fbpx
Blue Hors,  Catago Equestrian,  Dressur,  ECCO,  Pavo,  PEEK 2020,  Spring

Julestemning, på tide eller for tidligt?..

Puh, for dælen det er blevet koldt lige pludselig! Fra onsdag til torsdag tror jeg at temperaturen her i Skrødstrup, faldt med næsten 10 grader. Det har også været en varm November måned, så jeg har det helt fint med at det begynder at blive koldere nu. Måske er det lidt ekstra arbejde, men hyggen i stalden spreder sig omkring det. Noget jeg elsker ved vinter er, at duften af hest ændrer sig en smule. Om sommeren er hesteduft lidt tungt, men kommer man ud i en stald på en kold vinterdag, er duften noget helt specielt. Det er måske lidt underligt, at jeg synes det. 

Julestemning – før December?!

Her på efterskolen er vi meget, meget forskellige mennesker, som er blandet godt sammen. Man kan godt mærke at der har været lidt stille på det sidste, der er ikke så meget motivation til at gå udenfor, når det er koldt og gråt. Jeg bor med 6 andre piger her på Balkonen, og nogen af dem er allerede godt igang med at se julefilm og at høre julemusik. Shit! Jul og vinter er ikke lige mine favorittidspunkter på året, selvom jeg trods alt synes at det er hyggeligt nok. Jeg plejer dog at være glad, når dagen når 25. December og der er et helt år til næste jul, haha. 

Jeg KAN IKKE lade være med at komme i julestemning. Slet ikke nu, hvor vi vågner op til frost på bladende. Jeg er ret meget imod noget der minder om jul, før den 1. December. Jeg er ret så bange for at miste julestemningen inden jeg faktisk når juleaften. Alligevel kan jeg slet ikke lade være, når jeg omgås med så mange gode veninder, der snakker om jul, julekalendere, julegaver og julemad. Efter weekenden tager en god veninde både et lille juletræ og en masse julebag med, som skal stå fremme her på Balkonen. Vi er lidt nogen hyggefise

Vi laver julekalendere til hestene

Som de hestepiger vi nu er, er vi nogen stykker som har tænkt os at lave julekalendere til hestene. Surprise, surprise, hestene skal også kunne mærke det, ikke? Efter denne weekend tager vi alle en del foderprøver, godbidder, vitaminbolcher og så videre med til hestene. Herefter deler vi det ud i mindre poser, som vi pakker ind, til hver hest har 24 små gaver. Jeg skal nok lave et indlæg med nogle billeder, når vi er færdige en gang i næste uge. Vi skal dog samtidigt også lige finde ud af, hvad vi gør med ophængning eller andet. Mest af alt fordi at hestene her på SE selv finder ind i deres bokse, når de bliver lukket ind til frokost. Vi skal helst ikke lige risikere at forgifte en hest, der snupper en pakke i forbifarten. Måske vi hænger dem på et træktov, som nemt kan klikkes af og på boksen. 

I starten var jeg lidt skeptisk overfor idéen. Jeg synes at juleriet er gået hurtigt igang, men måske er det bare fordi at tiden går så stærkt her på efterskolen. Der var et tidspunkt tidligere i dag hvor jeg sagde: “jamen, der er jo stadig 10 dage, bare til den 1. December”. Herefter kiggede hun på mig med løftede øjenbryn og sagde: “Det er mindre end 1,5 uge“. Det føltes pludselig som meget kortere tid derefter. 

Sol får nogle dages fri, de næste par dage

Vi er nået til en weekend, hvor jeg tager hjem for at hygge lidt med min familie og sådan. Jeg tager hjem på forlænget weekend, til og med mandag, da jeg har nogen praktiske ting som skal ordnes. For eksempel, typisk, tandlæge. Denne weekend var egentligt først en “hjemrejse-weekend”, men siden alle eleverne fra Nordjylland ikke kan komme hjem, er weekenden efterfølgende blevet frivillig. Det ærgrer mig lidt at Sol så skal stå lidt stille igen de næste tre dage, specielt fordi vi havde en absolut fantastisk ridetime i går, hvor vi øvede parader, mindre volter, volte-tilbage og overgange. Generelt bare arbejde, som hjælper os med at finde form og at få Sol en smule mere på bagparten. Til gengæld har jeg kun set mine søskende i sammenlagt måske 1,5 time siden sommerferien, så det bliver SKØNT at tilbringe tre dage med dem. Jeg kommer rigtigt hjem og storesøster-torturerer dem. 

Mine søskende betyder meget for mig, så når jeg endelig ser dem, plejer vi rigtigt at hygge. I denne weekend skal vi for eksempel lave peberkagehuse og så videre. Det er lidt hyggeligt at jeg er den ældste, for så får jeg lov til at styre de ting, vi skal lave sammen. Jeg har trods alt hele 5 små søskende, som jeg kan tilbringe tid med derhjemme. Når altså jeg ér hjemme, og ikke er på efterskole eller i stalden, hvilket jeg næsten altid er, haha. 

Juletid er hyggetid

Juleferien ser lang ud, hele 16 dage. Jeg ved endnu ikke om det bliver muligt for mig at få Sol med hjem. Det håber jeg dog, på mit aller ypperste. Jeg syntes at efterårsferien var hård nok uden Sol, og det er næsten dobbelt så længe i juleferien. Til gengæld og uanset hvad, glæder jeg mig også til at holde jul med alle mine søskende i år. Det sker jo netop kun hvert andet år, da to af pigerne har en anden mor, og mine to helbrødre skifter mellem at være ved min mor og ved min far. Jeg har dog ikke selv holdt nogle højtider ved min far i mange år efterhånden. 

De næste dage, bliver der nok lidt stille her på min PEEK. Det håber jeg er okay! 

Tak for at have læst med, det betyder meget. Følg med i Sols og min hverdag på efterskolen, her. 

Mit navn er Liv, jeg er 16 år gammel og heldig ejer af en skøn pony, ved navn Aastrupgaards Sol. Lige nu tilbringer vi vores tid på Skrødstrup Efterskole, hvor jeg tager min 10. klasse. Her satser vi på at få et fantastisk år med masser af ridesport og nye, gode venner.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *