fbpx
Blue Hors,  Catago Equestrian,  Dressur,  ECCO,  Pavo,  PEEK 2020

@horsedeluxe – Et sultent besøg (og et godt råd)

Hej alle sammen – så er der endelig nyt fra mig igen.

Jeg har haft sindssygt travlt her på det sidste, men nu fik jeg endelig taget mig sammen til at få opdateret jer lidt på, hvad der er sket for nyligt med Deluxe og jeg.

I mit sidste indlæg fortalte jeg jer om de fede produkter, som jeg indtil videre har modtaget fra Catago Equestrian. Jeg gav jer også et lille hint om, at Morten fra Pavo ville komme på besøg i stalden med nogle godter til Deluxe. Det vil jeg fortælle jer mere om nu. 🙂

 

Et lærerigt opkald

For en del uger siden havde jeg en rigtig god snak med Morten fra Pavo om det foder og tilskud, som jeg giver Deluxe. Morten spurgte lidt ind til, hvad Deluxe får af daglige rationer, både af fuldfoder, strøelse og ikke mindst tilskud. Jeg bruger i forvejen næsten kun Pavo produkter til Deluxe, og har gjort det i over 1,5 år efterhånden.

Siden jeg skiftede foder, har Deluxe bare fungeret super godt, har taget på (det trængte han til), og ikke mindst haft en god mængde energi og flot pels. Alligevel kan man da godt være lidt i tvivl om, om ens hest får det, den har behov for, eller om man kan optimere nogle steder. Morten forsikrede mig dog om, at Deluxe får den helt rette mængde af det hele, og at der for en sportshest som ham, er de rigtige mængder af f.eks. E-amino til muskler mm. Det var et meget lærerigt opkald. 🙂

 

For overblikkets skyld

For at skabe lidt mere overblik, har jeg herunder opstillet i punktform, hvad Deluxe får af foder, strøelse og tilskud dagligt:

 • Foder: Pavo SportsFit, ca. 2,5-3 kg. pr. dag fordelt på 12 måltider (med foderautomat)
 • Strøelse: ca. 8 kg. hø/wrap pr. dag
 • Mash: Pavo Slobbermash, ca. 250 g. pr. dag fordelt på 1 måltid og opblandet med ca. 7-8 liter lunkent vand
 • Faste tilskud:
  • Pavo Mobility, ca. 100 g. pr. dag
  • Blue Hors Omega Active, 1 pump pr. dag
  • Enten Pavo MuscleBuild eller Pavo E-plus, ca. 100 g. pr. dag. Jeg skifter imellem de to, så Deluxe får en “kur” af den ene, og så en “kur” af den anden. En “kur” består af en hel spand, hvor der er til ca. 30 dage.
 • Andre tilskud:
  • I pelsskiftesæsonen: Blue Hors B-Vitamin, 1 pump pr. dag
  • I sommerperioden eller ved særlig hård træning: Blue Hors Elektrolytter, 2 skeer pr. dag

Derudover er der jo ikke grænser for, hvad den hest får af gulerødder, æbler, rugbrød osv. Mit forbrug af hestegodbidder er faktisk også ret stort, men det er Deluxe så velfortjent. 🙂

 

Afprøvning af et nyt tilskud

Morten var selvfølgelig meget tilfreds med, at vi allerede bruger og har et stort kendskab til Pavo, for det gjorde jo hans job meget nemmere. Han havde dog alligevel lidt små tilrettelser til fodringen, som vi nu skal afprøve. SportsFit er et produkt, der er udviklet til heste i arbejde. Derfor er der tilsat en række forskellige vitaminer og mineraler, som skal hjælpe hesten med at fungere optimalt. Det betyder også, at mængden af tilskudsprodukter, som hesten har behov for ved siden af SportsFit, er meget lille. Morten fortalte mig faktisk, at både MuscleBuild og E-plus som sådan ikke var nødvendige, og at man derfor sagtens kunne nøjes med at give en halv portion (dvs. 50 g. pr. dag).

Derudover foreslog Morten, at vi i stedet for MuscleBuild afprøver MuscleCare. Forskellen er ikke så stor, men hvor MuscleBuild går ind og understøtter muskelopbyggelsen, går MuscleCare ind og understøtter vedligeholdelsen af musklerne, herunder f.eks. at hjælpe med at undgå store ophobninger af mælkesyre i musklerne efter hård træning. Deluxe ser faktisk ret  bodybuilder-agtig ud allerede, og derfor mente Morten, at MuscleCare ville give os et bedre resultat. Så det skal vi nu afprøve. 🙂

 

Vi fik fint besøg med levering lige til døren

Fordi jeg får Pavo SportsFit til en rigtig god pris (se nedenfor for et godt råd), aftalte Morten og jeg, at skulle modtage en række forskellige tilskudsprodukter, som vi skal afprøve. Vi fik Mobility, E-Plus, MuscleBuild og MuscleCare. De fleste af dem bruger vi jo som sagt i forvejen, og så er der MuscleCare, som vi skal prøve for første gang.

Deluxe og jeg var så heldige, at Morten faktisk skulle et smut forbi Fyn, og derfor kom han personligt forbi og sagde hej og afleverede produkterne. Super hyggeligt og dejligt at møde personen bag sponsoratet. 🙂

 

Her kommer mit gode råd

Det er ikke nogen hemmelighed, at Pavos foder ikke er det billigste på markedet, men hvis du spørger mig, så er der en klar sammenhæng mellem pris og kvalitet. Jeg har efterhånden afprøvet forskellige fodermærker, og jeg har bare ikke fundet et andet mærke, der kan give samme resultat som Pavo. Når man så også kan finde Pavos foder til en meget fornuftig pris, så er det jo bare win-win. Og jeg har nemlig lige præcis fundet Pavos foder til en super god pris!

Hos Fleggaard ved grænsen til Tyskland, kan man købe Pavo foder, og de har f.eks. Pavo SportsFit til en fast lav pris på ca. 115 kr. pr. sæk. Nogle gange har de endda tilbud på en sæk til 89-99 kr. Til sammenligning koster en sæk 179 kr. herhjemme. Så det kan altså godt betale sig at købe nogle sække med hjem, når man alligevel køber sodavand og slik. 😉 Vi gør det, at når vi alligevel skal derned, bestiller vi 30-40 sække hos Fleggard, og så tager vi hestetraileren på bilen og fylder den op. Skide smart, hvis du spørger mig. OG prisen er jo faktisk lige så billig som noget af det billigste foder, man kan finde herhjemme. 😉

 

Tid til at slutte af

Det var alt fra mig for denne gang. Jeg vil snart give jer en opdatering på, hvordan det egentlig går med Deluxe og hvad vi går, og øver på for tiden. Nu er vejret jo blevet noget bedre, og det åbner så småt op for stævner igen. Så må vi se, om vi snart er klar til at indtage stævnebanerne. 😀

Jeg håber, at I har lyst til at kigge med igen. I mellemtiden er I mere end velkomne til at følge med på min instagram @_horsedeluxe, hvor jeg deler en masse billeder, videoer osv. fra min hverdag med hestene.

 

XO Deluxe og Mette

 

Kære læser. Mit navn er Mette Guldberg og jeg er en 25-årig dressurrytter bosat i Odense. Jeg rider til dagligt på min hest Deluxe. Deluxe er en 7-årig hannoveransk vallak, som jeg har ejet siden februar 2019. Her på bloggen vil jeg indvie jer i mit liv som amatør dressurrytter på godt og ondt. Jeg håber, at I vil følge med. Jeg glæder mig meget til at dele min hverdag med jer alle sammen. XO Mette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *