fbpx
Blue Hors,  Catago Equestrian,  Dressur,  ECCO,  Pavo,  PEEK 2020

LB 1, 2, 3, GO!

Et spørgsmål jeg stiller mig selv engang imellem , når jeg ser startlisterne. Hvorfor er der ikke flere ryttere med? Af en eller anden grund er der ikke ret mange der starter LB dressur programmerne. Jeg rider selv LB til stævne men tit bliver klasserne lagt sammen eller udgår. Til nogle stævner har man slet ikke muligheden for at melde til i LB. Jeg kan godt selv lide at ride LB programmerne og undre mig over at der ikke er ret mange der rider dem.

Jeg rider dem!

Agent i en fin schenkelvigning

Jeg starter selv LB programmerne til stævne. Da jeg synes der sker noget hele tiden og det er nogle udfordrende programmer. Jeg kan godt selv lige øgningerne og schenkelvigningerne. Det er en rigtig fed fornemmelse at man kan få hesten til at gå sidelæns med sin schenkel. Når den så bare flyder der ud af, det er bare noget af det bedste!

En anden sjov øvelse jeg godt kan lide. Den er udfordrende, man skal virkelig kunne ride præcist og hesten skal være med en. Det er øvelse 2 og 3 i LB3 programmet. Det er næsten en slangegang, men alligevel ikke helt. Da den ikke skal rides på sammen måde. Der skal nemlig rides en volte ved I inde på midten og derefter en volte ved L, også inde på midten. Når den øvelse bare flyder, så er det en fantastisk øvelse!

I LB2 er der også en udfordrende øvelse som jeg godt kan lide. Man skal ride ind over midten i galop og changere gennem 6-8 travtrin. Det kan være en svær øvelse, hvis ikke hesten er med en. Samt ser det virkelig godt ud hvis man rider øvelsen præcis!

Der er ingen der starter

Jeg er begyndt at lægger mærke til, at der ikke er ret mange der starter LB. Hvilket jeg synes er lidt ærgerligt. For det meste er der kun mellem 4-8 starter i klasserne. Tit er det de samme ryttere der har 2 starter, da det er bredde klasser. Jeg red engang et stævne, hvor min LB klasse var blevet lagt sammen med LC klassen. Da jeg var den eneste der havde meldt til i den klasse..

Jeg har faktisk redet en del LB klasser hvor der kun har været max 4 starter, og jeg har næsten altid haft 2 af dem.

Nogle klubber er helt holdt op med at have LB til deres stævner. Så få ryttere er der, der starter dem. Men hvad er grunden til at der ikke er nogle der starter LB?

Det er svært!

Er det fordi de er svære end de andre programmer? F.eks. jeg har tit fået og vide, at schenkel vigninger er lettere i trav end i skridt. Det synes jeg nu ikke. Jeg synes der er meget mere man skal koncentrere sig om når man laver dem i trav. Hvis man så skal lære hesten det i trav først, så synes jeg det er lettere at lave dem i skridt og så tage det stille og roligt.

Jeg har før hørt nogle sige at LA er lettere, så de springer bare LB over. Der ved jeg ikke om jeg kan give dem helt ret…

Sylvfin i parade

Godt nok er der ingen schenkelvigninger i LA1, men der er parader. Hvis ikke hesten står lige på alle fire ben, så

trækker det altså en del ned. Der er trods alt 3 parader med. Der er også galop anspring fra skridt. Det har vel altid været mest naturligt for hesten at springe an fra trav af. Så her er der endnu en øvelse som er lidt svære.

Derudover skal hesten også lige pludselig ride kontragalop. Her skal hesten lige være indstillet på, at den gerne mp ride forkert galop. I starten satte mine heste naturligt i trav, når vi kom til kontra galop til træning. De har dog fundet ud af at det er okay og det er virkelig en fed fornemmelse!

Dagens spørgsmål:

Hvorfor starter du LB programmerne? Eller hvorfor har du sprunget over dem?

Skriv gerne en kommentar med dit svar!

 

Tak fordi i læste med!

 

 

Gå gerne ind og tag et kig på min Instagram

Mine andre indlæg!

#1 Hej igen

#2 Vejen mod Dressur Championat

#3 Dressur Championat 2020 (Video)

#4 Stævne opdatering #1 (Spring)

#5 Ungheste i ridning

#6 Staldmiljøet er vigtigt for både hest og rytter

#7 Tillid mellem hest og rytter

#8 Så kom vi til undervisning igen! (Dressur undervisning)

#9 Det er bare lidt sjovere

#10 En helt almindelig hverdag

#11 Stævne opdatering #2 (Dressur debut)

#12 Uden mad og drikke, duer hesten ikke!

#13 Hov hov… ” ingen hov, ingen hest”

#14 Skån hestens ryg (Video)

Hej mit navn er Rikke. Jeg er Fjordheste rytter og jeg er stolt af mine drenge! En dårlig tempereret rytter, vil aldrig kunne lave en god tempereret hest. Mit fokus er, at hest og rytter trives sammen som ekvipage, og målet er at nå så langt i dressur og spring, som vi overhovedet kan.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *