fbpx
Catago Equestrian,  PEEK 2019,  Spring

Den evige kamp efter det ideelle bid

Alle dem der har fulgt med i mig og Lansings rejse, de ved at det langt fra har været nem. Jeg kun måske lidt naivt i den tro, om at jeg fik superhesten. Superhesten på 5 år, som jeg skulle ride championater på, og han skulle være min billet til at få rutine i de større klasser, men ak. De store klasser kan vi stadig nå, men championaterne, er han blevet for gammel til.

Kyllinge hesten

Lansing er den sødeste hest på jorden, altid nem og håndtere, og super sød at ride dressur på. Dog kommer kyllingen 🐣 når vi skal springe. Til tider har det været så slemt at selv 1 meter var uoverskueligt at skulle ride på ham. Lige inden Corona var Lansing flyvende, vi havde taget hul 125cm klasserne igen, og han havde faktisk ja hatten på. Her i Corona tiden har vi trænet en masse, dog har vi ikke kunne komme til ridestævner, som er vores store “problem”.

https://www.instagram.com/p/CBvLp2IhQ-k/?utm_source=ig_web_copy_link

Derfor har vi også været afsted til banetræning ved Schou for nogle uger siden. Igen overraskede lillemanden, og var top sej !

Stævner = Trykket hest

De fleste har godt set den der ekvipage, hvor man bare tænker “Kom nu klap den en i røven, og få den frem for benene”. Ja den kan vi godt ligne til tider. Jeg er selv en kontrol freak, og rider ofte lidt for pænt, og til tider passivt. Det der fighter gen, ja det arbejder vi på at få frem. Dog er Lansing også den type, hvis han trykker sig, og man lægger ben til, så siger han helt nej, i stedet for at han er måske-båsen.

https://www.instagram.com/p/CDE8Q2zBWS8/?utm_source=ig_web_copy_link

 

Top tunet og total igang igen

I den forgangne uge var vi til ridestævne på Allerupgård. Jeg kan godt love jer for vi havde en fest. Der kom også en nul runde, men det vigtigste var at Lansing var så sød. Han var ordentlig fremme, og vi nåede alle de faste afstande uden problemer, samt han trykkede sig ikke på et eneste spring. Vi red bare klasser fra 110cm-120cm- Højden er ikke noget problem, vi skal bare ud og se en masse.

 

Maks klar til MB igen

Nu er der meldt til en 125cm klasser på søndag. Jeg føler mig maks klar, og der skal bare gives gas. Lansing føles klar igen, og i denne uge skal der bare være fokus på løsgørenhed, og hygge så skal det nok blive godt.

 

Toptunet hest, kræver også at grundudstyrret er i orden

Det er ingen hemmelighed at jeg elsker at optimere på alle mulige sære punkter. Dog er noget af det vigtigste for mig at kontakten mellem hest og rytter er i orden. Dermed kræver det også noget af det bid jeg vælger at putte i hestens mund. Jeg har længe bøvlet lidt med Lansing, faktisk siden jeg fik ham for godt 3 år siden. Jeg er stadig igang med at finde det helt rigtige bid, men jeg ender altid med at ride med en af disse to.

 

Jeg er ellers ikke fan af at putte noget skrapt i munden på hestene, så derfor har jeg altid to tøjler på, hvis jeg rider med det til venstre, dog bruger jeg mest det til højre med en bidring. Det er en super rar støtte at have, hvis nu man skulle være i en situation, hvor man har brug for lidt ekstra støtte i tøjlen, også rider jeg primært med tøjlen der sidder i den midterste bid-ring, og hvis jeg får brug for det, så kan jeg tag fat i den nederste.

 

Skift mellem en masse bid

Jeg ejer efterhånden alt for mange bid. Især alle mulige “normale” bid. Som grundsten bruger jeg et fra Herman sprenger et helt normalt et, dog synes jeg hurtigt at hestene, går lidt imod biddet, de holder ikke suget helt, og det er sværere at ride dem smidige og samlet. Derfor ender jeg altid med at skifte over til verbindend bidet. Nu har jeg efterhånden reddet med dette bid på utallige heste, og det virker. Jeg får altid den fornemmelse at når jeg putter dette bid på. Så accepterer hestene tøjlen, og slapper af i kæben. Dermed ender jeg med at få en hest, som bare følger med rundt og slapper af. Dog synes jeg også at hestene kan miste en lille smule af kontakten, hvis man rider med bidet for længe. Så når de er smidige og super seje i kroppen, så skifter jeg over til mit Herman Sprenger bid, også er de så lækre i hånden, og suger bidet fantastisk. Dog går der lidt tid, så er det tilbage til verbinend, og få dem løse i kroppen igen.

Forskellige bid

Jeg er endnu ikke helt fundet mig til rette med det her bid show. Egentlig er der mange som er tilhænger af at man rider med det samme bid altid. Det fungere bare ikke for mig. Jeg mangler stadig at få teorien helt på plads med denne del. Dog føler jeg at det her med at skifte bid, mellem verbindend og et helt normalt tredelt bid fungere ret godt. Det er med til at holde hestene opmærksomme, og ikke bide sig fast på biddet, som mange heste ofte går hvis man rider med det samme bid for længe. Derfor ser jeg det som en klar fordel at skifte bid alt efter hvordan hesten føles i munden. Her er altså ikke tale om at jeg probber et kandar ind i munden for at “løsne” hesten på (Host host, overdrivelse fremmer forståelsen), men nærmere at jeg skifter mellem nogle forskellige “normale” bid. Jeg glæder mig til den dag, hvor jeg bare har fundet biddet, dog tror jeg desværre ikke helt det kan lade sig gøre. Der findes formentlig ingen bid, som bare er 130% rigtige til lige den hest. Så selvom hesten er stiv i kroppen en dag, og ikke vil slappe helt af og suge ordentlig frem på biddet, mens den næste dag vil sætte sig for meget osv. Min ridning skal optimeres helt klart 😁, men et kvalitets bid, det gør også forskellen.

 

https://www.instagram.com/p/B-u3yVXBkOM/?utm_source=ig_web_copy_link

Hvad jeg snart ikke har prøvet af bid/hovedtøjer, jeg har endda reddet med hackamore, som fungerede fantastisk, men igen kun i en kort periode😆.

Neue Schule fan forever!

Jeg har længe været fan, og da jeg fandt ud af at de var en del af dyrenes eldorado, som også ejer catago, armen win win. Hver gang jeg går forbi en butik der har bid, så skal jeg altid hen og kigge, og jeg ender altid med at kigge på Neue Schules bid no matter what. !

 

 

Du skroller igennem de sociale medier, og vupti så er du endt her. Min store drøm er at komme ud og starte S i springning. Dog er jeg allerede trådt ind i de voksnes rækker i og med at jeg er fyldt de 19. Så jeg er i fuld gang med at blive en kylling. I er velkommen til at følge med på vejen til S, for når jeg har sat mig op til en ting, så skal det ske!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *