Dressur,  ECCO,  Pavo,  Spring

Lær din hest at blive renlig i boksen

Er din hest et rigtigt bokssvin? Har du mange bokse, og derfor synes der går mange timer med at muge? Vil du gerne spare penge på strøelse?

Så læs videre! Vi kommer her med vores råd til hvordan du lærer din hest at holde rent i boksen.

Sådan en boks er enhver hesteejers mareridt. Høet skal sorteres, lort over det hele og bunden er endevendt. I det hele taget en rigtig uoverskuelig boks!

For at lære din hest at blive renlig skal du gøre dig nogle overvejelser:

– Hvor gøder din hest oftest? I midten, i hjørnerne eller lang kanten?

– Hvor vil du gerne have din hest skal gøde fremover?

–  Hvor vil det være mest naturligt for din hest at gøde? Fx. bagved dens hø eller fodertrug.

Princippet er meget simpelt, men kræver mange gentagelser. Nogle heste lærer det utrolig hurtigt, andre er meget længe om det. Det vigtigste er at du er vedholdende og bliver ved – også selvom du ikke synes der er nogle fremskridt!

Vores hurtigste hest blev helt boks ren på 14 dage, den langsomste træner vi stadig på 4 måned, men den er blevet væsentlig renere.

Før og efter billede i pony boks. En 8 årig 2’er pony.

 

Når du begynder skal du muge hele boksen i bund. Alt tis og lort skal fjernes og der skal hældes ny strøelse ud. Du behøver ikke tømme boksen helt, men alt der er beskidt skal ud. Hesten skal have en helt ren bund at starte op på.

Derefter udvælger du 1 lort som du ligger der hvor du gerne vil have din hest skal gøde fremover.
Jo friskere og mere ildelugtende lort, jo bedre!

 

Når du vælger hvor du gerne vil have din hest skal gøde fremover, så sørg for at vælge et sted som er naturligt for den. Det kan for eksempel være bagved der hvor den spiser, eller bagved et boksvindue hvis du har en hest som bruger meget tid på at kigge ud af boksen. Hvis du kan se at der allerede er et område i boksen som din hest gøder mere i end andre, så vælg det.

 

Derefter muger du hver dag boksen, men placerer en lort i det samme hjørne hver gang.

Vi har afprøvet boksrenligheden på 10 heste og alle med succes. Nogle lærte det hurtigere end andre, men alle er blevet væsentlig mere renlige!

Det vigtigste er at du bliver ved. Hver dag muger du boksen, men efterlader 1 lort. Har din hest svært ved at forstå princippet kan du prøve at tage en lort fra en hest af modsatte køn, eller fra lederhesten i flokken.

Har din hest en lidt større boks eller går i løsdrift kan du lade vær med at muge, men nøjes med at samle alt lorten i 1 bunke. Dette er klart den nemmeste og hurtigste måde for hesten at lære at blive renlig, men det er ikke alle der har mulighed for at gemme meget lort i boksen. Bruger du denne metode kan du nøjes med at tømme ud i lortebunken nogle gange i ugen, men forsat bygge op og samle den.

 

Vi elsker når I deler billeder med os. Hvis i bruger #frasvintilhest , vil vi gerne følge med i jeres forsøg.

Vi er 2 piger på hhv 26 og 34 år bag profilen My Equestrian Dream. Som har oprettet en profil hvor vi deler vores og vores dølgedes bedste hesteråd Pernille er dressur rytter og Karina er military rytter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *