fbpx
Pavo,  PEEK 2020,  Spring

Kan din hest også have en off day?

Hej Vennerne

I dag vil jeg tage noget vigtigt op – nemlig off days. Jeg kender selv til de dage hvor en træningen varer FOREVER og jeg virkelig ikke orker noget ..

Nu er Cavour og jeg et gammelt makkerpar efterhånden og jeg ved han altid giver sig 100%, også selvom han ikke altid burde. Da jeg var yngre, kunne jeg ikke mærke på ham hvilke dage, hvor vi skulle slappe af – men det kan jeg nu.. Tydeligt.. Jeg tror ikke på Cavour bliver en bedre atlet ved at ride i ridehus 45 min hver dag, tvært imod det omvendte, han skal holdes glad, der hvor han er i sit liv nu, i form men glad.

 

Hvordan mærker jeg en off day hos Cavour?
Cavour er ret gennemskuelig, hvis han er i riiiiiigtig puttehumør, og egentlig helst bare vil stå og nusse, så ved jeg godt, at han helst bare vil hygge sig i dag.
Andre dage er hvis han ikke suger på bidet til at starte med, så ved jeg også godt, at han skal have en let dag. – Den her er mere farlig end den øverste, fordi her skal man kende sig hest godt, og jeg ved, at han er god igen dagen efter.

Hvornår ved man at de er trætte og ikke bare er frække eller dovnen?
Det tror jeg ikke helt man ved, medmindre man kender sin hest. Lytter til sin mavefornemmelse og prøver sig lidt frem. Jeg er af den overbevisning af ingen heste er frække eller lud dovne med vilje, misforstået måske, og de gange hvor Cavour er total ustyrlig (det sker stadig), så skal han altså heller ikke have lov til at løbe om hjørner med mig! Man skal tage kampen op, men hvis det er flere dage i træk, hver evig eneste dag, så vil jeg nok begynde at tænke lidt mere kreativt, for som udgangspunkt tror jeg ingen heste vil nogen mennesker noget ondt.

 

Hvad jeg gør, når jeg falder i et sort træningshul hvor intet fungere?
Det her kender vi ALLE! Dem der ikke gør det, tak spids du er heldig! For når man rykker sig, så falder man nogen gange tilbage – noget længere tilbage end hvad man førhen har gjort.. Jeg har virkelig haft nogen øv stævner med Cavour og har pga. Corona, så har jeg ikke redet stævne siden August måned – tilfreds LANGT fra.

Men lige nu øver vi nye ting, og shiit det er svært at ændre en gammel vane.. Så lige nu, så rider vi noget mere tur end vi normalt ville gøre, vi træner tempoet på en springbane og så skal han selvfølgelig bøjes igennem, men vi træner ikke det samme hver dag. maks 2 dage i træk. 😀

Grundridningen er efter min mening nøglen til en god springhest!
Hvis ikke det fungere på en springbane, så gå tilbage til ABC i dressuren. Nu er min mor dressurrytter og jeg har redet flere undervisningstimer i dressur end i spring, så jeg har heldigvis ret godt styr på hvordan Cavour skal rides i dressuren. Men hvis jeg fortalte, at Cavour er den sværeste hest jeg nogen sinde har haft, så vil de fleste nok tro, at jeg løj. Men den er god nok, han er sindssyg svær at få sig til at bruge sig korrekt, da han aller helst ikke vil lave noget i bagparten og ikke vil suge på tøjlen.

Hvordan ser vores træningsplan så ud for en uge?
Mandag: Dressur med fokus på grundtempo.
Tirsdag: Bøjes igennem i dressur, maks. 20 min ridning men med meget skridt.
Onsdag: Springning eller småspring (Springer ikke hver uge)
Torsdag: Skridttur eller fri
Fredag: Bøjes igennem i dressur, maks. 30 min ridning men med meget skridt.
Lørdag: Dressur med fokus på grundtempo.
Søndag: Skridttur eller fri

Cavour er 13 år, og behøver ikke at gå dressur hver dag. Det vigtigste for ham, er at holde hans led stærke og hans sind i godt humør <3

Håber i kan kende noget af det overstående eller sat nogen tanker igang! <3
Jeg ville selvfølgelig ikke have så stille et program, hvis jeg havde en springhest på 7 år, så havde jeg nok redet lidt mere dressur/bomøvelser, men der hvor Cavour er i sit liv, så behøver han ikke gå hård dressur hver dag <3

https://www.instagram.com/clara_bergman_smit/

Mit navn er Clara, jeg er 23 år og har hesten Cavour. Cavour er en 13 års Hollandsk Varmblod og jeg har haft ham, siden han var 5 år gammel. Sammen har vi mange resultater til og med Ma spring, men da Cavour har stået stille det meste af vinteren, så vi er i gang med at træne os op igen, stille og roligt.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *