Sylvfin spring og dressur
Blue Hors,  Catago Equestrian,  Dressur,  ECCO,  Pavo,  Spring

Når spring sadlen skiftes ud

Dressur er også vigtigt for en springrytter og er noget der skal bruges på springbanen. Dressur er opbygning af hestens styrke og smidighed, så den kan udføre forskellige præcise øvelser.

Når man rider Dressur styrker man sin hest, samt gør den lydig over for små hjælpere, som er vigtig i træningen af heste. Uanset hvilken slags rytter man er.

En hest skal ikke slide sig op og derfor skal den lære og bruge sin krop rigtigt. Hvis den går korrekt fra starten, vil den opnå en bedre styrke til at sig selv og rytteren korrekt med sine muskler. Det er også vigtigt at hesten er lydhør over for ens hjælpere. Det gælder uanset hvad vi rider på den. Den skulle gerne lytte til vores små signaler. Så vi kan få hesten frem og tilbage når vi beder den om det.

Som springrytter er dressuren med til at smidig gøre hesten, så det bliver lettere at vende hesten på en springbanen. Samt øgninger er med til at man kan få hesten frem i galop og tilbage igen. Det hjælper også med at man kan få afstandene til at passe bedre.

Hesten får som sagt smidiggjort sig, men den får også opbygget forskellige muskler. Ved temposkift når man tager hesten ned, ‘sætter’ den sig på bagparten, som giver muskler. Træner man at ride hesten frem, bliver de lange muskler trænet. Rider man langsomt bliver de små muskler trænet.

Jeg får selv dressur undervisning. Det har hjulpet mig rigtig meget på en springbanen. Det hjælper mig rigtig meget når hesten skal lave vendinger især i omspringning. Samt hans galop er blevet meget bedre, hvilket også er en stor fordel i springning.

Jeg håber vi ses i næste indlæg!

Hej Mit navn er Rikke. Jeg har en 4års vallak som skal til og igang med ridning, en 2års hingst som jeg er ved at vinde tilliden til og gøre klar til tilridning om et par år, en 8års vallak som jeg selv har tilredet, vi har haft debut i 90cm spring og LA2 dressur. En dårlig tempereret rytter, vil aldrig kunne lave en god tempereret hest. Mit fokus er, at hest og rytter trives sammen som ekvipage, og målet er at nå så langt i dressur og spring, som vi overhovedet kan. En glad hest er en god hest.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *