Dressur

Lærer du noget af at se andre ride? (Nørd)

At skulle se andre ride samtidig med at man sider og fryser, er da ikke særlig fedt – eller er det? 

Lærer man noget af, at se andre ride eller få undervisning? Det er jo ikke samme hest man har, og de kan måske ikke det samme. Heste er vidt forskellige, og har forskellig personlighed og temperament. Men jo, selvfølgelig lærer du en hel del af at se andre ride.

Jeg var med en af pigerne fra stalden ude og ride undervisning, og gennemgang af MB0, som hun rider til stævner på sin hest. Selvom det slet ikke er samme niveau, så var det super lærrerigt! Der er selvfølgelig enkle ting, som minder lidt om hinanden, men bestemt ikke alt. Men grundridning af en hest, så den går korrekt er vel i bund og grund det samme. Flow og smidighed er noget af alt sammen noget som befinder sig i programmerne, og ting som skal være der.

Jeg kan rigtig godt lide at se andre ride, både herhjemme og til stævner. Jeg føler, at jeg lærer at se de små finesser og detaljer på en anden måde, når jeg koncentrerer mig om at se andre ride. Hvordan sidder de med deres hænder, hvordan er deres schenkler, og hvilken indvirkning kan det have på en hest, når man giver dem et bestemt signal? Både når man laver en fejl, men også når man gør det rigtige.

Er du en nørd, bare fordi du går op i din ridning?

Måske er det lidt nørdet, men er det ikke også okay at være det, når man gerne vil nå toppen engang? At være nørd er jo i realiteten ikke noget negativt, selvom det ofte bliver betegnet sådan. Når man nørder noget udviser man entusiasme og passion, og en entusiast er vel noget positivt? Især det at have en passion omkring noget!

If you always do what you did, you’ll always get what you always got

En del af min udvikling er i hvert fald, at holde øje og lære alle de små guldkorn som undervisere eller andre ryttere må have. Man kan aldrig blive for gammel til at lære!

Knus Immi og Lykke

Jeg hedder Lykke, og har den skønneste fuldboldsaraber-hoppe der hedder Immi. Vi har omskolet hende, og er lige startet på LA-klasserne. Det er en hård men fantastisk rejse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *