fbpx
Blue Hors,  Catago Equestrian,  PEEK 2020,  Spring

Hver detalje gælder

Denne weekend har jeg tilbragt på at deltage til springstævne sammen med Cornelius. Vi har redet 4 lærerige LB,er. Jeg ærger mig bestemt over nogle øjeblikke, men andre er jeg yderst tilfredse med.

Det vigtigste jeg har lært denne weekend, det er, at jeg skal altid huske de små detaljer. De kan være afgørende for nogen runder. Ligesom jeg altid er opmærksom på de små detaljer inden og efter stævner.

Forberedelse og forebyggelse

Det er vigtigt for mig, at Cornelius får den bedste forberedelse til stævner. Dagen inden stævne rider jeg ham ofte i langt og dybt dressur. Så han har energi til at springe dagen efter uden at have for meget energi. Jeg håber også, det løsner og strækker hans muskler lidt, så han ikke skal springe i en øm krop.

På stævnedagen kører Cornelius altid med gamacher og hans Catago FIR-tech Healing grime med keramiske partikler. De keramiske partikler øger hans blodcirkulation. Det medvirker på at lindre muskelspændinger, forbedre ydeevnen, modvirke hævelser og fjerne affaldstoffer. Jeg brugte også Catago FIR-tech Healing Springunderlag til stævnet denne weekend for at optimere hans ydeevne.

Efter stævner og hård træning bruger jeg Blue Hors Hot and Cold. Det er en creme, der tilføjes på muskler eller sener. Det vil først virke kølende og efterfølgende varmende. Det øger blodcirkulationen, som fjerner affaldsstofferne og lindrer muskelspændinger. Jeg bruger det mest på forbenene for at forebygge skader og lindre ømme muskler efter en hård stævnedag.

Top 3 fejl over weekendens stævne

Jeg lavede nogle ærgerlige fejl denne weekend, som jeg kan lære en masse af. Jeg begik og lærte 3 vigtige fejl. Det er vigtigt at tage højder for alle faktorer og omstændigheder. Det bliver altid lidt nemmere, når man tegner banen rigtigt og har den rigtige balance mellem ben og tøjle. Den sidste fejl tør jeg tro, jeg ikke er den eneste, der gør. Springet bliver meget nemmere, når man rammer de pokkers afstande korrekt.

Når jeg glemte at tage højde for alle omstændighederne. Selvom jeg gik bane med min træner, som gjorde mig opmærksom på, at jeg skulle støtte Cornelius op i kombinationen. Så glemte jeg at tage højde for, at han ikke var særlig frisk og meget følsom på tøjlen den dag. Så tænkte jeg ikke helt, da jeg fik en tæt afstand ind i kombinationen. Jeg fik beregnet det helt forkert. Jeg tog for hårdt i tøjlen, hvilket Cornelius reagerede mere negativt på end positivt på.

De vigtige detaljer om at tegne banen og finde en god balance. Det kan være svært at huske det hele, når man først er igang. Det gjorde jeg i hvert fald ikke. Det hele fløj afsted, når man skal huske at dreje den rigtige vej, og springet kom lidt hurtigt bagefter. Så glemte jeg den gode grundgalop.

Det kan føles så nemt at ride sporet rigtigt, når man går bane. Det kan være lige så nemt at glemme, når man faktisk rider sporet. Ikke mindst kan det være svært samme tid at finde den rigtige balance mellem ben og tøjler.

Jeg vil være i en evig kamp om at finde afstande. Når energien er sluppet ud hos både rytter og hest, så skal tungen være lige i munden. Når den ikke er det, så går det mere eller mindre galt. Jeg vil nødig kalde usandsynlige svære afstande at holde tungen lige i munden desværre.

Jeg må bogstaveligt talt op på hesten igen. Vi må træne os skarpe igen og rette op på fejlene.

 

fb-share-icon

Jeg går under navnet Mai Berens Wedervang. Jeg er 17 år gammel, og jeg danner mit snart 1 årsmakkerskab med Cornelius, min hest på 179 cm. Vores yndlings aktivitet sammen er at springe. Vi bruger omkring gennemsnitligt 2 timer sammen hver dag, hvor vi ønsker at dygtiggøre os, mens vi har det sjovt. Det kan være svært på mange måder. På denne blog skal I høre om vores udfordringer lige såvel som fremskridt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *