fbpx
Blue Hors,  Catago Equestrian,  Dressur,  ECCO,  PEEK 2020

Hvordan forebygger vi skader? (video) #11 – @stellahorses

Ingen af os ønsker at stå med en skadet hest, det kan vi nok godt blive enige om. Men hvordan kan vi egentlig selv være med til at forebygge det? En stor del af forebyggelsen går på management og passende træning, men findes der nogle ”fast-fix” metoder? Produkter eller udstyr som kan hjælpe hesten med restitution og velvære og kan være medvirkende i at mindske risiko for skader. Læs med og se mine faste rutiner efter træning.

 

Fast rutine efter træning

Jeg rider altid med gamacher eller bandager, da Gavin er lidt en klovn til at ramme sig selv med bagbenene. Selvom man har en hest der ikke rammer sig selv, ved man aldrig om den pludselig bliver bange og hopper til siden. Man kan risikerer den rammer sig og får et dumt sår eller en værre skade. Det vil jeg gerne undgå, så derfor bruger jeg altid benbeskyttelse ved ridning. Men ved brug af benbeskyttelse dannes der også en del varme omkring benet og det kan også have sine ulemper.

Jeg bruger derfor kølegamacher efter hver træning i cirka 15-20 minutter. Der er mange forskellige på markedet, men jeg bruger selv FinnTack kølegamacher. De er billige og nemme at bruge. Samtidig er der gode muligheder for at lægge dem forskelligt, afhængig af om det er underbenet, knæet eller hasen der har brug for køling. Det er nemlig ikke kun efter træning jeg bruger gamacherne. De er super gode hvis hesten har en ”akut” skade med hævelse, da nedkølingen mindsker hævelse. Før i tiden stod jeg 20-30 minutter med vandslangen på det hævede område, men det er både dyrt i vand og tid. Nu lægger jeg blot gamachen på og hesten kan stå i boksen imens.

 

Hesten har også brug for velvære

Vi kender det fra os selv – efter en lang løbetur eller anden træning er vores muskler ømme og trætte. Det samme gælder for hesten. Derfor bruger jeg Blue Hors – Hot & Cool. Jeg masserer det på de ømme muskler, især på bagpart og ryg efter en hård træning eller efter en stævneweekend. Nogle gange bruger jeg det også på senerne i benet, efter køling, hvis vi har trænet ekstra hårdt. Det har nemlig en længerevarende effekt, hvor produktet først virker kølende og derefter varmende. Det øger blodcirkulationen og kan derfor være med til forebyggelser af skader.

Tørre mundviger og sår, det er noget enhver hesteejers frygt. Et sår i mundvigen kan være virkelig længe om at hele og det kan betyde at man kan være nødsaget til at holde pause med træning, eller i hvert fald træne uden bid. Her i efteråret og vintertiden bliver huden mere tør, præcist som ved os selv. Det er derfor vigtigt at pleje huden de udsatte steder, f.eks. i mundvigen. Her bruger jeg Blue Hors Milk & Honey. Den er virkelig lækker og blødgørende.

Jeg har lavet en lille video til jer, som viser mine rutiner efter endt træning 🙂

 

 

Tidligere indlæg

Tak fordi i læste med. Jeg håber i også har lyst til at læse med i mit næste indlæg. Indtil da er i mere en velkommen til at følge med på instagram på min profil @stellahorses 😁

Hvis du endnu ikke har læst mine tidligere indlæg eller ønske at læse dem igen, så finder du links til dem her:

#1 – Rejsen begynder her

#2 – Min partner in crime (video)

#3 – Dobbelt op på problemer (video)

#4 – Horse Management (video)

#5 – Hesteejer på SU

#6 – Væk med den klassiske ridetime (video)

#7 – Bindeled mellem hest og rytter (video)

#8 – En helt normal dag i stalden (video)

#9 – Enhver hesteejers frustrationer (video)

#10 – Friday Feeling & Vet-Check 

#11 – Hvordan forebygger vi skader? (video)

#12 – Hvor stort må man drømme? (video)

#13 – Ingen championatsfinaler i 2020

#14 – Plus på overskud, minus på tid og penge (video)

#15 – Ægte Mandagsstemning med tabt sko og halt hest

#16 – Et hemmeligt våben (video)

#17 – Bliv en bedre rytter hjemme fra sofaen

#18 – Stævneklar og fletteguide (video)

#19 – Sværger du også til ét bestemt brand?

#20 – Blodige billeder og opkald fra stalden (video)

#21 – Tidlig start er altafgørende

#22 – Tænkt dig om en ekstra gang – er det dit eller hestens behov?

 

Hej alle, jeg er en 25 år gammel amatør dressurrytter, bosat i Odense. Udover at bruge næsten alt min tid på hest, læser jeg medicin på Syddansk Universitet på 6 år og er færdig i Juni 2021. Min hest, som jeg købte i December 2018, hedder MR’s Gavin og er en 5 års Dansk varmblods vallak. Han er efter Grand Galaxy Win og med Weltjunge som morfar. Under min deltagelse i PEEK 2020, vil jeg her på bloggen fortælle jer mere om os, dele ud af tips og tricks og dele en masse tanker og reflektioner om min egen ridning og livet med heste. Jeg håber i har lyst til at følge med - vi ses! :)

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *