Blue Hors,  Catago Equestrian,  ECCO,  Pavo,  Spring

Ny inden for avl!

Hej alle 😃


celine VI her som 4 års ❤️

jeg har 3 avlshopper eller faktisk 4 stk da jeg måske har en shetlandspony hoppe i fol.
Det og være ny indenfor avl er ret så spænende, men os rigtig svært med mange udfordringer.

Sidst år prøvede jeg at få bedækket 3 hopper, men var ret usikker på om en af dem overhovedet ville komme i fol. Da hun er ret svær at få i fol.
Men det lykkes at få dem alle 3 i fol med samme hingst 😅🐴

 

Men puha det er spænende lige fra start!

For først skal jo hoppen tjekkes, så skal du kontakte hingsteholder, så skal man time det hele for at det skal lykkes.  En af dem tabte sit føl sidst år i 5/6 måned. Og hun er en meget stresset hest som skal have alt i rutiner.
første året stod hun inde i stalden men sidst år fik jeg lavet en løsdrift til hoppene så de kan hygge sig alene uden stress fra de andre heste ❤️

De hygger sig rigtig rigtig meget sammen, de har 2 læskur og får halm der i. Hø kører jeg ud en gang om ugen, og nu hvor vi er kommet ind i det nye år får de os kraftfoder der er beregnet  for følhopper!

Men

Så er det det her med foder. Vi er jo i år 2020 og det er jo et hav af foder både til det ene og det andet.
Næsten alle foder mærker har jo sit eget hoppe foder.

Hvad er bedst?

Hvad kan hoppene lide?

Hvilken får man mest for pengene?

Nåh men jeg har valgt at gå for Pavo podo lac da jeg allerede fodrer de andre heste med pavo!
Jeg håber jo at jeg har gjort et godt valg lige der.

Vente tiden!

Så er det den her vente tid 🙈 Omg tiden går alt alt for langstomt! Det her er den tiden du bare krydser alle fingre og ben for at hoppen lukker røven og holder føllet inde i maven helt frem til terminen!
Sidst år gik det jo ikke så godt med den ene hoppen!
Men stadigvæk indtil nu ligger der føl i dem alle 3 😍

Den første har termin den 14 April

Nr 2 har termin den 24 Maj

Nr 3 har termin den 18 Juni

Så der er små 2 måneder til det første føl ankommer verden ❤️

Navn

Ja så er der jo endnu en svær beslutning man skal give sig ind på! Nemlig valg af navn.
Puha det er jo mildt sagt så meget man kan vælge i mellem 🤷‍♀️
Bliver det hingst eller bliver det hoppe?
Skal den have en et flot navn, et sødt navn?

Jeg har valgt et navn til føllet efter den ene hoppen. Men jeg har stadig 2 føl der skal have navn 😅

Så måske DU vil hjælpe med at komme med nogle forslag? 😍

Skriv en kommentar med

Hingst/Hoppe eller navn der passer til begge køn ❤️
Det ene navn SKAL starte på C den andre er der ingen krav til udenom at det skal være internationalt

Lidt om mig: norsk ung dame 31 år til flyttet Danmark pga hest, miljø og trænings forhold. Købt mig gård/stald i Gistrup hvor jeg har opstaldning, trænings og salgs stald. Konkurreret op til MA spring og LA dressur og MB derby kørsel. Alsidig rytter men heller mest mod spring. Redet siden jeg var 4 år gammel og aldri klaret at stopp! Mine heste: Min drømme hest er jeg så heldig at eje. Zangersheide vallak på 13 år købt som 5 års hvor han ikke kunne meget. Gået op til MA spring og LA dressur til stævne med mig og vi var så heldigt at ride sixbar 2017 inden han fik en gaffelbånd skade i januar 2018 men er nu igen kommet ud at starte stævne efter 1.5 år med optræning. Så har jeg en 5 års dansk varmblods hoppe som er i gang med at gøres klar til stævne. Der kommer og går flere heste med jævne mellemrum. Alle hestene på stalden fodres med pavo da det er kun det bedste for mine heste. Vil i have mere ad vide skal dere selvfølgelig følge mig, og følge med på vores dag i stalden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *