fbpx
Pavo

Hvordan træner jeg mine konkurrenceponyer?

Hejsa allesammen! Jeg håber, at DU har haft en skøn dag. Vi skal jo gennem den alligevel så hvorfor ikke?;) Anyways, i dag vil jeg skrive om min måde at træne mine springponyer på. Jeg har valgt at vise jer, hvordan en normal uge ser ud for os. Jeg har taget udgangspunkt i, at jeg i weekenden skal til stævne.

 

Mandag:

Om mandagen rider jeg dressurundervisning. Her går jeg op i, at lave en masse gode øvelser. Jeg rider en masse schenkelvigninger og versader for at løsne op. Det er jeg fokusere allermest på, er at få ryggen med. En typisk springpony har ofte svært ved at sætte de muskler i ryggen, som det kræver. Så derfor går jeg virkelig op i løsnings arbejde, så jeg kan få dem til at bruge ryggen. Her hjælper temposkift også!

Tirsdag:

Løsgående dressur er ofte på planen efter en god dressurundervisning. Her skal de bare gå helt lang og dyb og strække hele kroppen. Her laver vi også en masse øvelser, for at gøre dem dejlig bløde.

Onsdag:

Som jeg allerede har afsløret, er onsdag dagen hvor vi springer. Her får vi undervisning af Jimmi T. Sørensen, hvilket vi er super glade for. Han er rigtig god til at spotte alle de små detaljer, som gør en kæmpe forskel! Her er hovedprioriteten en god rytme.

Torsdag:

Her er det tid til en god longetur med indspændninger og hævede bomme! Det er en fantastisk måde at danne muskler på, og få hesten til at “være hurtig på fusserne”. Udover det synes jeg, at det giver en hest, som virkelig suger på tøjlen under ridning! Lille klip kommer her:

Fredag:

God form, ja tak! Fredag står tit på konditionstræning. Her varmer vi godt op i skridt og trav derhjemme. Og så bevæger vi os ud i skoven. Vi er så priviligeret, at have Munkebjerg skoven i baghaven af Vejle rideklub. Så her giver vi den fuld gas, og tager en god galoptur! På halvvejen tager vi ned i skridt, for at få pulsen ned. Og så galopere vi ellers bare hjem. Her slutter vi af med lang og dyb trav, inden vi skridter godt af.

Lørdag: Dagen inden stævne! I dag får de bare en let longetur. Og så plejer vi også, at gå en lille tur i skoven. Her taler vi om, at vi begge gør vores bedste for en god fejlfri tur<3

Søndag: Stævnedag! Her rider jeg altid efter en god tur. Jeg går meget op i, at vi begge får en god oplevelse.

Sådan ser vores uger nogenlunde ud. Jeg håber i synes det var fedt at få et indblik i, og måske kunne det give dig noget inspiration til din træning!

Knus Frederikke<3

@frederikke_and_sita

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *