Blue Hors,  Catago Equestrian,  Dressur,  ECCO,  Pavo

Jeg bliver aldrig professionel rytter!

Jeg er aaaalt for langsom…. 🙆‍♀️

 

To heste i træning

I denne uge har jeg fornøjelsen af at ride to heste -min egen og min ene træners hest Zoya. Det er sjovt og lærerigt at komme på en anden hest indimellem, og jeg er glad for tillidserklæringen i, at jeg må forestå træningen, mens hendes rytter er på ferie.

 

Meeen det tager mig jo noget nær fire timer i stalden at klare to heste. Selvom jeg synes, jeg skynder mig, er det nærmest umuligt for mig at sadle op på under en halv time. Hestene skal jo have rene ben, renset hove og helst hygge sig lidt inden rideturen og ikke stresse op af, at jeg forsøger at slå en “opsadlingsrekord”. De skal også skridtes godt til og af, og der skal være tid til også at sludre lidt både i stalden og i ridehallen. Renette skal også have vasket og smurt hove hver dag og smøres med alskens præparater så som Eight Hour Creme i mundvigene og Blue Hors Skinhealer, hvis hun har skrammer. Nogle dage får hun også lige en halv time med Catago FirTech-dækkenet inden rideturen for hjælpe musklerne på vej.

Og vupti – tre/fire timer senere…

 

Lærerigt

Renette og Zoya er meget forskellige -både fysisk og ridemæssigt. Zoya er med sine hele 177cm en gigant ved siden af Renette. Den første gang, jeg skulle sadle Zoya op, var jeg faktisk lidt bange for hende, fordi hun er så stor og stærk. Lige så stor Zoya er, mindst lige så rar er hun dog, og det fik hun forvisset mig om allerede efter første opsadling sammen. Den fysiske forskel på Renette og Zoya føles sjovt nok ikke så stor, når først man er kommet på ryggen af dem. Kroppene er cirka lige store, mens ryg- og benlængde er meget forskellige.

 

Ridemæssigt er de meget forskellige. Renette er meget selvgående, og overgange og halve parader skal repeteres flittigt hver dag. Zoya er super god/hurtig til overgange og halve parader men skal til gengæld mindes om fremadsøgning. Zoya er super stærk i changementer, mens Renette med sin noget mindre størrelse er lettere at samle i de svære øvelser som eksempelvis pirouetter.

 

Ved at ride på en anden hest udover Renette bliver jeg mere bevidst om hendes styrker og svagheder, men jeg bliver også mere bevidst på mine egne styrker og svagheder som rytter. For eksempel hvis begge heste falder ind i samme skulder, handler det nok om, at jeg skal rette op på min opstilling eller måde at forsøge at løse det på.

 

I kan se lidt video af Zoya her:

https://www.instagram.com/p/B3Pn4IqB5RS/?igshid=1rnz9xefleioy

https://www.instagram.com/p/B3Pn4IqB5RS/?igshid=1rnz9xefleioy

 

Og hunden

Når jeg langt om længe er færdig med de to heste, sidder min hund meget forventningsfuldt i boksen og venter på, det bliver hendes tur til at løbe i ridehallen. Faktisk har hun en daglig sang/hylen, når hun ved, det er ved at være hendes tur til at komme i ridehallen. Det går der også lige en halv time med.

 

 

Og vupti – fire timer gået.

 

Altså ville det blive en meget dårlig forretning for mig, hvis jeg, forudsat at jeg også lige havde evnerne, skulle være professionel rytter. Jeg ville ikke nå mere end tre heste på en hel dag, og jeg ville aldrig blive færdig i stalden 🙆‍♀️

Renette, 14 år og Helle, 35 år. Vi har været partnere de seneste 6 år. Mit fokus er, at vi trives sammen som ekvipage, og målet er at nå så langt i dressuren, som vi overhovedet kan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *