Blue Hors,  Catago Equestrian,  Dressur,  ECCO,  Pavo,  Spring

HUSKER DU AT INDRAGE DIG I SPORTEN?

Vi er vilde med ridesporten, men hvad gør du egentligt for at blive indraget i vores lille samfund?

Jeg tænkte over hvor vigtigt det er for mig, at vise interesse for ridesporten, selv når jeg ikke rider. Jeg elsker stævner, og har altid selv drømt om at blive en af de mega dygtige ryttere som rider landsstævner og internationale stævner. Jeg er klar over, at det ikke lige er i min familie at man når der til, men på sin vis er jeg også inspireret og vil være en mønsterbryder. Jeg håber at det bliver muligt for mig at ride store stævner, hvis ikke i min ponytid, jamen så når jeg bliver ældre. Jeg tror ikke på ren held, jeg ved at det er det hårde arbejde der skal til. Derfor er jeg en af dem, som også gerne vil lære om heste uden for stalden. Heldigvis er jeg jo i en generation hvor internettet kan lære mig en hel masse, og så er jeg god til at prioritere min tid, hvilket er en kæmpe styrke. Jeg er klar over at jeg ikke bliver til noget indenfor hesteverden hvis Netflix under dynen tiltrækker mig mere, end at se andre få undervisning i ridehallen, også på de kolde vinterdage. Jeg prøver at lytte aktivt når jeg ser andre ride samtidigt med at jeg selv øver mig i at analysere for hvad der kan ændres, for at noget bliver endnu bedre. Det er selvfølgelig svært når rytterene er på et langt højere niveau end jeg er, men det er dét, jeg lærer mest af. Jeg lærer også meget af, at lære fra mig – det hjælper mig til at huske og til at finde en forklaring som jeg selv vil kunne bruge.

 

Frivilligt arbejde betaler sig! Det er desværre dyrt for mange mindre rideklubber at holde stævner, og det er især svært at finde nogle der vil hjælpe som for eksempel kritikhenter, taster, skriver og én der står i cafeteria uden at det skal koste klubben dyre domme. Mit indtryk er heldigvis at vi i hesteverden er gode til at hjælpe hinanden hvor der er brug for det. Det er ikke længe siden at der var en anden klub som afholdte stævne på Hovgaard hvor jeg jo rider til dagligt. Jeg havde selv lige redet om lørdagen, og de manglede helt vildt nogle til at hente kritikker til speakeren. Vi var en gruppe der samtidigt blev spurgt om vi mon havde tid til at hjælpe lidt, men pludselig havde de allesammen noget de skulle. De var selvfølgelig trætte, men det var jeg også, jeg ville bare gerne støtte lidt op om stævnet, så jeg sagde at jeg sagtens kunne gøre det. Jeg gik med kritikker fra omkring 14-18, og jeg nød det faktisk virkelig. Det var nogle af de lidt højere klasser og solen skinnede så jeg fik kigget lidt med på banen mens jeg gik mine runder. Jeg skulle egentligt ikke selv have redet søndag fordi stævner er rimelig dyre, men speakeren var så glad for at jeg hentede kritikkerne, at hun tilbød mig at starte en klasse om søndagen også. Jeg var mega glad for at få lov til at starte endnu en gang, og det betød virkelig meget for mig. Det hele giver bare lidt mere mening, når vi hjælper hinanden.

 

Lyt og lær. Sådan er det altså bare. Hvis man trækker sig og kun vil indblandes i ridesporten når man selv skal ride, er der altså mange ting man går glip af. Èn af de ting jeg elsker, er at sidde i et dommertårn og lytte når der bliver talt om de forskellige ekvipager. Man lærer helt vildt meget omkring hvordan de forskellige øvelser skal se ud ved at se dem samtidigt med at man hører karakteren. Når dommerene nævner noget om for eksempel rytterens opstilling kan man blive inspireret til at ændre lidt på sin egen. Det gælder om at klistre sig fast til alt den information man overhovedet kan få. Man kan ikke lære, hvis ikke man interesserer sig for det der skal læres.

 

Du kan følge med i min hverdag her: https://www.instagram.com/liv.haumann/

Mit navn er Liv, jeg er 15 år gammel, og rider til dagligt dressur på min pony Sol. Ridning er for mig ikke bare en fritidsaktivitet, sportsgren eller hobby. Sol holder mig oppe i de sværeste tider, og jeg vil gøre mit bedste for at trække jer med ind i vores liv, vores hverdag og vores historie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *