fbpx
Dressur,  ECCO,  Pavo,  PEEK 2020

Hvordan fodrer jeg min hest? (video) // Nicoline & Squess

Hvordan fodrer jeg Squess?

Jeg er i dag hoppet ud af min comfort-zone og lavet en video omkring hvordan jeg fodrer Squess.

Hvilke tanker har jeg gjort mig? Hvilke faktorer der har spillet ind på hvorfor jeg netop har valgt at fodre med det som jeg gør.

“Hellere være rund og glad end ingen aftensmad”

Squess er jo en herre i sin “primetime” som jeg kalder det, men andre ville mene han er oppe i alderen. Derfor er det helt vildt vigtigt at give ham det rigtige foder men vigtigst af alt at kigge på ham.

Hvordan ser han ud? Man kan beregne sig til ih åh så meget, men min holdning er nu stadig så gammeldags at det vigtigste for mig er at min hest ser sund og glad ud.

Lidt kvalitetsforskel i know… Pointen er stadig den samme.

Det øverste billede er fra lige før vi skiftede til Pavo og det nederste er fra forrige weekend.

Hvordan sørger man for 3 lige gode stævnedage??

Mange faktorer her spiller selvfølgelig ind, men en ideel ting er energikilden og det rigtige foder.

Til DM ændrede jeg egentlig ikke på Squess foderplan og var rigtig spændt på hvordan han ville klare de 3 intensive stævnedage. Jeg har jo aldrig haft ham med til flerdagsstævner, så jeg vidste slet ikke hvor meget energi han ville miste af de nye omgivelser.

Heldigvis var alt som det plejede. Jeg havde en fantastisk følelse med Squess alle 3 dage, hvor det var tydeligt at mærke han kom med samme gejst og energi i alle øvelser alle 3 dage. Det imponerede mig rigtig meget, og dog.

Hvad er hemmeligheden?

Jeg er jo ikke et sekund i tvivl om at han får det absolut bedste foder. Men er det ikke også sådan det skal være? Det er jo mit ansvar og mit alene at sørge for at han får det han skal ha’. Han kan jo ikke selv sige hverken til eller fra. Her er det min vigtigste opgave at kigge på min hest – trives han?

Én ting er foder, men tilskud er også en rigtig vigtig faktor når jeg kigger på foderplan. Hvordan giver jeg ham de bedste forudsætninger for at yde maksimalt?

Alle ting jeg har kigget på og haft med i mine overvejelser da jeg stod med valget om foder og tilskud (selvfølgelig med rådgivning) fortæller jeg om i videoen nedenfor.

Den er lidt lang og jeg plaprer lidt, men håber i vil bære over med det og se videoen!

Jeg synes selv det er vildt spændende, alt det her fodergejl og ser det som en af de vigtigste ting jeg kan gå op i, for Squess <3

TAK til Pavo (og ECCO)

Et tak til Pavo vil jeg også rigtig gerne skyde ind i dagens tema.

Pavo sponsorede de fineste høposer (som forresten er uundværlig til stævne, til både pakning og hø). Samt en pose Slobbermash, hvilket er en fantastisk flot gave til så stort et stævne.

Derudover er både Pavo & ECCO to meget velkendte navne i ridesporten. De er både kendt for deres fantastiske produkter der sætter stor fokus på velfærd og kvalitet hos både menneske og hest. Samtidig med at de er hovedsponsorer for mange vigtige stævner indenfor ridesporten.

(By the way, look at that Pavo-shine!!)

 

Tusind tak fordi i har læst/set med

Jeg håber virkelig at DU kunne lide opslaget, der i dag var en smule anderledes.

Næste opslag vil handle om hvordan jeg udvikler mig selv som rytter. Er det undervisning, video, erfaring, noget helt trejde eller det hele på en gang?

De største knus

Nico & Squess

Hej! Jeg hedder Nicoline Johansen og er 18 år gammel. Jeg rider på min 15 årige dressurhest SquareDancer DVH 907, vi er tilsammen en B-equipage og starter pt. M-klasser på lands- og distriktsplan, da jeg stadig går under juniorkategori. Min nytilkomne dansemakker er avlshingsten Kirsebærgårdens Le Mans, som forhåbentlig også snart er klar til at debutere i M-klasser efter dette års bedækningssæson. Efter nytår vil jeg fortsætte under youngrider og kæmpe mig videre derfra.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *