Dressur,  ECCO,  Pavo

NÅR DET HELE BEGYNDER AT FALDE PÅ PLADS // Nicoline & Squess

Jeg kan pille ved finesser fra nu af og så til på torsdag, men jeg kan ikke nå at ændre noget.

DM for junior i Ringsted nærmer sig med hastige skridt (alt for hastige skridt). Det vigtigste på dette tidspunkt er ikke at ændre noget, fortsætte med at gøre det vi hele tiden har gjort. Et par enkelte intensive træninger om ugen, og ellers bare skovtur og tid sammen.

Derudover skal vi også noget spændende i morgen! Sidste sommer arbejdede jeg hos Helgstrand Dressage, hvor jeg heldigvis fik en masse gode kontakter som jeg har valgt at holde fast i. Heriblandt Søren Vallentin, og det skulle undre mig i ikke har hørt det navn før. Han står blandt utallige unge ryttere som træner og er bare vanvittig dygtig. Bla. var han læremester for Andreas Helgstrand, da han var i lære som beridderelev.  Søren´s helt store passion er da også hos de yngre ryttere, og talentudvikling. Han ved rigtig mange ting så derfor har jeg redet hos ham en gang imellem. Det er et godt indput ved siden af træningen med Maria.

Vi skal op til ham ved Helgstrand Dressage i morgen og have en halv times undervisning, måske han har lidt enkelte ting vi kan tage med os til Ringsted. Det bliver rigtig spænende og mon ikke der kommer et opslag om det også, måske med lidt video?

Back to school

I går (mandag) startede jeg i skole igen. Det er mit sidste år på gymnasiet (3.G) og jeg glæder mig rigtig meget til at blive færdig så jeg kan fokusere endnu mere på min ridning. Dermed ikke sagt at jeg ikke nød at komme tillbage til min klasse. Nu jeg er startet i skole igen tænkte jeg, at lave et lille opslag omkring hvordan en normal uge kan se ud for mig.

Mandag: Skole, familiefødselsdag, undervisning ved Maria.

Tirsdag: Skole, Tandlæge til Squess, gåtur på hårdt underlag og en øl med en ven.

Onsdag: Skole, undervisning hos Søren V, arbejde i biografen.

Torsdag: Skole, skovtur (kun skridt), 10 timers vagt i biografen.

Fredag: Skole, løsgørende arbejde.

Lørdag: Skovtur (skridt, trav og galop), klargøring til stævne.

Søndag: Holdmesterskab for Dressur (MB0).

 

Hvordan får du det hele til at hænge sammen?

Ting jeg tit og ofte hører er “hvordan får du det hele til at hænge sammen?”, “hvordan har du tid til et liv ved siden af arbejde, skole og ridning”, “hvordan kan du have råd til det?”.

Spørgsmål jeg efterhånden er blevet ekspert i at besvare, hvis jeg selv skal sige det. Priotering, priotering og atter priotering. Hvad økonomi angår er det da ikke en hemmelighed at jeg knokler for at få enderne til at mødes, men det er det hele værd. Jeg lavede en rigtig god aftale på Squess da jeg skulle købe ham sidste år. Det vil sige at jeg hver måned betaler “af” på ham til hans tidligere ejer Laura. Det vigtigste for hende var at han fik et godt hjem. (Ja jeg betaler alt selv)

Mine faste udgifter på en måned:

  • Betaling til Squess
  • Undervisning 2* ugentligt
  • Foder/tilskudsprodukter
  • Smed/tandlæge
  • Vandbånd
  • Derudover har jeg også bil, for at kunne nå alle de ting jeg skal på en dag. (vi bor på lars tyndskidsmark)
  • BUFFER (uforudsete udgifter)

Og ja… Det er da komsik når mine venner der ikke har noget “specielt” at bruge deres penge på brokker over de er broke. Men det gør mig egentlig ikke noget. Jeg er ikke udenfor fællesskabet på nogen måde og jeg har de skønneste venner der støtter og bakker op omkring det jeg gør.

Det er jeg dem evigt taknemmelige for.

Det er da bestemt heller ikke fordi jeg skal få det til at lyde som om mit liv er mere stressende end så mange andres. Jeg er trods alt bare studerende, og har hele livet foran mig. Der er mange andre (hestefolk især) der har det ligeså travlt som mig, men det er også en tidskrævende sport… Men ville vi nogensinde være det foruden?? Nej vel! Om det så betyder jeg har 100 timer i biografen udover hest og skole, så gør jeg det med glæde. 1 er jeg elsker mit job, 2 er at jeg skaber muligheden for at gøre det jeg elsker allermest, nemlig at have hest.

 

Undervisning med Maria i går.

I går red jeg hos Maria som jeg gør hver mandag. Vi pudser stadigvæk på de sidste detaljer, og bare den ændring der er sket henover sommeren er for mig ret fantastisk. Jeg har udviklet mig meget som rytter, men også sammen med Squess. De ting der var rigtig svære for os for 1,5 måned siden er knap så svære i dag. Det er i takt med vi begge er blevet stærkere og dygtigere. Det er sådan en fornøjelse at kunne mærke hvordan det går fremad. Især Squess udvikling (trods Maria siger det er mig) har været rigtig fantastisk, han er i sit livs bedste form og nyder arbejdet. Dette skyldes også vi har ændret på nogle rutiner i forhold til fold, foder og atmosfæren omkring ham – mere om det i et andet opslag.

Her er lidt video fra gårsdagens træning. D.12.08.2019 – 10 dage inden DM

Hold øje med min blog det næste stykke tid! Jeg har rigtig meget spændende content i tankerne pt.

 

Dette var et indlæg der handlede lidt om alt og intet, med mange forskellige ting og tanker, jeg håber det var spændende at læse!

 

Tak fordi du læste med!

Knus og kram

Nico & Squess

Hej! Jeg hedder Nicoline Johansen og er 18 år gammel. Jeg rider på min 15 årige dressurhest SquareDancer DVH 907, vi er tilsammen en B-equipage og starter pt. M-klasser på lands- og distriktsplan, da jeg stadig går under juniorkategori. Min nytilkomne dansemakker er avlshingsten Kirsebærgårdens Le Mans, som forhåbentlig også snart er klar til at debutere i M-klasser efter dette års bedækningssæson. Efter nytår vil jeg fortsætte under youngrider og kæmpe mig videre derfra.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *