-er meget ofte et spørgsmål jeg får til træninger og stævner. Og for det meste er svaret JA 🙂 Hestefolket er heldigvis også kagefolk, så jeg har næsten altid en kage eller en æske marcipanbrød med i bilen, og hvor er det bare hyggeligt at nyde kaffe og kage efter et godt stævne eller træning. For mig handler ridning nemlig ligeså meget om det sociale og hyggen, som at sidde på hesten.

På rideklubben hvor jeg har Skimle opstaldet, bruger vi meget tid på det sociale og hygger os gerne ekstra meget, de dage hvor der er undervisning. Det giver et skønt sammenhold i stalden, hvor alle er gode til at hjælpe hinanden. Vi holder til tider rundbold og pizza aftener i ridehuset, fællesspisninger, vinsmagninger og vores næste arrangement er en kostume springning. Det skal nok blive sjovt 🙂

 

Pas pĂĄ figuren….

Med al den kage bliver jeg ofte også anklaget for at være skyld i folks små ekstra kilo på sidebenene (eller i hvert fald bare for sjov). Jeg spiser selv alt for meget kage og andre søde sager, men bruger også gerne tid på at holde formen ved lige. Som militaryrtytter er min form ligeså vigtig som hestens, for jeg skal også kunne holde fokus hele vejen rundt på en terrænbane, efter et dressur program og en tur på springbanen. Det kræver god kondi og gode lårbasser. Efter mit sygdomsforløb er jeg gået i skarp træning for at komme i form igen. Jeg træner på forskellige hold i fitness centeret 2-3 gange om ugen, cykler til som mange steder som muligt, går lange ture de dage hvor hesten holder fri og laver en masse øvelser hjemme på stuegulvet hver dag.

En anden dag vil jeg fortælle jer mere præcist om hvad jeg laver af øvelser, for at holde mig i form.

 

Lyserød lørdag

På lørdag er det lyserød lørdag og det er en dag hvor brystkræft bliver sat i fokus. Jeg har lavet en samarbejde med en lokal bager og det får i meget mere at vide om i næste indlæg.

Ha’ det godt sĂĄ længe

fb-share-icon

Hej alle. Jeg hedder Maria, er 38 år og bor i Odense. Jeg arbejder som konditor hos Odense marcipan og har den skønneste 5 års vallak - Rocashino S.B. I daglige tale hedder han blot Skimle Bimle. Han er efter Volstrups Cash og har Rockland som morfar. Min tidligere hest - Sir. Malibu red jeg lidt CNC100 (military) på og Skimle skulle gerne komme op og gå de lidt større military klasser, når vi er klar til det

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *