fbpx
Blue Hors,  Catago Equestrian,  Dressur,  Pavo,  PEEK 2020

👂🏻Lyt til din mavefornemmelse👂🏻

Vi, ryttere, er ret imponerende. Uden at lyde for selvfed, så kan vi ved blot den mindste forandring i kropssprog, bevægelsesmønster eller halesving se, at vores heste ikke er på toppen. Er det ikke for cool?

Det klassiske heste-citater lyder: “They say a good rider can hear his horse speak to him, But a great rider can hear his horse whisper”. Helt ærligt ville jeg ønske, at Domino bare en gang i mellem ville sige et ord eller to. Bare en kort lille sætning, det er da ikke for meget at forlange.. Så jeg kunne jeg idet mindste følge med i, hvad der foregik inde i hans lille hjerne. Det er den største ulempe ved vores sport er, at vores partner ikke kan tale. Det er en udfordring, der ikke er i andre holdsportsgrene så som håndbold, hvor holdkammeraterne nemt kan kommunikere. Vi, ryttere, skal selv gætte, hvor hestene har ondt, om den skal have flere gram på i dækken eller om den er klar til stævne.

Den lille detalje er den den vigtigeste

Domino have i slutning af maj en periode, hvor han ændrede sig. Han begyndte at stive sig, og han ville helst ikke bøje sig til højre. Jeg går straks i panik, hvad nu hvis der er noget galt? De andre opstaldere og mine forældre forsøger forgæves at se, hvad jeg kan mærke, men lige lidt nytter det. Jeg begynder at blive i tvivl, er det bare mig der har bildt mig selv det ind? Hvad nu hvis ikke der er noget galt? Jeg er måske bare hysterisk. 

Spørg eksperterne

Dominos ændret opførsel fortsætter et par dage, og jeg får snakket med min underviser. I det jeg rider på banen ser han, hvad jeg kan mærke. Sammen bliver vi enige om Domino skal have ro samt tilses af dyrlæge. Ganske rigtig var der noget galt. En øm muskel i højre side af ryggen, som krævede behandling med smertestillende og ro. Jeg kunne ånde halvt lettet op.

Lyt til din mavefornemmelse

Jeg havde ret! Der var noget galt! Ikke at det som sådan er noget at  juble over, men glæde ved at jeg stolede på min mavefornemmelse, og ikke bare droppede det. Bare fordi, vi ryttere, ikke kan kommunikere direkte med vores kære heste, betyder det jo ikke vi ikke kan kommunikere overhovedet. Vi er overraskende følsomme, og selv den mindste forandring gå lige fra hest til rytter. Det er jeg helt sikker på! Så stol på din mavefornemmelse! Det er dig der kender din hest aller bedst. Jeg er i hvert fald glad for, at jeg holdt ved min mavefornemmelse. Ellers kunne det have været endt endnu værre…

Tak fordi du læste med, hav en fantastisk dag!

Domino & Clara

Halløj! Mit navn er Clara Storm, og jeg er 18 år og har min daglig gang i 3.g på Horsens Gymnasium. Jeg er springrytter helt ind til benet, og det vil jeg for altid være. Min partner in crime er springhesten Domino, som er en 12-årig KWPN vallak. Jeg vil tage jer med ind bag facaden i både medgang og modgang, for ikke alt er lige let når man er hesteejer! Jeg håber i vil følge med på vores PEEK-eventyr!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *